Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjuk egy a kislányun...

Hogyan mondjuk egy a kislányunknak, hogy kistestvére lesz?

Figyelt kérdés

A párommal imádjuk,Ő a mindenünk és ez látszik is rajta...

Sokak szerint el van kényeztetve,de szerintünk ez nem annyira igaz.

Még nem jár oviba,majd 4-5 éves kora körül szeretném beadni,mert addig itthon leszek vele.Mindennap megyünk közösségbe,a barátnőit/barátait szereti,de amikor kérdezem tőle,hogy mit szólna egy testvérhez,akkor azt mondja,hogy nem szeretne testvért.

Eléggé akaratos,általában az van itthon,amit Ő szeretne,mindent megadunk neki,ezért nem tudom,hogy reagálna erre.

Tegnap is annyira kiborult este amiatt,mert mondtam neki,hogy megyünk fürdeni és emiatt nem nézhette tovább a mesét,hogy alig bírtam megnyugtatni és éjszaka is többször át kellett mennie a páromnak hozzá,mert nem volt hajlandó aludni.

Nem tudom,hogyha egy ilyen apróság ennyire megrázza,akkor mi lesz akkor,hogyha megtudja,hogy kistestvére lesz.

2011. okt. 19. 16:09
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
44%
Próbáld meg a szuper dada módszerét, mindennap van a Lifenetworkön.
2011. okt. 19. 16:44
 22/43 anonim ***** válasza:
95%

Először is szeretném közölni, hogy nem bántani akarlak titeket. Ha megbántottam valakit akkor bocs.

Hát pedig a leírtak alapján rossz irányba haladtok. Nem volt hajlandó aludni ezért átmentetek hozzá...majd megunja és elalszik! Igaz, hogy a gyereketek de gondolj már bele...idősebb lesz és egy kis hisztis gyerek lesz akit mindenki utálni fog. Amúgy gondolj már bele. 4-5 évesen menne oviba. 6-7 évesen meg iskolába...Szerintem ne legyetek ennyire engedékenyek mert később tényleg egy hisztis pic$a lesz akit utálni fognak a nyávogása, hisztije miatt. A hiszti teljesen normális a gyerekeknél de tudni kell felette uralkodni! Különben azt fogja hinni, hogy neki mindent szabad mert úgysem lesznek következményei. Rossz belegondolni, hogy akkor kamaszkorában mit fog csinálni. Szerintem sürgősen változtassatok!

A kérdésre visszatérve, szerintem csak egyszerűen mondjátok el, hogy tesója lesz. Mást úgysem tudtok csinálni.

Mégegyszer bocs ha valakit megbántottam.

2011. okt. 19. 16:45
 23/43 anonim ***** válasza:
77%
Ne mondd nekem, hogy normális, ha egy gyerek hisztizik, mert nem az. Azt hiszed, hülye vagyok, pedig fogalmad sincs róla. Látod, engem normálisan neveltek a szüleim, soha nem hisztiztem, és le tudok írni 10 mondatot káromkodás nélkül. Tudod, ez intelligencia kérdése, de neked nyilván hiába magyarázom.
2011. okt. 19. 16:46
 24/43 anonim ***** válasza:
94%

A helyedben nem kérdeztem volna eleve, hogy mit szólna egy kistestvérhez - ennek a kérdésnek csak akkor lenne értelme, ha még nem lennél terhes, és csak gondolkodtok egy második gyereken.

Ilyen esetben - ha már útban van a következö - egyszerüen be kelllett volna jelenteni, hogy nemsokára lesz kistestvére.

Mellékesen tényleg meg kellene kicsit fognod a gyereket, mert így az ö életét nehezited meg, ugyanis se óvodában, sem iskolában nem fogják eltürni a hisztijét, és csak mindenhol ki lesz közösitve. A kistestvértöl függetlenül célszerü lenne óvodába járatni, mert különben lekésik arról, hogy megtanuljon közösségbe beilleszkedbe élni, ezt késöbb nem igazán lehet behozni.

négy gyereke anya

2011. okt. 19. 16:47
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Attól még, hogy a többi gyereket szereti, el van kényeztetve. Pont az a lényeg, hogy ha már nem az lesz, amit ő szeretne, és nem ő lesz a középpontban, elszabadulhat a pokol. Képzeld el azt a jelenetet (ne adja az ég), hogy a hasfájós ordító kicsit próbálod valahogy elhallgattatni, megnyugtatni, elaltatni, ahelyett, hogy a nagylánnyal játszanál... Hogy fogja érezni magát? Jött ez a kis ordító valami, és elvette tőlem anyát. Sok gyerek ilyenkor kezdi utálni a testvérét, és kezd el direkt rosszalkodni, hogy egy kis figyelmet szerezzen magának is.

Szerintem már most el kellene kezdenetek időnként "kötelező programokat" csinálni.

2011. okt. 19. 16:49
 26/43 anonim ***** válasza:
85%

Nos oké, hogy hisztis a gyerek, de az nevelhető, nem kell elnézni. Már egy 2! éves gyerekkel is sokat lehet foglalkozni ezen a téren, és 4 éves korára nem hatalmasodik el ennyire a probléma. Ahogy az egyik szülő is írta, meg kell húzni a határokat. Pl. este ha énekel, énekeljen. Nem kell bemenni hozzá, mert azért csinálja. Majd megtanulja másnap, hogy ez nem volt jó húzás, így nem fogja.

Ezzel nem a kérdezőt akarom bántani, megértem, hogy elkényezteti a gyermekét, de ezeket még az óvodába való beíratás előtt észre kell venni, mert ott viszont gond lesz majd emiatt a gyerekkel. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a hiszti gyermek személyiség függő is..ki jobban, ki kevésbé az. Az óvodában sem hisztizik az összes.)

Mondjuk azzal sem értek egyet, aki szerint félnek tőle a szülei és ezért gondolkodnak, hogy miképp mondják el lenni. Igenis a gyerekre is tekintettel kell lenni! Nem csak tények elé állítjuk és dolgozza fel ahogy akarja! Ezekből lesznek a sérült emberek, mert ennyi idősen még nem képes ezt úgy feldolgozni, ahogy egy felnőtt!

Szerintem azok a gyerekek viselkednek a legrosszabbul, akiket a szüleik meg sem hallgatnak, ahogy az előző válaszadók közül is úgy látszik nem egy van. A gyerekkel foglalkozás nem fontos kedves szülők?

2011. okt. 19. 16:51
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Legelőször akkor fogja kivágni az "igazi hisztit", amikor azt érzékeli, hogy többet foglalkozol a kisbabával, mint ővele. Valójában szinte minden idődet a pici fogja lekötni, és őrá szinte semmi sem marad. Sem idő, sem erő.

Ezt hogyan fogod megoldani??

2011. okt. 19. 16:53
 28/43 anonim ***** válasza:
70%

Ne haragudj, de elég baj, hogy ilyen a kislány... És ennek nem örülni kell, hanem sürgősen megnevelni!

Nem vagyok anyuka, szóval tudom, mindenki azt mondja, hogy "minek osztom az észt". Lehet, igaz is.

De hogy milyen lesz ez a gyerek később... Neki lesz rossz! Minden gyerek utálja a hisztis, elkényeztetett és nyafogós kicsiket, így nem lesznek barátai.

Nem fogja tudni feldolgozni soha, ha nem az van, amit ő akar.

Nincs még gond, nagyon kicsi még, könnyen lehet változtatni. De ez az "ő a család középpontja, mindig az van, amit ő akar" hozzáállás nem megfelelő!

Szerintem.

2011. okt. 19. 16:54
 29/43 anonim ***** válasza:
67%
Exem hugának a kisfia is ilyen volt. Angyali teremtés, szőke fürtökkel, sötétkék szemekkel, és kisfiú. 2 és fél éves volt, a nagyszüleitől mindent megkapott, mindennap csoki, több órát vele töltöttek, és minden. Az anyja nem igazán tudta kezelni, mert a gyerek mindig hisztirohamot kapott, ha a szülei megfogták a játékait, vagy ha 5 percre éppen nem vele törődtek. Nemrég megszületett a kistestvére, és a kisfiú már sokkal nyugodtabb, ő az egyetlen, akivel mindent megoszt. Persze, előjön még a régi énje, de könnyebben lehet kezelni. Ő a nagy testvér, mutasson példát a kicsinek, mindig ezt mondják neki:-). Szerintem ezt nem lehet előre kiszámolni, hogyan reagál majd a gyerek. Találj ki neki olyan történeteket, ahol egy kislánynak kistestvére születik, persze legyen benne tanulság. Hátha a mesék hatására más véleménye lesz:-)
2011. okt. 19. 17:10
 30/43 anonim ***** válasza:
80%

"Eléggé akaratos,általában az van itthon,amit Ő szeretne,mindent megadunk neki,ezért nem tudom,hogy reagálna erre. "

Az első gyereketek nevelését elrontottátok...

2011. okt. 19. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!