A férjem már nem akarja megbeszélni a problémákat. Mit tegyek?
Nagy általánosságban jó a házasságunk, de van egy-két dolog, ami fölött nem tudok napirendre térni és ha ezek miatt összekapunk, azt eddig mindig megbeszéltük azonnal és a végén kibékültünk. Most nem így történt, elment hazulról egy barátjával szórakozni, mondván, hogy nincs kedve velem vitázni. Ez azért nem jó jel.
Az a bajom, hogy itthon, azon kívül, hogy segít fürdetni a babánkat, az égvilágon semmit nem csinál, hazajön a munkából, leül a laptopja elé és azon játszik meg cikkeket olvas. Ha odamegy a lányunk, nekem kiabál, hogy vigyem már el onnan, mert zavarja, hogy piszkálja a laptopot. Amikor mondom neki, hogy éppen foglalkozhatna is a gyerekével egy kicsit, akkor kb. 10 percre leül mellé játszani, de ennyi. Emellett nagyon figyelmetlen is. Ma nagyon rosszul voltam, hívtam, hogy jöjjön már haza a csocsózásból, mert nem tudom a babát így ellátni. Amikor hazajött, meg se kérdezte, jobban vagyok-e már, stb. Szólok neki, hogy szerintem tisztába kéne tenni a babát, erre ő: előbb eszem, most hagyjál békén!
Nagyon felhúztam magam, tiszteletlenül beszéltem vele, erre azt mondta, hogy addig semmi nem érdekli, amit mondok, amíg bocsánatot nem kérek és meg nem ígérem, hogy szépen fogok vele beszélni.
Most én fújtam fel a dolgokat vagy igazam van? Szerintem elég bosszantó dolog egy beteg emberrel szemben, hogy a segítség helyett még kérdőre vonják a hangnem miatt...
"Vajon mióta lehettek együtt,hogy ezeket a tulajdonságait eddig nem vetted észre..
Vajon mióta lehettetek együtt,mikor megszületett a KÖZÖS BABÁTOK..."
1.Ha még van energiád ahhoz,hogy hátha megjavul a helyzet,akkor tenned kell érte.Leülni vele és elmondani a gondod bajod töviről-hegyire!Meglátod majd a válaszaiból,hogy érdemes-e vele a továbbiakban együtt lenned.
2.Én elmennék párnapra a nagyszülőkhöz,had élje a világát nélkületek...ezután szintén kiderül,van-e értelme tovább maradni.
De ez csak az én meglátásom.Se gyermekem,se férjem,de még csak kutyám sincs.Csak az egyedüllét XD
nem lehet h elhanyagolod? tudom h egy kisgyerek sok időt elvesz-nekem is van 2-de szakítani kell a másikra időt..
eléggé beszédes,h a férjed azzal ment el h nem akar vitázni. vagyis ő úgy érzi h folyton piszkálod. ami nem biztos h így van,de..
én amikor hazajön kedves lennék vele,és mindenképpen pozitívan kommunikálnék. nem úgy h tán tisztába kéne tenni a ygereket, hanem h drágám,szeretlek,és hiányzol,megbántottalak? valami gondod van? mond el kérélek és ne haragudj ha mostanában esetleg elhanyagoltalak,nehéz megtalálni az egyensúlyt,de szeretnmém
ez nem megalázkodás!!! ha szeret és csak megbántva érzi magát, megenyhül és megbeszélitek.
nyelj egy nagyot ha szereted és te legyél az okos és a kezdeményező.
Persze, igazuk van, akik azt írják, hogy ez csak az egyik oldal. Az én oldalam. És még az is lehet, hogy érzékenyebben reagálok mostanában a dolgokra, nagy ügyet csinálok olyasmikből, amikből amúgy nem csinálnék, és ez betudható annak, hogy most várom a 2. babánkat. Ezt viszont ő is bekalkulálhatná, és nem kellene szerintem elrohannia a problémák megbeszélése elől.
Valaki írta a válást. Az számomra nem opció. Szeretem a férjemet, ő is engem, csak kissé ilyen barlangi medve stílusú és ezen lenne jó szelídíteni valamit, ha lehet.
Az is mentségére szolgáljon, hogy sokat dolgozik, ő is fáradt, nem csak én. Viszont én most annyira ki vagyok merülve, (ami nem volt jellemző az első terhességemre), hogy este 7-kor már aludnék. Ezt mondtam is neki, hogy egyszerűen nem bírom most olyan pipec módon vinni a háztartást, mint máskor és hogy segítsen már néha (pl. mosogatni). Ilyenkor készségesen megígér mindent, azt hiszem, hogy megértette a dolgokat, mégse történik semmi változás.
Azt is írtátok, hogy csak szépen beszéljek vele. Teljesen igazatok van. Az eddigi vitáinkból is látszik, hogy meg se hallgatja, amit mondok, ha felindultan beszélek. Megjegyzem, sosem ordítok, csak idegesen beszélek hozzá, de ki tudna nyugodtan vitázni, amikor majd szétpattan? Úgyhogy a jövőben inkább lenyelem a nyelvem, de akkor se mondok semmit, amíg idegesít a dolog, megvárom a holnapot, míg lehiggadok. Csak azzal meg az a baj, hogy amit kedvesen mondok, azt meg szépen meghallgatja, csak nem veszi komolyan.
A pár napos elutazásra én is gondoltam, de mi van, ha nem jön utánam? Egyszer egy film kapcsán kérdeztem, hogy ő utánam jönne-e, ha elmennék, és azt mondta, hogy ha elmennék, az azt jelentené a számára, hogy már nem szeretem, és ha nem szeretem, úgy nem akar magához láncolni, és akkor minek együtt lenni? Úgyhogy attól tartok, abból is csak az sülne ki, hogy nekem kéne megalázottan hazakullognom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!