Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire "illik" a szülőnek kivenni a részét az esküvő szervezéséből illetve az anyagiakból?
Ez nagyban függ a szülők anyagi helyzetétől.
Én például sosem várnám el egyik részről sem, hogy fizessék az lagzit. Manapság a nagy lagzi luxus, ha nem tudjátok előteremteni azt akkor legyen kisebb lagzi.
illik-nem illik,egy forintot se várok egy se az én se a párom szüleitől
alapból nem akarok nagy felhajtást,meg meghivni boldog-boldogtalant,szűk család,1-2 barát,és kész
mi fizetjük,bár ismerve a szüleinket akkor nászajándékba megkapjuk amit erre szántak
de hogy olyan hozzáállás ami neked van,hogy márpedig kell...én elsüllyednék...
A hagyomány szerint a szülők felesbe fizetik a lagzit,de hol van ez a hagyomány már a mai világban??!!
Én is készülök a lagzinkra,de együtt a párom és én gyűjtünk rá.Úgy indultunk neki hogy mindenképp mi fizetjük.Nem várhatjuk el hogy a szülők kifizessenek 500-500.000Ft-ot.
Persze,az más ha majd odakerülünk és azt mondják szeretnének beleadni valamennyit.Ha ragaszkodnak hozzá elfogadjuk,de akkor sem hagynánk hogy az egészet fizessék.Mi nem fogunk célozgatni rá,hogy adjanak bele,nem fogjuk a témát felhozni.
Nálunk felesben fizették a szülők, holott tőlünk kb. 20-an voltak a 120-ből. Mégsem jutott eszébe apuéknak, hogy jó, akkor mi csak 20 ember kajáját fizetjük. Azt mondta,hogy az ajándékok is közösek lesznek és nyilván nem fogjuk elkezdeni válogatni,hogy jó, ezt az én rokonaimtól kapjuk, ezt meg a tieidtől!
Bár mi az esküvő után visszaadtuk mindkét családnak a pénzt. Nem akarták elfogadni, de szó sem lehetett arról, hogy ne adjuk vissza!
Férjem részéről voltak 310-en (olasz, és ezzel mindent elmondtam :D), az én részemről 50en.
Anyósék nem akartak abba belemenni, hogy anyuék egy vasat is adjanak bele, nem még a felezésbe. Anyuék nem akartak belemenni, hogy anyósék fizessenek mindent. Férjemmel nem akartuk, hogy a szülők fizessenek mindent. Összegezve: senki nem akarta, hogy a másik fizessen :D
Végül anyósék és anyuék feleztek, de úgy egyeztünk meg (mivel mi rosszul éreztük magunkat férjemmel a költségek láttán), hogy egyharmadát mi, másik harmadát anyuék, harmadik harmadát anyósék fizették.
Így teljesen elkerültük a konfliktusokat, és anyós-anyu is csak annyira szólt bele a dolgokba, amennyire pont szükségem volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!