Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SOS! Anyám jehova tanuja...

SOS! Anyám jehova tanuja lett. Hogy tudnám kivenni onnan?

Figyelt kérdés

Kezdem az elejétől.

Külföldön dolgozom, kevés időt vagyok itthon, eközben anyám csatlakozott valami szektához, a napokban megtudtam, hogy jehova tanuja lett. Teljesen kétségbe vagyok esve, mert amikor anyámmal beszélek, mintha nem is ő lenne, már teljesen ellenem és a család ellen fordították. Ti mit tennétek? Rendőrséghez lehet ezzel fordulni?

2011. okt. 28. 19:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%
mert te nyilván nagyon okos vagy, és jókat válaszolsz, a 38%-od is pont ezt mutatja -.-"
2011. nov. 26. 11:20
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
Nos, akkor arra a kérdésemre válaszolj légyszíves, hogy mi okozhatja azt a véletlen egybeesést, hogy egészen addig semmi de semmi probléma nem volt a családomban, míg nagymamám jehova tanúja nem lett. Azóta hirtelen a fél családot gyűlöli. Én vagyok az egyetlen, akivel még szóbaáll, de engem is általában a többiek ellen uszít. Várom a magyarázatod!
2011. nov. 26. 16:16
 13/16 lsandor válasza:
43%

Nos a 38%-os értékelésem azért van, mert vallási témákra válaszolok általában és mint Jehova Tanúja, nem vagyok népszerű. Szóval kedves kérdező!

Először is lehet, hogy nem Jehova Tanúja a nagymamád, hanem csak azt gondolod. Másodszor, szóba jön az emberi tökéletlenség. Harmadsorban pedig Jehova Tanúi semmi ilyent nem tanítanak, hanem épp ellenkezőleg. Arról tanulunk nagyon sokat, hogy milyennek kell lenni a családtagjainkkal.

Vagyis a lényeg az, hogy Jehova Tanúi távolról sem buzdítanak ilyenekre senkit, hanem épp ellenkezőleg.

Ha pedig mamád Jehova Tanúja és tényleg helytelenül viselkedik, annak következményei lesznek, tehát lesz mondva neki, hogy ezen és ezen változtatnia kell

2011. dec. 2. 09:11
 14/16 anonim válasza:
38%

Most azon vitáztok, hogy kinek hány % van??? Nekem több mint 90%-ban hasznosak a válaszaim. Én jelenleg nem vagyok tanú, de az voltam és elmondhatom, hogy ők sosem buzdítanak utálásra. A családnak még szorosabbnak kell lennie. Tiszteletet kell mutatni egymás iránt, úgyhogy én sem hiszem, hogy a nagymamád Jehova Tanúja lenne. Szóval az itt megszólalt Jehova Tanújának adok igazat!

Valaki írta itt hogy ki fogja közösíteni a családtagjait. De ez nem így van! Nem igaz. A kiközösítés más téma. Ha valaki megkeresztelkedett és bűnt követ el és nem bánja meg, kiközösítik. Hasonló eset az elkülönülés, csak ott az illető lép ki. Ezesetben beszélhetünk kiközösítésről. De olyan esetben hogy pl. te sosem voltál alámerítve a nagymamád meg tanú lesz, sosem fognak veled kiközösítettként bánni.

2011. dec. 28. 12:43
 15/16 anonim válasza:
22%
Isador tudja, hogy "gyűlölni fogják azokat" akik Isten mellett kiállnak. Úgyhogy nem aggódik a %-kokért. Mindenki azt gondol, amit akar. ---> summa summarum mindenki saját maga felel majd Jehova Isten előtt az ő nagy napján
2011. dec. 28. 12:50
 16/16 A kérdező kommentje:

Azért látom elkalandoztatok egy kicsit:)

Kezdem az elején...

Anyukámnak komoly pszichés problémái vannak, és nem értem miért a csóró, beteg asszonyt kell ilyen dolgoknak kitenni, ha azt mondják, hogy a tanuk testvérek, akkor miért nem segítenek előrébb jutni összetartással az életben, miért húzzák vissza, és konkrétan nem vagyok tisztában azzal, hogy a tanuk milyen ünnepeket tartanak, de ha van valakinek egy 10 éves kislánya, aki hasonló problémákat örököl és nem érti meg, hogy az anyukája miért nem köszönti születésnapjakor. Néha megszakad a szívem, mikor ezekre a jehova "törvényekre" hivatkozik anyám.

És miért csak azt lehet hallani, hogy hány családot tett tönkre ez a hit?

Persze ahogy minden esetben itt is van kivétel, de az 10-ből 2 maximum.

Lehet kicsit szétszórtan fogalmaztam, nekem ez annyira érthetetlen.

2011. dec. 30. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!