Hogyan viselitek a pénztelenséget? Hogyan lehet túlélni úgy hogy közben élünk is?
ahogy az előttem lévő is írta, minek kell hitelre autót venni?!Főleg olyanoknak akik albérletben laknak, azt a pénzt amit havonta kidobtok a kocsira félre lehetne rakni évek múlva pedig saját házban laknátok
Hiteles autót is el lehet adni, igaz körülményesebb de nem lehetetlen. Rengetegen hirdetik hogy hitelátvállalással eladják, én is eladtam így.
Igaz buktam az addig befizetett összeget, de azóta a saját kis házamat csinosítgatom a havi 40 ezerből. És sokkal nyugodtabban élek
Hát én nagyon sz@rul tolerálom a pénztelenséget!! Én most nappalis egyetemista vagyok, de tervezem hogy átmegyek levelezőre,mert nem élek meg! Szüleim nem tudnak támogatni,diákhitelből élek ( havi 40)és mellette párom segít nekem,hogy mindennap legyen mit ennem( kb havi 20 e)
de ennyi! Egy moziba nem jutok el,nem tudok egy új gatyát venni magamnak :SSS
Szóval levelező tagozat és munka! Csak így megy!Remélem hamar találok valamit...22/L
B@szki 60 rongyos autókölcsön amikor a lakás is 90.. :D Hát ti se vagytok normálisak. Épeszű felnőtt ember nem veri magát ilyen tartozásokba. 400 ezerért már klímás autók között lehet válogatni..
Én mindig is lenéztem azokat akik felvesznek 85 féle hitelt utána meg sírnak, hogy deszar az élet.
Ja és ahogy már írták albérletbe nem szülök gyereket.
Utolsó!Te mekkora idiót@ vagy!
Nincs egy kölcsönünk sem!Az autó lizinges.olvasni tudsz????
Egyébként is jobban örültem volna ha a kérdésre válaszolsz és nem ítélkezel...!!Kérlek olvasd el a kérdést mégegyszer,de tovább megyek és megkérlek arra hogy ha már ide írsz valamit akkor a kommenteket is olvasd!!
ENGEM AZ ÉRDEKEL HOGY LELKILEG HOGYAN LEHET EZT TÚLÉLNI!!!!
Úristen,néhányan esernyőt tartottak észosztásnál!
Arra vagy kíváncsi hogy lehet ezt lelkileg túlélni??
Sehogy! Az elkeseredés sokkal erősebb,és addig amíg olyan helyzetben éltek,hogy hó végére már nincs pénz tejre meg kenyérre,amikor szomorú arccal közlöd a gyermekeddel,hogy idén nem tudod megvenni az álmai játékát addig nem lehet lelkileg feldolgozni.Addig amíg anyagilag egy kicsit helyre nem jöttök csak az álmatlan éjszakák,az állandó aggódás lesz..
Tudom mert én rosszabb helyzetben voltam mint te.Tudod a szívem szakadt meg,hogy a mi hülyeségünk miatt a gyerekem szívta meg..Kemény éveink voltak.Ma már kárpótolom a fiamat az elmúlt kemény évekért..De addig nem lehetett lelkileg megnyugodni amíg a pénz hiány nagyobb úr volt..
Nektek sem fog menni..Nem akarok vészmadár lenni,de sajnos így van..Az nem fog segíteni,hogy arra gondolsz,hogy mások rosszabb helyzetben vannak.Ti nem mások vagytok,Az sem fog segíteni,ha tudod hogy vannak családok ahol sem autó,sem internet,sem tévé nincs..Mivel görcsösen ragaszkodsz ezekhez a tárgyi dolgokhoz,fel sem merül bennetek hogy bizony nélkülük is lehet boldogulni..Nem ítéllek el ezért,mert én is így voltam vele..
Autó,mobil,internet,kábel.Minden volt,és én is csak okokat gyártottam miért fontosak ezek.De mi már ott tartottunk,hogy le kell mondanunk róluk,mert ha nem lépünk még áramunk sem lesz..Előbb a mobilt,és a vonalas telefont mondtuk le.Pár napig fura volt.Utána már nem..Majd jött a kábel tévé..Az alapcsatornák megmaradtak,és volt egy sima DVD lejátszó ahol mindig tudtunk filmeket nézni..Rájöttünk hogy a kábel sem hiányzik nekünk..Voltaképpen akkor jöttünk rá,hogy amikor volt is akkor sem nagyon tévéztünk,de ragaszkodtunk hozzá..Végül lemondtuk a kocsit is..Ez volt a legnehezebb..De végül meg tudtuk oldani,hogy busszal,vonattal járjunk be dolgozni(70km-re laktunk Budapesttől.Legvégén lemondtuk a netet is..Így több időt foglalkoztunk egymással.Én is vásárolgattam a neten,de amikor nem volt,akkor is megoldottam ezt a gondot.Jártam könyvtárba.Ott ingyenes a net 2 óráig..Ennyi bőven elég volt.Vagy újság hirdetéseket böngésztem mint a régi szép időkben amikor nem is létezett internet..
Tudom milyen nehéz mindenről lemondani,és valahol meg is értem hogy nincs is szándékodban ezekről lemondani..Nem kell ha nem akarsz..Akkor továbbra is marad az elkeseredés,a tehetetlenség addig amíg anyagilag jobban nem fogtok állni.
Mit tehetsz?? 2 dolgot.
1. minimálisra csökkented a kiadásokat(amiről lehet arról le kell mondani egy ideig)
2. továbbra is így éltek ahogy éltek,és arra gondolsz amikor már sírni készülsz,hogy egyszer ennek az időszaknak is vége lesz,és egyszer lesz könnyebb is.
kitartás..Nekünk sikerült..Ma már nyugodtan alszom,ma már nem okoz gondot,hogy bemenjek egy cipőt vagy nadrágot venni.Ma nincs semmi adósságom..De mi kemény 5 évet fizettünk érte..(még a felét sem meséltem el,hogy mennyi mindenről mondtunk még le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!