Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megtanítani egy...

Hogyan lehet megtanítani egy embert nem csak magára gondolni?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt a férjemmel,van egy 2 és fél éves gyerekünk.Valahogy mindig is érződött rajta,hogy szeret magára gondolni,de nem annyira erősen,mint ahogy manapság. Gondolok itt pl. arra,hogy magának megveszi a drága,több tízezer forintos holmit,de ha én szeretnék valamit akár harmad áron,vagy a gyereknek,már hisztizik. Az ilyen nem is lenne gond,ám lelki önzőségei is vannak,pl. én azon vagyok,hogy az elmaradt barátságait helyreállítsa,még én küldöm,ő pedig megjegyzést tesz arra is,ha leugrok egy fél órára a barátnőmhöz. Ha veszekszünk,egyszer sem jött oda,hogy rendezze,sosem enged. De ezek csak kisebb példák.Mit lehet tenni egy ilyennel? Mert már nem csak rólam van szó,hanem a gyerekről is...vele szemben is önző.

Köszönöm a segítő válaszokat!

2011. okt. 23. 17:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
23%
Nem, nekem se tökéletes az életem. De most erre mit lehet mondani? Ilyen a férjed és kész. Úgyse tudod megváltoztatni.
2011. okt. 23. 19:05
 22/27 anonim ***** válasza:
16%
Néhányan azt mondják ,hogy mindenki azt kapja az élettől amit megérdemel.
2011. okt. 23. 19:06
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm,én nem így gondolom. Ha megérdemelném,befognám a számat és nem írnék ide,nem gondolod?Amúgy tanácsokat kértem,nem lekezelő kommenteket.Segítő szándékú emberek válaszát várom,köszönöm!
2011. okt. 23. 19:14
 24/27 anonim ***** válasza:

Én megértelek Téged, nem tudom miért kell jobbnál-jobb "okosságokat" írni....????

Segíteni azért nem tudok hasznosan, mert sajnos ha már túl vagytok a beszélgetéseken ezügyben és nem változott semmi, akkor a férjed nem veszi komolyan a problémát és amíg ő nem veszi ezt komolyan, addig nem is fog változni. Ha drasztikus lépésre szánnád el magad, akkor esetleg a fejéhez kapna. Értem én ez alatt azt, hogy elköltöztök a gyerekkel és megmondod neki, ha fontosak vagytok számára, akkor visszavesz az önzőségéből.

2011. okt. 23. 20:00
 25/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!Valami hasonlóra vártam!Megfontolandó a költözés,lehet,hogy jó ötlet.
2011. okt. 23. 21:29
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Teendők!

1. ne építsd te a barátikörét, ÉPÍTSD TE A TIÉDET :)

2., HA ELMÉSZ BARÁTNŐZNI ÉS BESZÓL, NEVESS RÁ ÉS MONDD MEG NEKI HOGY NAGYLÁNY VAGY MÁR :)

3. Ha magára gondol és rátok nem, akkor mondd meg neki hogy NAGYON ÖNZŐ és túl sokat gondol magára és hogy neki jó legyen.

4. ha ezeket már mondtad neki, akkor MUTASD MEG NEKI H MILYEN EGY ÖNZŐ NŐ!

LEGYÉL TE IS OLYAN MINT Ő! ÖNZŐ! HA ILYEN LESZEL, ÉS BESZÓL mondd meg neki hogy most pont olyan vagyok mint te!

ÖNZŐ :)

2011. okt. 23. 22:19
 27/27 A kérdező kommentje:
Jó ötlet,köszönöm!Próbáltam már önző lenni,de senki nem tud tartósan olyan lenni,amilyen valójában ne. Megsajnáltam,de ezután nem fogom!!!!!
2011. okt. 24. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!