Hogyan viselitek a pénztelenséget? Hogyan lehet túlélni úgy hogy közben élünk is?
" A férjem hajnalban kezd a munkahelyén innen 40 km-re mégha menne is busz ilyen korán nem érne be sajnos,kell az autó pedig lehetne vele(vagyis nélküle)spórolni az biztos. "
Na ez az a mondta amikor alami mindig van hogy miért is kell a kocsi.
Én Budapestre jártam dolgozni,ahogy a férjem is.Mindketten reggel 6-kor kezdtünk.Így mi hajnali fél 4-es vonattal jártunk be 70km-ről Budapestre.Meg lehetett oldani.A másik munkahelyemen pedig megkértem,hogy a legkorábbi vonathoz igazodjunk a munkahely beérkezéséhez,Ezért nem 6ra hanem 7 órára járok be..(busszal csak így értem be)
Nekünk nincs kocsi,mert mai árakat nézve bizony újra luxusnak számít..
Én nekem ezért nincsenek anyagi gondjaim,pedig vidéken élek albérletben,nincs autó,és 2 kicsi gyerek van(3-4 évesek)Ráadásul gyári munkásként elhiheted hogy nem keresünk vagyonokat,(én örülök ha 100 ezret megkapok családi pótlékkal együtt.)
Az igazság az,hogy amíg nem vagytok képesek lemondani dolgokról addig nem is fog a helyzetetek változni..Csak hát a megszokott kényelmet nagyon nehéz feladni..
én is 70 km-re lakom a munkahelyemtől és 4kor kell kelni, hogy beérjek 7re, busszal járok ami ráadásul átszállásos
Mindent meglehet oldani csak akarni kell
Sajnálom hogy az autó maradt meg benned,erre tényleg szükség van,a férjem havonta jár 600 km-re is egyéb ügyei miatt,de most nem ez volt a kérdés:)
Ha az autó nem lenne míg úgy is elég nehéz megélni.Tudom hogy lehet spórolni és mindent elkövetünk,tényleg.Engem inkább a lelki része érdekel,hogy lehet ezt feldolgozni,hogy lehet túlélni szellemileg úgy hogy az ember ne kerüljön diliházba!?
ha valakinek nagyon is számít az a pár ezer forint is akkor le kell mondani pár dologról, kábel tv, internet, telefon és mi egyebek
lehet, hogy az a kb. 3 ezer forint nem sok de hó végén mikor kenyérre sincs pénz akkor életmentő összeg
vagy talán te is olyan nő vagy aki a szomszédjánál netezik
Nem,nem a szomszédból netezek:)De szerintem vannak bizonyos dolgok amit manapság már szükségesek.Vagy tv-t se nézzünk?Ne fórumozzunk,ahol találhatunk egy kis segítséget?Ahol munkát keresek és tartom a kapcsolatot a barátaimmal?Ahol a banki dolgokat intézem?ahol teszvesz-ezek?
Miért ilyen rosszindulatúak egyesek?
nem vagyok rosszindulatú, de amíg magadon nem segítesz soha nem lesz jobb a helyzeted
De borzasztó dolog lemondani a netet
És arra gondolni, hogy másnak még rosszabb és ez vigasztal egyeseket az meg eléggé szánalmas dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!