Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák miért csináltok...

Anyukák miért csináltok "puhány" felnőtteket a gyerekeitekből?

Figyelt kérdés

Szinte minden nap van ilyen kérdés, anyósra, gyerekre vontakozóan...

Elszereti az anyós a gyereket, elviszi apuka egyedül (te jó isten) a saját gyerekét, egyedül marad a nagyi kezében... miért kell ez?

A nagy modern gyereknevelés (semmi szigor, mindent a gyerekre hagyunk, ) szinte burokban nevelitek a gyerekeket. Ha felnőnek viszont kidurran a lufi, szembesülnek az élettel és termelitek a társadalomnak a puhány, depressziós felnőtteket.

Én elhiszem, hogy minden anya ölni tud a gyerekéért, de azért vannak határok.

Mi baja lesz a gyereknek, ha a nagymama az ölébe veszi, miért baj az, ha más is szereti a gyereketek?

Miért baj, ha az apuka nélkületek viszi el a picit?

Miért baj, ha a gyereknek second hand shop ruhát vesznek és ha kisállat van a lakásban?

Kérlek hagyjátok a gyerekeitek élni, minket is értek "negatív" dolgok gyerkkorunkban, mégis egészséges felnőttek lettünk (pedig én is csak 25 vagyok).

Nincs szándékomban bírálni, csak mivel ilyen jellegű kérdés szinte naponta van 100 már kikívánkozott belőlem...

2009. máj. 5. 15:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok híve a burokban nevelésnek, próbálom természetesen venni az akadályokat. De akik aggódósak hááát, ők is csak jót akarnak a gyereküknek és a végeredmény, a nevelés eredménye tényleg csak később derül ki.
2009. máj. 5. 15:23
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, a mi korosztályunkban (24 vagyok) is vannak olyan dolgok, amik nem kellettek volna. Az én szüleim sokmindent nem engedtek, apám nagyon önző, és ezzel azt érte el, hogy olyan nehezen állok talpra anyagilag - pedig tudott volna takarékoskodni, hiszen öcsémet meg pénzeli világba -, mint ha nyomorban nőttem volna fel, apám elvárná, hogy egész életében kiszolgálja egy nő, ez volt először anyukám, aztán következnék a sorban én, persze minden hála és elismerés nélkül, tőlem nem kapja meg (egy hivatalos ügyet nem mer elintézni, ha nem a munkahelyéhez tartozik, és ez komoly, minden családi hivatalos ügyet anyu vagy én vagy esetleg az öcsém intézünk, de apám a telefont fel nem meri emelni).

Szóval ez nem a korosztálytól függ, valami más van a háttérben, vannak kényelmes és gyáva emberek és vannak, akik a jég hátán is megélnek. Apám és az általad kifogásolt szülők az előbbi kategóriába tartoznak. Apámnál mai napig nem tudom, mi az oka, csak azt tudom, hogy minél messzebb tőle, annál jobb.

2009. máj. 5. 15:29
 3/21 anonim ***** válasza:
90%

Van joga a gyereknek kibontakozni az túlzó ölelésből! Van neki apja is, nagyanyja is. Nem lesz vele semmi baj!

Talán minket is így féltettek?

A harmadik (gyerek)után már örülni fog, ha elviszi egy kicsit a nagyanyja végre!

A gyerek meg, ha tud már járni, elszalad, és kész :)

Túlizgulják. Nekem is feltűnt, olyan megfelelési kényszer van a mamikban! Ezt adtam neki, mi baj lesz, baj-e ha nem alszik(mintha lenne választása) mit KELL csinálni, tudnia kell-e stb stb.

Annyira nehezen tudnak ösztönösek s bizakodóak lenni! De én arra számítok, ha kicsit otthon lesznek, majd a gyermek megtanítja az anyut, hogy lazítson egy kicsit, s örüljön!

Én bízom a csecsemők bölcsességében!

2009. máj. 5. 15:31
 4/21 anonim ***** válasza:
93%
mondjuk en az ilyen elszeretös, meg apa elviszi a gyereket stb dolgokat, csak azert olvasom el, vagy reagalok ra, mert mindig ugy gondolom, hogy extrem esetröl van szo. Fel sem merül bennem, hogy valaki kepes azert irni, mert kiakadna azon, hogy mondjuk ott a nagyi, aztan akkor a gyerekkel szeretne lenni, mert ez tök termeszetes. A növerem kisfiava pl 2,5 eves, ha naluk vagyok, akkor delutan mindig en altatom, akkor össze tudunk bujni egy kicst, es akkor mindig mondja, hogy szeretlek, meg itt vagyok edesem, meg ilyenek, meg mivel mivel ritkabban vagyok vele, mint növerem (hetente egyszer talalkozunk), ilyenkor mindig velem akar jatszani, de növeremnek eszebe nem jutna, hogy elszeretem töle, inkabb örül neki, hogy ilyen jol el van velem, es esetenkent ram tudja bizni, mert nem kap hisztigörcsöt, ha nincs ott az anyja :) szoval ezek a dolgok szerintem normalisak...
2009. máj. 5. 15:31
 5/21 anonim ***** válasza:
94%

Engem pont ezért kritizálnak folyamatosan az oldalon.Mert nem nevelem burokban a gyereket.Sokat van nagyszüleimmel, szüleimmel, anyóssal, apukájával.Mondjuk általában én is ott vagyok, de hagyom, hogy babámmal legyenek, nem sajátítom ki.És szinte csak használt ruhája van fiamnak.(4 hónapos)Nagyon jó cuccok, mindenki dícséri, hogy milyen vagány kis krapek.És semmi bajuk nincs.Minek vegyek újat, ha 1-2 hónap alatt kinövi?Meg egyáltalán mi a különbség a használt+ az új között?És ha nagyobb lesz, biztos nem fogok ráhagyni mindent.Most se ahhoz van szoktatva, hogy velem alszik, van neki saját ágya.Egyedül játszik elég sokat, mert nem lehetek mindig mellette.És nagyon jól érzi magát egyedül is, nem hisztizik legalább.Mert szerintem egy ekkora gyerek is tud ám hisztizni, ha folyamatosan ölben tartják.

Szal egyetértek a kérdéseddel.

2009. máj. 5. 15:33
 6/21 anonim ***** válasza:
68%
Teljesen igazad van. Szerintem ez nem szeretet, hanem ilyen úgymond megsemmisítő birtokló szeret vagy nem is tudom. Ne tudd meg engem hánya kritizáltak azért, mert csütörtökön hazajöttünk a kórházból és én hétfő délelőtt fodrászhoz mentem, szerda délután pedig manikűr és pedikűr. Persze, dögöljek meg, mert a pár napos babámat egy óra hosszára magára hagytam.. ezz iggen, így gondolkodik egy felelősségteljes anyuka. A gyerekem féléves volt, mikor úgy mentem vissza dolgozni, hogy otthonról tudtam intézni az ügyeket. Nem hagytam fél napra magára !!!!! És én ezért a legrosszabb anya vagyok, ja és azért is, mert egy éves korában egy hétre anyósomra hagytam amíg nyaraltam a párommal. Hihetetlen, hogy mennyire sterilek az anyukák.
2009. máj. 5. 15:47
 7/21 anonim ***** válasza:
80%
Elfelejtettem hozzátenni, hogy anyukám kutatóorvos, ő gyakorlatilag egy percet sem volt gyesen, de nem hanyagolta el a gyerekét, ő úgy dolgozott tovább , hogy tudott engem is vinni. És láss csodát semmi bajom nincs , se fizikailag, se mentálisan. De érdekes ugye...
2009. máj. 5. 15:49
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást, ezek szerint nem csak nekem tűnt fel ez a jelenség..

Sajnos a saját családomban is unokatesóm egész napja azzal telik, hogy a kicsi mellett ül. Nem mozdul ki, nem csinál semmit, őrzi a gyereket. Folyamatosan ölben van, ha alszik is babakocsiban rángatják, szinte rátapad a gyerekre..

Nem tudom én majd milyen anya leszek, de azt tudom milyen nem...

2009. máj. 5. 16:10
 9/21 anonim ***** válasza:
81%
Szia.Jó a kérdés...Teljesen egyetértek veled és az előttem szólókkal!Senkit sem szeretnék megbántani,de úgy látom sok a "mártír" anyuka és közben csodálkozik,hogy a párja nincs el a babával és fordítva.Meg,hogy elhanyagoltak külsőleg.Első babám és 6 hónapos
2009. máj. 5. 16:20
 10/21 anonim ***** válasza:
98%

En is egyetertek a hozzaszolokkal. Azt meg vegkepp nem ertem,h hogy is gondolhatja vki,h elszeretik tole a gyermeket, ez nem normalis....

Az unokahugom (mar 8 eves) nem nott burokban es egy rendes,szotfogado, jo tanulo, tokeletes kislany. Nagyon sokat vigyaztunk ra (anyuval,apuval), amikor kicsi volt,meg meg most is, imadtuk h velunk van, a tesom meg boldog,h tudja,h jo helyen van, jol erzi magat az unokahugi. Raadasul engem balvanyoz, (nagyon hasonlitunk egymasra kulsoleg), megsem fel a noverem,h elszeretem tole :D

2009. máj. 5. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!