Hogyan lehet megtanítani egy embert nem csak magára gondolni?
5 éve vagyunk együtt a férjemmel,van egy 2 és fél éves gyerekünk.Valahogy mindig is érződött rajta,hogy szeret magára gondolni,de nem annyira erősen,mint ahogy manapság. Gondolok itt pl. arra,hogy magának megveszi a drága,több tízezer forintos holmit,de ha én szeretnék valamit akár harmad áron,vagy a gyereknek,már hisztizik. Az ilyen nem is lenne gond,ám lelki önzőségei is vannak,pl. én azon vagyok,hogy az elmaradt barátságait helyreállítsa,még én küldöm,ő pedig megjegyzést tesz arra is,ha leugrok egy fél órára a barátnőmhöz. Ha veszekszünk,egyszer sem jött oda,hogy rendezze,sosem enged. De ezek csak kisebb példák.Mit lehet tenni egy ilyennel? Mert már nem csak rólam van szó,hanem a gyerekről is...vele szemben is önző.
Köszönöm a segítő válaszokat!
Hasonló vagyok én is legalábbis veszekedés szempontból. Én tisztában vagyok vele, hogy mondjuk nekem kéne odamennem, de egyszerűen nem bírok :D
Szerencsére már számtalanszor elmagyaráztam a barátomnak, hogy ilyen vagyok, csökkentettük a veszekedések számát, így már nem probléma.
Talán mondd el neki ezt, ezzel próbálkoztál már?
elkényeztetted. Például KÉRTE ő, hogy javítsd a régi baráti kapcsolatait?
(ha nem, akkor saját magadat tetted a rabszolgájává)
(ha igen, akkor meg persze, hogy megteszed, de valahol tudnia kell, hogy te is vársz hasonló kedves, törődő megnyilvánulásokat. Ha nem, akkor mondd neki, beszélj vele őszintén. Ha ez sem segít, akkor meg nem fog megváltozni valószínűleg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!