Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány órát dolgoztok naponta,...

Hány órát dolgoztok naponta, mennyire bírjátok és milyen hatással van a családi életetekre?

Figyelt kérdés
Én 10 órát fogok dolgozni hamarosan hétfőtől péntekig és még nem tudom hogy fogom bírni, ennyit még egyszerre nem dolgoztam, félek, hogy semmire sem lesz időm, csak hétvégén.
2011. okt. 24. 06:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Na, azért más egy édes kisbabára vigyázni egyedül, vizslató szemű kollégáktól mentesen , kényelemben, hogy bármikor ehetsz , ihatsz, leülhetsz, tévézhetsz, vécére mehetsz anélkül, hogy azonnal szólna érte valaki.Szóval ilyen munkától szerintem nem kell félned.Mondom, munkakörtől is függ, hogy mennyire fárasztó.

Én dajkaként egy órányi mocskos mosogatástól jobban kifáradtam, mint ruházati üzletben való kilenc órás ácsorgástól.Mellesleg így visszagondolva, mindkettő iszonyat volt,nem tudom, azt a pár hónapot is hogy voltam képes kibírni.Szóval, ezekhez képest kisbabára vigyázni kész felüdülés.

2011. okt. 24. 07:46
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy kisbaba, az más :) Ha neked lenne saját gyereked, nem 10, hanem 24 órán keresztül a rendelkezésére kéne állnod. Anyukámnak 3 kisbabája volt, 2-3 év korkülönbség köztük, nem volt soha bébiszitter otthon, és túlélte anyu is, mi is a tesóimmal, a családi élet is okés volt. Fárasztó, persze, de sokkal kevésbé az, mint egy 10 órás ülő munka vagy fizikai munka. És persze nem is kell 10 órán át folyamtosan dolgozni, egy kisbaba napközben is 2-3 alkalommal alszik, olyankor te is pihenhetsz egy kicsit. Szóval nyugi :)
2011. okt. 24. 07:50
 13/25 anonim ***** válasza:

Heti harminc órát dolgozom, h-k 07-15-ig, sz-cs 07-14-ig a hatórás munkaviszonyomból kifolyólag. Kb tíz percre van a munkahelyem, de van, h fél hétre már benn vagyok és csinálom a dolgom (irodai meló). Péntekenként fősuli, néha szombatonként is, olyankor nem egyszer egész nap ott vagyok. Feltöltődni csak a vasárnap van, az meg nem mindig elég. Vizsgaidőszakban a legmegterhelőbb, mert meló után hazajőve még tanulni látni nem sok kedvem van, főleg ha agyilag leterhelnek odabenn...

29/F

2011. okt. 24. 07:59
 14/25 anonim ***** válasza:
en ugyan csak 8 orat dolgozom, kb fel ora az ut oda, meg vissza, de mindennap sulizom mellette, altalaban 8-tol 2-ig.. es 3-tol 11-ig dolgozom. utana haza, meg fozok vacsit, mosogatok, takaritok.. van 2hetkoznapom, hogy11-re megyek suliba, ott van erre delelott idom.. parommal elek, nem veszes, mert o is dolgozik este 7-ig. sajat hazra gyujtunk, muszaj most meg ennyit gurizni erte.. 20/l
2011. okt. 24. 09:10
 15/25 anonim ***** válasza:

Én éjszaka 12(13 utazással) órát ami aztán 9-re csökkent 1 hónap után. Milyen hatással háát. Érdekes mert nem zavart, mert már eleve annyira mindegy volt minden, hogy ez semmit se változtatott. Csak jó volt hogy volt kis pénzem. Egyébként 24 vagyok szóval saját családom nincs csak itthon.

Annyi jó hatása volt hogy amikor hazaértem simán eltudtam aludni meg jól is aludtam. De megszűnt szóval most ez sincs.

Egyébként időm hát végül is volt, bár attól függ te miket csinálsz. Ellehet intézni vásárlást, meg ilyesmiket én aludtam, felkeltem, olvastam és elolvasgattam indulás előtt 2 óráig megkajáltam és már mentem is.

2011. okt. 24. 09:33
 16/25 anonim ***** válasza:

Heti 6 napban 12-15 órát.

22/F

2011. okt. 24. 09:51
 17/25 anonim ***** válasza:

Napi 8 órát, plusz utazás még másfél óra. De ötre otthon vagyok, van időm mindenre.

Szerintem nem olyan vészesen sok az a 10 óra, van aki napi 16 órát lenyom...

2011. okt. 24. 10:52
 18/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Én több műszakban dolgozom. Három nap nappal reggel 6tól este 6ig, 3 nap pihenő, utána 3 nap éjszaka este 6tól reggel 6ig, 3 nap pihenő, utána ismét 3 nap nappal.

Van előnye és hátránya is. Előnye, hogy van 3 nap pihenőm, igaz éjszakás után 2, mert 1 napot alszok.

Viszont a hátránya több szerintem.

1. Folyamatos műszakozás miatt nem tud a szervezetem átállni, s a 3 éjszakás után nem tudok pihenősben sem aludni éjjel, tehát amire nappalra megyek nem alszom ki magam.

2. 12 óra munka után agyilag kész vagyok.

3. Nem fizetik meg rendes a műszakozást, pedig hétvégén is ugyanúgy megyek, ha úgy jön ki. ( Állítólag januártól a műszakpótlékot is elveszik)

4. Sosem érzem magam kipihentnek.

5. Mindezt egy gyárban teszem.

27/L

2011. okt. 24. 12:55
 19/25 anonim ***** válasza:

fél éve találtam egy jó munkahelyet :D eddig 8-ra jártam, fél 5-ig voltam, most fél 9-17-ig van a munkaidőm. összesen 50 percet utazom:) de az előző munkahelyen fél óra volt összesen az utazási idő, viszont 12-14 órákat dolgoztam. most sokkal jobb, van időm másra is, a páromra is, nem kell hétvégén dolgoznom.

24/L

2011. okt. 24. 13:09
 20/25 anonim ***** válasza:
Reggel 7 körül indulok otthonról, 8-tól fél 4, 4-ig dolgozom az egyik helyen, ezután minden másnap megyek egy másik helyre is, ahol 4-től fél 7-ig vagyok. Majd bevásárolni, és haza. 8 körül érek haza, akkor főzök, összepakolok, 10 körül lezuhanyozok, majd éjfélig még dolgozom. Minden második szombaton egyetemen vagyok és havonta 1-2-3 alkalommal egy harmadik munkahelyen vagyok egész nap, reggeltől estig (általában hétvégén, vagy szabadságot veszek ki a fő munkahelyemen). Nehéz, de a férjem elég jól viseli, munkába és haza együtt utazunk. Muszáj voltam ennyi mindent elvállalni, mert férjemnek hónapokig (vagyis 2 évig) nem volt állása, valamiből élni is kellett.
2011. okt. 24. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!