Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van a...

Szerintetek igaza van a férjemnek?

Figyelt kérdés

9éve élünk együtt,van egy 1,5éves kislányunk.

Két ház közül tudnék választani hogy melyikben lakjunk de ő azt mondja neki semmi köze hozzá,döntsek én.

Nekem ez rosszul esik kicsit hisz szeretném őt is bevonni az ezzel kapcsolatos ügyekbe (házrészt ajánlottam fel amit elutasitott)de ő azt állitja az én tulajdonom igy nekem egyedül kell meghoznom a döntést.

2011. nov. 7. 14:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Háát, azt kell, hogy mondjam, te ismered a férjedet, hiszen te élsz vele 9 éve. Neked kell tudnod, hogy miért áll így a dologhoz, ha meg nem, akkor kérdezd meg tőle, vagy egyszerűen csak láss a sorok mögé.

Lehet, hogy pont azt akarja ezzel elérni a férjed, hogy jöjj rá és lehet, hogy nagyon szomorú lenne, ha megtudná, hogy itt, a GYIK-en, ismeretlen emberektől akarod megtudni az okot, amit magadtól is kellene érezned, ezzel bizonyítva azt, hogy ismered őt... :P

2011. nov. 7. 15:10
 12/18 anonim ***** válasza:
24%

Azt javítanám, hogy a te tulajdonod lesz. A hatályos törvények szerint minden közös tulajdon, amit a házasság alatt szereztek. Kivétel az öröklés és az ajándék.

Szóval ha vásároljátok és nem öröklöd vagy lepapírozva ajándékba kapod, akkor hótmindegy kinek a nevén van, válás esetén fele-fele jár mindenkinek.

2011. nov. 7. 15:15
 13/18 anonim ***** válasza:
51%
Irigylem a problémátokat, a kutya is jódolgában veszik meg...
2011. nov. 7. 15:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Miért kell leszólni a férjet, hogy gyáva, stb.???

Lehet, hogy neki rohadtul mindegy! Te ismered a házakat, mi nem tudjuk, mi az előnyük, hátrányuk.

2011. nov. 7. 16:15
 15/18 LadyLee ***** válasza:

"Lehet, hogy neki rohadtul mindegy!"

Figyelj, egy férfi legyen férfi. Tudom, hogy ez manapság nem divat, de igenis vegyen részt az ilyen jellegű döntésekben, különben én egy idő után tuti nem tudnék rá felnézni, úgy pedig megette a fene az egészet.

Lehet, hogy neki édesmindegy, de tuti, hogy ha meg van a döntés, és lesz valami gubanc, akkor az asszonykát fogja hibáztatni.

Manapság a férfiak java része tutyimutyi, ez világos. De attól még ezt ne tartsuk már normálisnak, mi több ideálisnak.

2011. nov. 7. 17:02
 16/18 anonim ***** válasza:
Miért? Én el tudom képzelni, hogy a férjnek mindegy. Miért ne lehetne az? És az is lehet, hogy akkor inkább a felesége kedvében szeretne járni, hogy döntsön ő. Vannak ilyen férfiak is, nemcsak tutyimutyik, akiket te ismersz.
2011. nov. 7. 17:43
 17/18 LadyLee ***** válasza:

Én is el tudom képzelni, hogy neki mindegy, nem is azzal van a bajom. Csak azzal, hogy ez a hozzáállás férfiatlan. Felelőséget kellene vállalnia és férfiként viselkednie, nem megoldás egyedül a másik félre tolni a döntést.

Az pedig a fenti helyzetben szintén nem valószínű, hogy csak kedveskedni akar, mert azt írta kérdező, hogy ő próbálná bevonni a kérdésbe, tehát nem valószínű, hogy az jött le a pasinak, hogy a nő szeretne egyedül dönteni.

2011. nov. 7. 18:21
 18/18 A kérdező kommentje:

A ház az enyém lesz,ajándék vagy örökség mindegy a lényeg hogy nem közös szerzemény.

Megint kérdeztem tegnap,megint azt mondja mindegy,a lényeg hogy legyen fedél a fejünk fölött.Nem szeretne befolyásolni a döntésemben,mostmár elfogadtam nem tehetek mást.

évekbe telt az is hogy ugy nevezze a házam hogy házunk,szóval nehezen érzi magáéna a dolgokat pedig soha nem éreztettem vele hogy ez az enyém.

2011. nov. 8. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!