Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjuk egy a kislányun...

Hogyan mondjuk egy a kislányunknak, hogy kistestvére lesz?

Figyelt kérdés

A párommal imádjuk,Ő a mindenünk és ez látszik is rajta...

Sokak szerint el van kényeztetve,de szerintünk ez nem annyira igaz.

Még nem jár oviba,majd 4-5 éves kora körül szeretném beadni,mert addig itthon leszek vele.Mindennap megyünk közösségbe,a barátnőit/barátait szereti,de amikor kérdezem tőle,hogy mit szólna egy testvérhez,akkor azt mondja,hogy nem szeretne testvért.

Eléggé akaratos,általában az van itthon,amit Ő szeretne,mindent megadunk neki,ezért nem tudom,hogy reagálna erre.

Tegnap is annyira kiborult este amiatt,mert mondtam neki,hogy megyünk fürdeni és emiatt nem nézhette tovább a mesét,hogy alig bírtam megnyugtatni és éjszaka is többször át kellett mennie a páromnak hozzá,mert nem volt hajlandó aludni.

Nem tudom,hogyha egy ilyen apróság ennyire megrázza,akkor mi lesz akkor,hogyha megtudja,hogy kistestvére lesz.

2011. okt. 19. 16:09
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
0%

Adjátok elő pozitívan.

Neki még nincs rossz példája a testvérekről, én sírtam hónapokig, mert azt hittem lesz még egy, nekem borzalmas volt, hogy lett egy testvérem, akivel mindenki kivételezett.

Mindig ügyelj rá,hogy sose kivételezz velük!

Nagyon megsínyli a gyerek. Én már felnőtt ember vagyok, de a mai napig irtózom a gondolattól is, hogy az én házamban gyerek lesz.

Mondd neki, hogy mindig lesz kivel játszania, nem fog ő hisztizni.

2011. okt. 19. 19:08
 32/43 anonim ***** válasza:
75%

4-5 éves koráig otthon maradsz vele??? hogy még elkényeztetettebb legyen? ne máááár. te tényleg azt hiszed, az a normális, hogy így neveled a gyereket? hogy körülötte forog a világ és egész álló nap ülsz vele a szőnyegen? bocs, de neked még nincs eleged ebből?ez persze egy másik kérdés.

nem értem, miért lett így nevelve?!

2011. okt. 19. 19:20
 33/43 anonim ***** válasza:
75%
Kár ilyen baromnak szaporodni, mint te vagy.
2011. okt. 19. 21:23
 34/43 anonim ***** válasza:
56%

Lehet én vagyok hülye, de inkább ilyen család legyen több. Szeretik a gyereket, ennyi.

Kérdező..

Igyekezz a kislányt megérteni, hogy miért nem szeretne testvért? Biztos vagy benne, hogy tudja, mit jelent? Lehet, hogy hülyén hangzik, de van, hogy nem érti a jelenséget, és inkább ösztönösen nemet mond, mert nem tudja mi az.. Magyarázd el neki, a pároddal, nyugodt hangon. Ne hagyd, hogy közben babázzon, hanem figyeljen rátok..

2011. okt. 19. 21:40
 35/43 A kérdező kommentje:

Nem azzal van a gond,hogy nem tud beilleszkedni a közösségekbe,mert be tud.

Nem csak otthon ülünk a 4 fal között és játszunk,hanem mindennap elmegyünk valahova(úszás,tánc,angol óra,barátnőihez megy játszani,elmegyünk a városba sétálni,vásárolunk,stb) vagy hozzánk jönnek vendégek.

Ha elviszem valahová és ott hagyom egy picit,akkor semmi gond nincs vele,nem akaratos,nem sír.De ha én ott vagyok,akkor rögtön kezdi.

Könnyen barátkozik mindenkivel,szeret társaságban lenni.

Igen,legalább 4 éves koráig itthon leszek vele,mert így is ugyanúgy közösségben van,mintha oviban lenne.

De már elvittük abba a magánoviba,ahová járatni szeretnénk majd,csak azért,hogy megnézze,hogy milyen és ott is szépen játszott a gyerekekkel,nem volt vele semmi gond,mindenki szerint egy angyal.

Nincs ebből elegem,mert nem unalmasak a napjaink,nem a "szürke hétköznapokban" élünk,mindig van valami programunk.

Nekem is van szabadidőm,délutánonként egy lány vigyáz rá,akkor vele van általában 2 órát vagy többet,én pedig azt csinálok,amit szeretnék.

Nem gondolom magam baromnak,21:23.

Talán az a gond,hogy mindent megadunk neki?

Vagy miért lennék barom szerinted?

Tudja,hogy mit jelent az,hogy "testvér",az egyik barátnőjének fél éve született kisöccse,ha ott van Ő is nálunk vagy elhozzák a picit is hozzánk,akkor mindig ott van körülötte,mutatja neki a játékokat,beszél hozzá.

2011. okt. 19. 21:49
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

"Nem gondolom magam baromnak,21:23.

Talán az a gond,hogy mindent megadunk neki? "

A mindent megadunk neki és az elkényeztetjük között van némi különbség, csak sajnos te ezt nem látod.

2011. okt. 19. 23:31
 37/43 anonim ***** válasza:

Szerintem kezdd el óvodába járatni most (ne akkor, amikor a kicsi megszületik, mert túl nagy változás lenne neki a két dolog együtt), mert a pici rengeteg erődet fel fogja emészteni. Amikor a lányod volt csecsemő, tudtál volna mellette egy négyévessel is foglalkozni, aki megszokta, hogy mindig foglalkoznak vele? Nem lesz könnyű.

Én azért örültem, hogy lett tesóm, mert akinek gyesen volt az anyja, azt mindig hamarabb hazavitték az óvodából :) Ha látja az előnyeit is a dolognak, örülni fog.

Nem írtad, ezek a közösségbe menetelek, barátnőzések stb. hogy zajlanak. Ott szoktál lenni te is? Akkor mentek haza, amikor ő akarja? Mert ez nem egészen ugyanaz, mint óvodában lenni, idegen felnőtteknek engedelmeskedni, sok gyerek közt lenni, és nem addig, amíg kedve tartja, hanem egész nap.

2011. okt. 20. 02:11
 38/43 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Azt javaslom, hogy ha még van hangulatod ehhez az oldalhoz, tett fel ugyanezt a kérdést a Kisgyerekek témakörben. Ott gyakorló anyukák vannak, akik beszólogatás helyett tippeket adhatnak egyrészt az eredeti kérdésre, másrészt a hiszti kezelésére.

2011. okt. 20. 08:37
 39/43 anonim ***** válasza:
60%

hát igen, azt hiszed, ha pénz van, minden van....

de amikor majd a kisbabát etetni vagy altatni próbálnád, a nagy meg üvölt közben, majd a kicsi is, és te meg a hajadat téped, akkor majd meg fogod bánni, hogy egy kis elkényeztetett hercegnőt neveltél, aki még tinédzser korában is azt fogja gondolni, hogy az ő s.ggéből jön a napfény.

2011. okt. 20. 09:30
 40/43 anonim ***** válasza:
72%

Most nagyon le leszek pontozva, de nem érdekel.

Áruljátok már el, mire jó ez? Már egy napja mást sem csináltok, csak rugdostok egy anyukát, aki feltett egy kérdést. Ha folyamatosan beszólogattok neki - érdemi tanácsadás nélkül, csak olyanokkal, hogy kár volt neked szaporodni -, azzal mit értek el? Kevésbé lesz hisztis a kislány? Megoldódik ezáltal a probléma? Vagy csak magatoknak szereztek pár boldog percet, hogy végre ma is bele lehetett rúgni valakibe, hiszen ti mindent olyan tökéletesen csináltok?

2011. okt. 20. 10:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!