Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy hatott rád édesanyád...

Hogy hatott rád édesanyád abortusza? Ill. hogy hatott gyermekedre az abortuszod?

Figyelt kérdés

Haragudtál-e anyukádra, ill. haragudott-e rád a gyermeked?

Sikerült-e megbocsátani, vagy nem is volt miért?

Volt-e az esetnek bármilyen hatása akár évtizedek múlva is?

Minden őszinte választ megköszönök!

2011. okt. 21. 12:45
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
*akarta
2011. okt. 24. 10:24
 22/38 zkriszti3 ***** válasza:
83%
Sosem nehezteltem anyámra,mert édesapám meghalt.Anyu akkor volt 2 hónapos terhes.Az ötödik gyerek lett volna.Bár neki sosem mondtam,jobb lett volna ha engem is elvetet.Az egész életem betegségben telt,fájdalmasan.Első gyermekem a terhesség elején halt meg,feldolgozni máig sem tudtam.Nem ítélek meg senkit ha így dönt,elég neki utána a lelki fájdalma.
2011. okt. 24. 13:00
 23/38 anonim ***** válasza:
48%
nekünk teljesen totálra ment a kapcsolatunk. azóta sem tudom feldolgozni, nem is beszélek vele de ő sem nagyon keres és ami azt illeti hát jobb is így mindkettőnknek. egy ismerősömtől tudtam meg, akinek állítólag rokonok mesélték, meg olyat is hallottam, hogy az orvos elpletykálta a városban, de ezt mások nem tudták megerősíteni, nagyon rossz érzés volt, én akkor három hónapig nem is bírtam aludni, csak ez a dolog járt a fejemben. persze volt olyan az ismerősök között, meg a családban is, aki azt magyarázta, hogy van ilyen, nem kell ezen annyira fennakadni (mintha valami kis jelentéktelen baleset lenne, haha), de ez nekem nem ment. ennek már jópár éve, de szerintem a család sohasem fogja magát ezen túltenni és az is lehet, hogy még következményei lesznek a dolognak... bocs a sok szövegért, de készen vannak az idegeim, ha erre gondolok.
2011. okt. 24. 13:12
 24/38 A kérdező kommentje:
Utolsó, megkérdezhetem, hogy te melyik fél vagy a történetben? Anyukádnak vagy neked volt abortuszod? Ne haragudj a kérdésért, de ez nem derült ki. Hány éves voltál az esetkor?
2011. okt. 24. 13:37
 25/38 A kérdező kommentje:
bocsi, közben megvilágosodtam,hogy vsz. anyukáddal történt... hány éve volt ez?
2011. okt. 24. 13:38
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukám nem is tud róla, hogy én tudom, a részeges apám kotyogta el, mikor próbálta besározni anyukámat. Pár napig gondolkodtam rajta, hogy elmondjam-e, de úgy döntöttem jobb nem feltépni a régi sebeket, nyilvánvalóan volt oka a döntésének (ekkor kb 19 éves lehetett, utána születtem én). Őszintén, ha teherbe esnék most - bár erre kevés az esély - akkor egész biztosan nem nevelném fel. Számtalanszor átgondoltam már ezt, de akármennyire felelősségteljes vagyok, egy baba túl nagy változás mindannyiunk életében. Tehát én megértem a döntését, fiatal volt, felelőtlen, ez semmiben nem befolyásolja azt, hogy minket szeretetben, békességben felnevelt és tökéletes anyuka. 17L
2011. okt. 24. 14:25
 27/38 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Utolsó, megkérdezhetem, hogy te melyik fél vagy a történetben? Anyukádnak vagy neked volt abortuszod? Ne haragudj a kérdésért, de ez nem derült ki. Hány éves voltál az esetkor?

én voltam az elszenvedője -sajnos - ennek a dolognak és az a helyzet, hogy teljesen igazságtalanul. egyébkétn öt éve történt, mondanom sem kell, hogy mindez apám miatt voltt, meg őmiatta volt az abortusz is persze. persze én is tehettem egy kicsit a dologról, mert az ilyenekben mindenkinek a kanala benne van, szóval nem mondom azt, hogy én voltam az áldozat, de nekem volt mégis a legrosszabb és a legrosszabb az egészben az volt, hogy anyám tudott róla - valamennyier - és ezért is ment totálra a kapcsolatunk. meg aztán persze az ismerősök is megutdták a szemét rovos miatt és onantól kezdve már nem is lehetett megállítani a dolgot, mindenki tudott róla, persze sokan sajnáltak, de a legtöbben csak röhögtek rajtam és azt mondták, hogy én vagyok a hibás, meg nekem kellett volna másként viselkednem, hát nem tudom. egyébként öt éve történt a dolog, akkor voltam 17, de ma is megvisel, ha rá gondolok és élőben nem is szívesen beszélek róla, de itt az interneten egy kicsit más és már látom, hogy nem vagyok a dologgal egyedül. persze nem örülök neki, hogy más npk is járnak így, de egy kicsi megkönnyebbülés, hogy nem feltétlen az én hibám ez az eglsz. hát ez van, remélem, nem kell sok embernek átélnie ezt, mert ezen tényleg egész családok, meg generációk mennek tönkre.

2011. okt. 24. 14:52
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Mikor elváltak a szüleim, akkor mesélte anyum, hogy volt abortusza még a fősulis évei alatt. Nem apámtól lett volna. Én 17-18 éves lehettem mikor elmondta, engem annyira nem érintett meg a dolog, valószínűleg én is azt tettem volna, ha olyan helyzetben lettem volna mint ő.

Nem tudom milyen érzés lehet visszagondolni arra, hogy mi lett volna ha megtartja.. Valószínűleg mi nem lennénk a testvéreimmel :)

2011. okt. 24. 16:15
 29/38 anonim ***** válasza:
41%
Engem nagyon sokkolt, amikor megtudtam,h anyum elvetetett 1 babat 1 evvel azelott,h megszulettem. Nekem nem anyukam mondta el,hanem talaltam 1 levelet amit anyu irt apumnak. Teljesen ledobbentem kellett 1 het hogy feldolgozam es akkor kerdeztem ra anyukamtol. Apam eroltette az abortuszt es mondanom se kell ram is ez a sors var volna. De anyum nem tette meg szerencsere, amugy nem lennek itt. 13 eves voltam mikor megtalalam a levelet. Mindig is szerettem volna 1 batyat. Nem haragudtam anyumra es most se haragszok. Annal jobban apamra h. kepes volt elhagyni anyumat terhesen. Szuletesem elott 1honappal elvett 1 not,aki szinten terhes volt tole,de elvetettek. Meg kepes volt az allitani,h nem tole vagyok es targyalas meg vervetel volt, ami persze,h kimutatta,h o az apam.Apam 2 evig volt katona az orszag masik reszen ott ismerte meg azt a not. Bocs,h offolok itt a vegen,de jol esett leirni,ez mar olyan regota bant. 30L Ja es most jon a poen apam kb. 5 eve azt szajkozza,h de megbanta. Dehat keso banat, o hazas 2 gyerekkel, akik mar huszonevesek.
2011. okt. 24. 16:40
 30/38 anonim ***** válasza:
46%

Anyumnak volt abortusza 5 éve.

Elítélem őt miatta, mert meg sem próbálta kihordani pedig tisztességesen feltudta volna nevelni, mert egyedüli gyerek vagyok és mindene meglett volna.

Azért vetette el, mert félt a szomszédok és a falu szájától, hogy mit szólnak hogyha egy 18éves mellé lesz egy pici baba. Ezért elvetette.

Azóta megromlott a kapcsolatunk. Birtokolni akar engem, parancsolni és azt, hogy a szoknyája mellől ne mozduljak el.

Beleszólt a magánéletembe, az öltözködésemben, a tanulmányaimban mindenben. Ezzel elérte azt, hogy egyedül maradjon teljesen. Apám elhagyta őt kiment külföldre és ritkán jár csak haza.

Fél az egyedül léttől és ezért engem nem akar az utamra engedni. Ja és ami fontos az abortusza után lesi a betéteimet, hogy nekem megjött-e rendesen a mensim és nem-e verem át, hogy esetleg nagymamává tegyem őt.

Szóval teljesen elítélem őt miatta és azóta romlott meg ennyire a kapcsolatunk.

23/l

2011. okt. 24. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!