Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vidéki rokonaimat nem értem...

Vidéki rokonaimat nem értem meg. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szabolcsi rokonaim tájszólását nem értem meg. Sokszor csak bólogatok, de nézek értetlenül. Nincs valami szótár mucsára?
2011. okt. 30. 11:45
1 2 3 4
 11/36 bánomisén ***** válasza:
100%

Magyar vagy? Mert ha az, akkor nem értem, miért nem érted az anyanyelvedet. Ha meg nem vagy az - gondolom, a kérdésedet is más fordította magyarra -, akkor iratkozz be egy magyar nyelvtanfolyamra, akkor majd egy idő után megérted őket. Vagy egyszerűen csak költözz Magyarországra, itt elég sok magyar van, ragad majd rád a nyelv.

Egyébként meg egyetértek a 9. válaszolóval teljes mértékben.

2011. okt. 30. 15:35
 12/36 anonim ***** válasza:
56%

"Biztos sok, számodra idegen kifejezést is használnak: munka, korán kelés, takarítás, mosogatás, segítség, kedvesség, értelem, osztályelső, jeles érdemjegy, színház, könyv, tisztelet, becsület."

Ez hatalmas volt, ment a zöld kéz! :D

2011. okt. 30. 22:11
 13/36 A kérdező kommentje:
Meg lehet sértődni, be lehet rágni, de ha egyszer nem értem amit mondanak...
2011. okt. 30. 23:14
 14/36 anonim ***** válasza:
82%
Pucold ki a füledet ;)
2011. okt. 30. 23:18
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem sértődünk, csak szánunk téged.
2012. márc. 5. 12:00
 16/36 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem ilyen van, sokat vagyok külföldi fórumokon, ahol amcsik írják, hogy kell nekik felirat a Hell's Kitchen-höz, mert nem értik, mit mond a brit Gordon Ramsay.
2012. márc. 5. 12:36
 17/36 anonim ***** válasza:
32%

Én csak tanultam az angolt, mégis megértem mind az amerikai mind a brit angolt. És csak Cambridge-ben éltem.

De lehet akkor ez egy képesség?! :D

2012. márc. 5. 12:40
 18/36 anonim ***** válasza:
46%

Én is megértem a legdurvább cockney-t, meg az ausztrált is, de az amerikaiak már csak ilyenek.

(Egyébként nekem régen a déli akcentussal volt problémám.)

Fekete Pákóból viszont egy szót sem értek, hiába próbál magyarul vartyogni.

2012. márc. 5. 12:43
 19/36 anonim ***** válasza:
Osztom az előttem hozzászólók véleményét. És nincs min megsértődnünk. Nem használunk sem idegen, sem kínai szavakat, hogy ne lehessen egy másik magyar embernek megérteni...Eltúlzod. Nem is kicsit.
2012. márc. 5. 13:45
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem érted? Én pécsi vagyok és gyakran járok zalai rokonaimhoz egy kis faluba. Náluk is vannak egészen más kifejezések, amelyek először furának tűntek, de 100 %-ig értettem, hogy mit akarnak. Csak szokatlan volt, ahogy mondták. Én azzal nem dicsekednék, hogy a saját anyanyelvem nem értem...
2012. márc. 5. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!