Hogy hatott rád édesanyád abortusza? Ill. hogy hatott gyermekedre az abortuszod?
Haragudtál-e anyukádra, ill. haragudott-e rád a gyermeked?
Sikerült-e megbocsátani, vagy nem is volt miért?
Volt-e az esetnek bármilyen hatása akár évtizedek múlva is?
Minden őszinte választ megköszönök!
A kérdező kommentje:
Utolsó, megkérdezhetem, hogy te melyik fél vagy a történetben? Anyukádnak vagy neked volt abortuszod? Ne haragudj a kérdésért, de ez nem derült ki. Hány éves voltál az esetkor?
én voltam az elszenvedője -sajnos - ennek a dolognak és az a helyzet, hogy teljesen igazságtalanul. egyébkétn öt éve történt, mondanom sem kell, hogy mindez apám miatt voltt, meg őmiatta volt az abortusz is persze. persze én is tehettem egy kicsit a dologról, mert az ilyenekben mindenkinek a kanala benne van, szóval nem mondom azt, hogy én voltam az áldozat, de nekem volt mégis a legrosszabb és a legrosszabb az egészben az volt, hogy anyám tudott róla - valamennyier - és ezért is ment totálra a kapcsolatunk. meg aztán persze az ismerősök is megutdták a szemét rovos miatt és onantól kezdve már nem is lehetett megállítani a dolgot, mindenki tudott róla, persze sokan sajnáltak, de a legtöbben csak röhögtek rajtam és azt mondták, hogy én vagyok a hibás, meg nekem kellett volna másként viselkednem, hát nem tudom. egyébként öt éve történt a dolog, akkor voltam 17, de ma is megvisel, ha rá gondolok és élőben nem is szívesen beszélek róla, de itt az interneten egy kicsit más és már látom, hogy nem vagyok a dologgal egyedül. persze nem örülök neki, hogy más npk is járnak így, de egy kicsi megkönnyebbülés, hogy nem feltétlen az én hibám ez az eglsz. hát ez van, remélem, nem kell sok embernek átélnie ezt, mert ezen tényleg egész családok, meg generációk mennek tönkre.
Mikor elváltak a szüleim, akkor mesélte anyum, hogy volt abortusza még a fősulis évei alatt. Nem apámtól lett volna. Én 17-18 éves lehettem mikor elmondta, engem annyira nem érintett meg a dolog, valószínűleg én is azt tettem volna, ha olyan helyzetben lettem volna mint ő.
Nem tudom milyen érzés lehet visszagondolni arra, hogy mi lett volna ha megtartja.. Valószínűleg mi nem lennénk a testvéreimmel :)
Anyumnak volt abortusza 5 éve.
Elítélem őt miatta, mert meg sem próbálta kihordani pedig tisztességesen feltudta volna nevelni, mert egyedüli gyerek vagyok és mindene meglett volna.
Azért vetette el, mert félt a szomszédok és a falu szájától, hogy mit szólnak hogyha egy 18éves mellé lesz egy pici baba. Ezért elvetette.
Azóta megromlott a kapcsolatunk. Birtokolni akar engem, parancsolni és azt, hogy a szoknyája mellől ne mozduljak el.
Beleszólt a magánéletembe, az öltözködésemben, a tanulmányaimban mindenben. Ezzel elérte azt, hogy egyedül maradjon teljesen. Apám elhagyta őt kiment külföldre és ritkán jár csak haza.
Fél az egyedül léttől és ezért engem nem akar az utamra engedni. Ja és ami fontos az abortusza után lesi a betéteimet, hogy nekem megjött-e rendesen a mensim és nem-e verem át, hogy esetleg nagymamává tegyem őt.
Szóval teljesen elítélem őt miatta és azóta romlott meg ennyire a kapcsolatunk.
23/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!