Hogyan mondjuk egy a kislányunknak, hogy kistestvére lesz?
A párommal imádjuk,Ő a mindenünk és ez látszik is rajta...
Sokak szerint el van kényeztetve,de szerintünk ez nem annyira igaz.
Még nem jár oviba,majd 4-5 éves kora körül szeretném beadni,mert addig itthon leszek vele.Mindennap megyünk közösségbe,a barátnőit/barátait szereti,de amikor kérdezem tőle,hogy mit szólna egy testvérhez,akkor azt mondja,hogy nem szeretne testvért.
Eléggé akaratos,általában az van itthon,amit Ő szeretne,mindent megadunk neki,ezért nem tudom,hogy reagálna erre.
Tegnap is annyira kiborult este amiatt,mert mondtam neki,hogy megyünk fürdeni és emiatt nem nézhette tovább a mesét,hogy alig bírtam megnyugtatni és éjszaka is többször át kellett mennie a páromnak hozzá,mert nem volt hajlandó aludni.
Nem tudom,hogyha egy ilyen apróság ennyire megrázza,akkor mi lesz akkor,hogyha megtudja,hogy kistestvére lesz.
Szerintem nem ebbe a kategóriába kellett volna feltenned a kérdést, mert itt nagyon sokan osztják az észt anélkül, hogy lenne saját gyerekük.
Nem írtad, mennyi idős a kislány, 3 éves? Az enyém fiatalabb, másfél éves, ő is egyetlen gyerek, egyetlen unoka, agyon van kényeztetve. De ez egy olyan dolog, amit nem lehet kikerülni. Nálunk már jön a tesó, ha megszületik, majd nem ő lesz a világ közepe, meg fogja szokni.
Nem egyértelmű az sem, hogy várandós vagy már? Egy nyugodt pillanatban üljetek le beszélgetni erről, de vannak erről szóló mesekönyvek is, talán tetszene neki. Ne azt mondd, hogy lesz tesója, akivel játszhat (hiszen sokáig nem), hanem hogy ő lesz a nagylány, sokat segíthet majd a kistesó körül, sokmindent taníthat majd neki. Ennek örülni szoktak. :)
A dacosságot és a hisztit ne vedd nevelési hibának, életkori sajátosság. Ranschburg Jenő írta, hogy egy hisztis gyereken csak azok botránkoznak meg, akik maguk soha nem neveltek gyereket, az ő véleményük pedig igazán nem mérvadó. :D
Ilyen szülőknek egy gyerek se kéne, nemhogy kettő. Az ilyen elkényeztetett h.lyekölykök lökdösik a földre az ovodában a normálisan nevelt, nem elkényeztetett gyerekeket.
Válasz a kérdésre: Testvéred lesz. Qrva bonyolult!
3 éves és hozzá van szokva,hogy mindig vele vagyunk.
Egész nap vele vagyok,ha hazajön az apukája(3 körül),akkor ketten játszunk vele,délutánonként 2-2 és fél órát vigyáz rá egy egyetemista lány,de akkor is a kislányunk kör forog a világ,mindig oda mennek,ahová Ő szeretne menni és az van,amit Ő akar.
Igen,már terhes vagyok(13 hetes),de még csak a párom tudja meg a legjobb barátnőim.
Az én lányom pedig nem "elkényeztetett h.lyekölyök",16:41.
Szereti a gyerekeket,barátkozik mindenivel,mások előtt semmi gond nincs vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!