Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megtanítani egy...

Hogyan lehet megtanítani egy embert nem csak magára gondolni?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt a férjemmel,van egy 2 és fél éves gyerekünk.Valahogy mindig is érződött rajta,hogy szeret magára gondolni,de nem annyira erősen,mint ahogy manapság. Gondolok itt pl. arra,hogy magának megveszi a drága,több tízezer forintos holmit,de ha én szeretnék valamit akár harmad áron,vagy a gyereknek,már hisztizik. Az ilyen nem is lenne gond,ám lelki önzőségei is vannak,pl. én azon vagyok,hogy az elmaradt barátságait helyreállítsa,még én küldöm,ő pedig megjegyzést tesz arra is,ha leugrok egy fél órára a barátnőmhöz. Ha veszekszünk,egyszer sem jött oda,hogy rendezze,sosem enged. De ezek csak kisebb példák.Mit lehet tenni egy ilyennel? Mert már nem csak rólam van szó,hanem a gyerekről is...vele szemben is önző.

Köszönöm a segítő válaszokat!

2011. okt. 23. 17:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%

Mond el neki,hogy sz*rul esik,hogy ennyit költ magára,miközbe a gyereknek ki lóg a s*gge a szakadt nadrágból és neked is.És ez nem lenne a részeről önzőség,hanem a puszta igazság.

Hidd el a reakciójából tudni fogod,hogy valójában milyen is.Ha képes akkor vállalja a tetteit,és észbe fog kapni,ha nem akkor egy nagy szívás lesz :S Akkor kénytelen leszel kidolgozni a beled egy életen át,h a kislánynak megadj mindent...

Nem akartalak megbántani a szavaimmal,nekem sem férjem sem gyermekem nincs,de hirtelen ennyi jutott eszembe...

24n

2011. okt. 23. 18:17
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Szóval ez a részedről nem lenne önzőség.(javítva)
2011. okt. 23. 18:18
 13/27 A kérdező kommentje:
Nem lóg ki a seggünk a gatyából:) Viszont nem engedhetünk meg magunknak nagy értékű dolgot,én is vágyom erre-arra,de nem tehetem meg és bosszant,hogy ő megengedi magának. Többször elmagyaráztam már neki,mi van,hogy érzem,látszólag megérti,bocsánatot kér,de nem változik semmi...Ez van. Ezért írtam ki a kérdést,mert már sajnos a beszélgetésen tú vagyunk...:(
2011. okt. 23. 18:23
 14/27 anonim ***** válasza:
Szerintem annyira nem szerethet titeket.
2011. okt. 23. 18:23
 15/27 A kérdező kommentje:
Szeretni szeret bennünket,az tuti,már itt sem lennénk,ha nem így lenne. Csak bosszant ez a tulajdonsága. Valahogy vissza kéne adni neki,arra gondoltam,lehet,célravezető lenne.
2011. okt. 23. 18:31
 16/27 anonim ***** válasza:
0%
Igazi minta apa.
2011. okt. 23. 18:38
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

*

mintaapa

2011. okt. 23. 18:38
 18/27 A kérdező kommentje:
Nem,nem az.
2011. okt. 23. 18:52
 19/27 anonim ***** válasza:
64%
Rossz emberhez mentél feleségül. Későbánat ebgondolat...
2011. okt. 23. 18:56
 20/27 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó,a te életed biztosan tökéletes...
2011. okt. 23. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!