Kinek mit jelent a házasság? Miért jó és miért rossz (márha van olyan, hogy rossz)?
Hello. sztem a házasság nem rossz dolog, ha kölcsönös megértés, szerelem és /majd/ szeretet kíséri. talán nem kell véresen komolyan venni, mert van akit a "papír" pszichésen üldöz.
úgy gondolom az első 1-2 évben az összes "erőviszony" és összes "játszma" lezajlik, a lényeg, hogy tudjunk kompromisszumot kötni és ha sikerül a megértés azt is mondhatjuk, hogy jó a házasságunk. Nézeteltérések mindig voltak, vannak és lesznek....
ha az egymással szembeni tolerancia nem sikerül, akkor elmonhatjuk, hogy ez nem jött be, vagyis minden a két emberen múlik. sok szerencsét!!!
Szerintem jó a házasság, én szeretek házasságban élni. Jó papíron is ahhoz az emberhez tartozni, akit szeretek. Persze papír nélkül is szerettük egymást ugyanúgy, meg előtte is évikig együtt éltünk, de attól még mindkettőnknek természetes volt, hogy egyszer össze fogunk házasodni. Aztán amikor úgy éreztük, hogy most már jöhetne lassan a baba, akkor egybe keltünk.
Egyébként szerintem sok nőnek a házasság biztonságot is jelent, mert egy házasságnál azért kétszer meggondolod, hogy válni akarsz-e, egy élettársi viszonynál viszont sokszor az egyik fél elköltözik, és onnantól le is van zárva a kapcsolat (sajnos ez tapasztalat az ismeretségi körből).
szia!
Én/mi nem a papír miatt házasodtunk, és nem is a nagy lagzi kedvéért. (kicsi, szolíd, de szép volt). Nekem fontos, hogy a mai világban tartozzam valakihez, szeressük egymást és ő ne az "élettársam" legyen hanem a férjem. Ez az én véleményem , hangsúlyozom(!) de az "élettárs" számomra hasonlít az "ágyastárs" szóösszetételre , én nem vagyok kibékülve vele. komoly és felelősségteljes dolog a házasság ; de nem béklyó , hanem kötelék. Néha még mindig "csiszolódunk" és "fejlődünk", de olyan jó ránézni és tudni, hogy a felesége vagyok :))
1 lelkes asszony :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!