Tényleg kegyetlenség volt ezt kérni tőle vagy csak megpróbál bűntudatot kelteni bennem?
A férjem semmiben sem segít otthon. Nem is akar, ezt megmondta, szerinte nem olyan nehéz munka ez, más nők is boldogulnak vele egyedül. Igaz, hogy én csak 4 órában dolgozok gyes mellett, de nem bírom egyedül a gyereket, a munkát, a házimunkát és anyósom ápolását. Megmondtam a férjemnek, hogy három lehetőség közül választhat.
1, Mégis besegít a teendőkbe és nem csak a TV-t vagy a számítógépet bámulja ha itthon van.
2, Anyukájával együtt elköltözik és beadjuk a válást.
3, Anyukájának keresünk egy otthont vagy kórházat és beadjuk oda. (Sajnos ez lenne a legjobb választás.)
Erre ő közölte, hogy nagyot csalódott bennem és kegyetlen vagyok. Még tovább is részletezte, de választ nem adott. Ma reggel úgy ment el dolgozni, hogy még csak nem is köszönt. Nem tudom mit tegyek, de ezt így nem tudom tovább csinálni.
A párom nagyanyja is a második agyvérzést követően került otthonba. Ezt a férjednek is meg kellene érteni, mert teljesen ki fog készíteni. Amíg viszont nem csinél semmit, addig a férjed holmiját ne mosd ki, a használt edényeit ne mosd el, kaját ne vegyél neki stb. A nagymamával nem teheted meg, h otthagyod szerencsétlent, mert ő nem megkeseríteni akarja az életed, szegény, de a férjedet meg kell nevelned, ha a nagyi nem tudta.
Persze, készülj fel, h felnőtt embert nevelni közel lehetetlen, így lehet, h tényleg a kiugrási lehetőséget kell keresned.
Amúgy a nagymama még évekig elélhet. A páromé még 4 évig élt utána. Akkor is egy fertőzésbe halt bele.
Kizárt, hogy kisgyerek mellé bármilyen szellemileg beteg embert vállalnék. Első a saját család. Ha a férjed nem változik egy héten belül, húzzon el és ne nézzen cselédnek. Anyukával együtt. Én ezt soha nem vállaltam volna. Egy ennyire beteg ember mellett 0-24-ig ott kell lenni, mert veszélyes. Ápoló kell mellé.
De ilyen férj még beteg anyuka mellett is csak kolonc, húzzon el, ha ilyen felfogása van, neked is jobb lesz. ha nem lehet rá számítani, minek??
NEm hinném, h a nagyi olyan félelmetes lenne. Az én páromnak a nagymamája lett demenciás a második agyvérzése után és ő sem volt ijesztő. Az unokauhúga (2-2,5 éves volt) odavolt a dédiért. Voltak hangulatingasozási.
Néha bevállalok egy-két műszakot egy magángondozóban demenciások mellet és állíthatom, h nem az agyi történés után odakerültek a legveszélyesebbek. Van annál rosszabb formája is a betegségnek.
Kérdező, észre vetted, h te most 3 embert gondozol? 1 gyereket, 1 cselkvőképtelen felnőttet és egy pszichésen összeomlott embert. Emellett dolgozol és akkor pedig anyukádra hárul a munka. Fair ez? Nem. Ennek most még te iszod bőven a levét, de már most is egyre nagyobb teher hárul a gyerekedre is, mert tőle a másik két ember elveszi az anyukáját.
A 2 hét kórházi beutaló nem egy rossz ötlet. Remélhetőleg a férjed hajlik rá. Addigra írd össze az összes javaslatot, h mit hogy lehetne csinálni. Szedd össze a gondolataidat, mert akkor őt is jobban meg tudod győzni.
Ha nem hajlik a kórházi két hét felé v utána sincs javulás, akkor ne legyen több ultimátum. A férjednek össze kell szednie magát értetek. Ha neki ez nem ér ennyit, akkor így járt, oldja meg magának. Neked első sorban nem az ő anyukájára, hanem a te gyerekedre kell gondolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!