Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vidéki rokonaimat nem értem...

Vidéki rokonaimat nem értem meg. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szabolcsi rokonaim tájszólását nem értem meg. Sokszor csak bólogatok, de nézek értetlenül. Nincs valami szótár mucsára?
2011. okt. 30. 11:45
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
59%
Szia! Kedves kérdező, én is Szabolcsi vagyok, (szerintem nem vagyok vidéki, de ebbe ne menjünk bele) de furcsa módon nincs tájszólásom. Lehet, hogy a füleddel van valami probléma... :)
2012. márc. 5. 14:51
 22/36 anonim ***** válasza:

Én sosem értettem ezt fitymáló a "vidéki" megnevezést.

A lakhely nem értékmérője egy-egy embernek!

Egy kis faluban is lakhatnak nagyon értékes-értelmes emberek ahogy a pesti panelban is...

Valljuk be a kérdésben is volt nem kevés lenézés.

Mellesleg a Nyírségben tényleg szokatlan hangsúllyal beszélnek de 'vidéki' békéscsabaiként tökéletesen megértem.

Ennyit szerettem volna hozzáfűzni.

2012. márc. 5. 15:01
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Valami képességzavarod, vagy fogyatékosságod van Kérdező.

Magyarországon nincs olyan nagy különbség a dialektusok között, hogy ne értené egymást két magyar.

Keress egy nevelési tanácsadót, ott vizsgálják a fogyatékos gyerekeket.

Hátha fogyatékos felnőtteket is vizsgálnak, így te is sorra kerülhetsz.

Akkor megtudod, mi a baj veled, mert, nem a rokonaid beszédében van a hiba.

2012. márc. 5. 15:10
 24/36 anonim ***** válasza:
95%
Nekem a nagybátyám Szabolcsi volt és soha nem beszélt tájszólással, lehet ti cigányok vagytok, mert azokat tényleg nem érteni, mert nem tanultak meg beszélni.
2013. aug. 28. 11:37
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem értesz valamit, akkor kérdezz!!! Többet ér, mint egy egyetem :)
2013. aug. 28. 14:08
 26/36 anonim ***** válasza:

Talán AKARD megérteni, és nézd le és ne vesd meg azt, aki másként beszél. Ha neked magyar az anyanyelved, akkor az alap a szépmagyar, az, amit kapsz irodalomórán, könyvekben, filmekben és amit általában a művelt emberek használnak. Minden más ennek a változata - illetve vannak spec. tájnyelvi szavak, amelyeket egy átlagos képességű, kb. 100-as IQ -val bíró embernek meg kell érteni, HA AKARJA.

ELFOGADÁS, TOLERANCIA, rugalmasság. Mit mondanak neked ez a szavak?

Az a mucsai, aki nem képes tudomásul venni, hogy rajta és a közvetlen környezetén kívül is van Élet. Ez lehet Pesten a nyóckerben is, és lehet Kiskünbüdösbütykösön is, mert nem a helytől, hanem az adott embertől függ.

2013. aug. 28. 16:00
 27/36 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy van pár szó, amit másképp mondanak vidéken, de ha a szövegkörnyezetből nem jössz rá és képtelen vagy megérteni a mondandójukat, nem velük van a baj!
2014. jan. 30. 12:50
 28/36 anonim ***** válasza:
Volt egy hozzászóló aki erdélyi magyarral példázódott... Nálunk sincs annyi különbség, nem tesszük a nevek elé az "a" névelőt. A Marcsi, A Szende, Nem elment A Szende vásárolni, hanem elment Szende vásárolni. Meg egy-két szót máshogy ejtünk, na és? megérthető. Vannak kifejezések, amik furcsák, de most göb vagy bog egy és ugyanaz, és én sem haltam bele megkérdezni, hogy mi az a göb.
2014. jan. 30. 12:56
 29/36 anonim ***** válasza:

soprontol-erdelyig jartam, nyiregybe is, nem volt gond...

remelem azota sikerult megertenie...

2014. jan. 30. 14:25
 30/36 anonim ***** válasza:

6os, qurva jó volt, erre nincs más szó, tömör, velős és nagyon-nagyon igaz! Sajnos:-(.

Kérdező, vagy tölts fel magadról képet, vagy azonosítsd magad valami más módon, mert így, inkognitóban hiába dobod az agyad, hogy te mekkora sztár vagy, aki nem érti a vidéki parasztokat - így nincs értelme. Meg nem is jó közegben reklámozod magad.

Ha komolyan írtad, biztosan lehet valami bajod, a pesti ízléstelen "király"okat érted - azzal nincs gondod? Nem gondoltál még arra, hogy többet kellene értelmes emberekkel beszélgetned (igaz miről is), olvasnod könyveket (azt tudod mi?), ilyesmik? Akkor nem lenne gondod megérteni olyan embereket, akik normálisan, magyarul beszélnek.

Ki sem mertem volna ezt mondani, te nagy ász, azért jó lehet, mikor elmész és a "mucsaiak" (te vadparaszt!) megbeszélik egymás közt, hogy azért jó, hogy ez a szegény gyerek metroszexuális, meg kirabolta a 12 éves húga szekrényét, de hogy még érteni sem ért...... Láttátok a sötétséget a szemében :DDDDDDDD?

Lehet te azt hiszed, az ilyen viselkedéstől több vagy, de nem, szerencsétlen és szánalmas vagy.

2014. jan. 30. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!