Jobban szeretné párom a saját kisfiát mint a közös babánkat?
Elszörnyedve olvastam én is, mennyire irányító a kisfiú, és gyakorlatilag érzelmileg zsarolja az apját.
Gondolom, már jelezted párszor a párod felé, hogy ez így nem lesz jó. Ha jelezted, és mégsem változtat, akkor erőszakkal sajnos te sem tudsz mit csinálni, itt az apa kezében a kulcs.
Ha még nem jelezted, akkor mondd el neki őszintén, hogy bánt, mennyire nem foglalkozik a kislánnyal a fia jelenlétében és szerinted ezzel a kisfiúnak sem tesz jót, mert önző és kisajátító felnőtt lesz belőle.
Amúgy nekem az a gyanúm, ezzel a kisfiúval sokkal több gond lehet, mint amit leírtál. Biztos, hogy nagyon megszenvedte a válást, nem tudom, milyen körülmények közt él az édesanyjával, hogy tanul stb., de ráférne egy beszélgetés gyerekpszichológussal (pl. nevelési tanácsadóban). Csak hát ezt a szülei tudják kezdeményezni, te nem.
Ha semmi nem segít, és a párod hajthatatlan, akkor szenvedsz tovább és bízol benne, hogy 1-2 év múlva kiskamasz korában a fiú úgyis leválik az apjáról.
Nagyon rossz lehet most neked, csoda, hogy tudod türtőztetni az indulataidat.
Tanácsot adni,könnyebb mint magunk cselekedni.ÍGy nem tudok tanácsot adni,mert nem vagyok ebben a helyzetben.De igazat adok abban,hogy ez nem normális viselkedés sem az apa sem a fia részéről.Lehet szeretni a gyermeket de nem kell egy hisztis libát csinálni belőle.11 éves,talán még nem késő valahogy változtatni a viselkedésén,mert ha ez így marad akkor borzalmas felnőtt ember lesz belőle..
(nem irigyellek téged)
Igen próbáltam szép szóval nem ment, a párom szülei is próbáltak célozgatni rá hogy úgymond ne hagyja hogy "fejére nőjön a gyerek", de a válasz az volt ne szoljunk bele ő tudja. Engem ez addig nem is zavarna ha nem lenne még 2 gyerek akiknek közel sem nyalja ki úgy a fenekét. Igen nehéz türtőztetni magam és már szinte lelkifurdalásom van mert egyre azt érzem megutálom a kisfiút előbb-utóbb és ez nem lenne jó. Egyébként biztosan megviselte a válás, de jol élnek az anyjával ott is megkap mindent, imádják egymást, gondok a suliban vannak vele, rosszul tanul, verekszik, intőket kap. A párom csak mosolyog ezen is, míg a középsulis fiát összeszidja ha 3-ast kap, a kicsi még egy enyje-bejnyét se kap, mert persze nem ő kezdi a verekedéseket meg hülye a tanár stb.. A multkor fontos hívásom volt hivatalos ügyben, pont nálunk volt a gyereke, mondom páromnak fogja már meg a picilányt mert sírt, járkáljon vele míg telefonálok. de a fia meg kérlelte hogy
nézzen meg vele valami zenét a számítógépen, párom előbb nemet mondott de agyerek kezdte a hisztit, nem bírt várni. A baba nálam maradt , alig tudtam telefonálni. Kierőszakol mindent.
Ha tényleg így van ahogy mondod, akkor ez borzalmas! Az a baj, hogy hiába várod ki a kamaszkort, akkor nem így (mert ciki lesz már ölelkezni), hanem máshogy fogja ezt a kisajátítást véghez vinni! Mondjuk nyílt konfliktusba fog keverni a pároddal, esetleg hazudni fog, hogy rossz helyzetbe kerülj... nagyon rafkósok a tinik.
Esetleg azt csinálhatod, hogy a párodnak ultimátumot adsz, hogy viselkedjen normálisan a kicsivel és a nagyobbal is, különben nemtom mi lesz...
Addig azt csinálhatod, hogy bevonod a 11évest a kicsivel való foglalkozásba! Vagy beszélhetsz a nagyfiúval is, hogy mit gondol arról, hogy így viselkedik az öccsével, aztán hármasban leültök (A párod, nagyfiú és te) és megmondjátok a párodnak, hogy ez mennyire rosszul esik nektek (te a kislány nevében beszélhetsz). Fontos, hogy ne támadjatok, hanem azt mondjátok ami rosszul esik nektek! Na most csak ennyi jut eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!