Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kegyetlenség volt ezt...

Tényleg kegyetlenség volt ezt kérni tőle vagy csak megpróbál bűntudatot kelteni bennem?

Figyelt kérdés

A férjem semmiben sem segít otthon. Nem is akar, ezt megmondta, szerinte nem olyan nehéz munka ez, más nők is boldogulnak vele egyedül. Igaz, hogy én csak 4 órában dolgozok gyes mellett, de nem bírom egyedül a gyereket, a munkát, a házimunkát és anyósom ápolását. Megmondtam a férjemnek, hogy három lehetőség közül választhat.

1, Mégis besegít a teendőkbe és nem csak a TV-t vagy a számítógépet bámulja ha itthon van.

2, Anyukájával együtt elköltözik és beadjuk a válást.

3, Anyukájának keresünk egy otthont vagy kórházat és beadjuk oda. (Sajnos ez lenne a legjobb választás.)

Erre ő közölte, hogy nagyot csalódott bennem és kegyetlen vagyok. Még tovább is részletezte, de választ nem adott. Ma reggel úgy ment el dolgozni, hogy még csak nem is köszönt. Nem tudom mit tegyek, de ezt így nem tudom tovább csinálni.

2011. nov. 4. 07:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

A párom nagyanyja is a második agyvérzést követően került otthonba. Ezt a férjednek is meg kellene érteni, mert teljesen ki fog készíteni. Amíg viszont nem csinél semmit, addig a férjed holmiját ne mosd ki, a használt edényeit ne mosd el, kaját ne vegyél neki stb. A nagymamával nem teheted meg, h otthagyod szerencsétlent, mert ő nem megkeseríteni akarja az életed, szegény, de a férjedet meg kell nevelned, ha a nagyi nem tudta.

Persze, készülj fel, h felnőtt embert nevelni közel lehetetlen, így lehet, h tényleg a kiugrási lehetőséget kell keresned.

Amúgy a nagymama még évekig elélhet. A páromé még 4 évig élt utána. Akkor is egy fertőzésbe halt bele.

2011. nov. 4. 17:32
 22/29 anonim ***** válasza:
fogd a gyereket és egy hónapra költözz vissza a szüleidhez (barátnődhöz, tesódhoz, albérletbe stb.) aztán tárgyalj vele a továbbiakról... közöld vele, hogy elvett téged, nem megvett, a továbbiakban így álljon hozzád.
2011. nov. 4. 17:45
 23/29 anonim ***** válasza:
Senkitől sem kellene elvárni, hogy otthon ápoljon egy leépült beteget. A nagymamámat nézni is szörnyű volt, pedig ő csak feküdt.
2011. nov. 4. 18:59
 24/29 anonim ***** válasza:

Kizárt, hogy kisgyerek mellé bármilyen szellemileg beteg embert vállalnék. Első a saját család. Ha a férjed nem változik egy héten belül, húzzon el és ne nézzen cselédnek. Anyukával együtt. Én ezt soha nem vállaltam volna. Egy ennyire beteg ember mellett 0-24-ig ott kell lenni, mert veszélyes. Ápoló kell mellé.

De ilyen férj még beteg anyuka mellett is csak kolonc, húzzon el, ha ilyen felfogása van, neked is jobb lesz. ha nem lehet rá számítani, minek??

2011. nov. 5. 13:15
 25/29 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy a férjem régebben nem volt ilyen, régebben kérnem sem kellett, hogy segítsen. Amíg a kicsivel itthon voltam és amíg az anyósom is csak belasssult volt, nem volt ilyen feszített a tempó. Bírtam egyedül is. Ezt a betegápolásos részt már egyszer részben végigcsinátam, mikor a nagymamám szintén agyvérzés miatt lebénult és hozzánk került (szellemileg ő sem volt tiszta, de legalább nem kószált el), akkor 12 éves voltam, őt is pelenkázni, fürdetni, etetni kellett kellett (ezt Anyával csináltuk), Apa besegített a háztartási dolgokba. 10 év alatt volt időm begyakorolni a dolgokat. Most viszont szerintem a férjem is összeroppant, ezt soha nem ismerné be. Tényleg iszonyú lehet végignézni, azt, hogy az anyja egy egészséges, pörgős, fiatalos nőből alig 1 év leforgása alatt egy bóklászó, 3 éves gyerek értelmi szintjével rendelkező zombivá válik, akinek a legfőbb öröme, hogy megeszi a napi tábla csokiját. Már a fiunkat sem merem rábízni a férjemre, mert tényleg semmit nem hall és lát a gépen kívül, amíg játszik. Anyukám vigyáz a kicsire és anyósomra amikor nem vagyok otthon. Néztem otthonokat, hitel nélkül nem fogjuk tudni beadni, mert a 35000 Ft-os nyugdíjával nem kapkodnak érte, főleg, hogy nem önellátó. A háziorvos azt mondta, 1-2 hétre be tudja utalni kórházba, addig kicsit magunkhoz tudunk térni és át tudjuk gondolni a következő lépésünket.
2011. nov. 5. 21:26
 26/29 A kérdező kommentje:
Bocsánat, az előző komment elej nem egyértelmű: A férjem régebben kérés nélkül is segített.
2011. nov. 5. 21:28
 27/29 anonim ***** válasza:
A gyerek mennyi idős? Ahogy emlékszem, én ennél enyhébb fogyatékosság láttán is halálra rémültem.
2011. nov. 5. 21:38
 28/29 anonim ***** válasza:
45%

NEm hinném, h a nagyi olyan félelmetes lenne. Az én páromnak a nagymamája lett demenciás a második agyvérzése után és ő sem volt ijesztő. Az unokauhúga (2-2,5 éves volt) odavolt a dédiért. Voltak hangulatingasozási.

Néha bevállalok egy-két műszakot egy magángondozóban demenciások mellet és állíthatom, h nem az agyi történés után odakerültek a legveszélyesebbek. Van annál rosszabb formája is a betegségnek.

Kérdező, észre vetted, h te most 3 embert gondozol? 1 gyereket, 1 cselkvőképtelen felnőttet és egy pszichésen összeomlott embert. Emellett dolgozol és akkor pedig anyukádra hárul a munka. Fair ez? Nem. Ennek most még te iszod bőven a levét, de már most is egyre nagyobb teher hárul a gyerekedre is, mert tőle a másik két ember elveszi az anyukáját.

A 2 hét kórházi beutaló nem egy rossz ötlet. Remélhetőleg a férjed hajlik rá. Addigra írd össze az összes javaslatot, h mit hogy lehetne csinálni. Szedd össze a gondolataidat, mert akkor őt is jobban meg tudod győzni.

Ha nem hajlik a kórházi két hét felé v utána sincs javulás, akkor ne legyen több ultimátum. A férjednek össze kell szednie magát értetek. Ha neki ez nem ér ennyit, akkor így járt, oldja meg magának. Neked első sorban nem az ő anyukájára, hanem a te gyerekedre kell gondolnod.

2011. nov. 5. 22:49
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a ferj a "konnyu utat" valasztotta. Otthon van felesege, csinaljon O mindent. Nem psziches a pali, hanem lusta, uralkodo.
2011. nov. 6. 04:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!