Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nincs életem .

Mit tegyek? Nincs életem .

Figyelt kérdés
Az apám egy alkoholista.És már kezet is emelt anyura.Sok balhé van,és ezt már nem bírom . Ha nem iszik akkor rendes meg minden,de mikor iszik akkor teljesen más ember lesz, mindenkibe beleköt ,trágár szavakat mond, szétver mindent , a tányérokat dobál. Szóval ilyenek és ez megy szinte minden nap , és nem tudom ,hogy mit tehetnénk?Teljesen kivagyok idegileg meg anya is .Apámnak már munkahelye sincs , ami van kis pénzünk azt is elissza. Nem volt gyerekkorunk az öcsémmel , és szinte sírok ha láttok egy normális családot,hogy milyen jól vannak ,rengetegszer sírok esténként.16-évesen ez szerintem nem normális ha valaki tiszta ideg minden ért .próbálok tanulni ,hogy véletlen se olyan legyek mint az apám , csak szégyenkezzek miatta , minden karácsonyunkat tönkre tette , felborítja a karácsonyfát ,őrjöngés mindig ,akkor is be volt rúgva .Pedig ilyenkor együtt kéne lennünk ehelyett a kocsmában iszogatott .Anyum nem nagyon akar elmenni mert mi lenne a házzal csak anyu dolgozik ,apám magát nem bírná eltartani nem,hogy a házat .nagyszülőkhöz meg nem akarok menni mert csak idegeskednék ,hogy mi van otthon,apu meg nem hajlandó elvonóra menni. 16/F
2011. okt. 16. 20:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
és ezt a kib@szást,mint amit ő művel veletek,halállal kéne büntetni. egy egész család életét tette tönkre! egyáltalán nincs mit sajnálnod rajta,gebedjen meg,hol volt itt a részéről a szeretet????????
2011. okt. 16. 20:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Ti hárman vagytok édesanyáddal együtt. Ne hagyjátok, hogy édesapád teljesen tönkre tegyen benneteket. Hogy vele mi lesz? Miért, őt érdekli, hogy veletek mi lesz? Ugye nem. Menjetek el tőle akárhova! Így teljesen ellehetetleníti az egész családot. Ebből a helyzetből csak így lehet kitörni.
2011. okt. 16. 20:43
 13/14 anonim válasza:
Ha van kedved beszélgetni írj privit. 16/l
2011. okt. 16. 21:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzőkkel, de javaslok egy másik "megoldást" is, aminek csak akkor van bármi esélye is, ha látsz apukádban akárcsak egy szikrát is a gyógyulásra. És mivel azt írtad, hogy amikor nem iszik, rendes, szerintem látsz.

Most az jutott eszembe, hogy az egyik legjobb barátnőm úgy szoktatta le az anyukáját a dohányzásról (igaz, ezt nem lehet összehasonlítani az ivászattal), hogy sírt, valahányszor meglátta őt cigizni, és ha erre terelődött a szó. Szívből sírt, mert tudta, hogy ez rossz. (Akkor még egész pici volt, talán tíz éves, nem tudom már pontosan.) Ezen az alapon el lehetne indulni, ha még bízol apukád emberségében. Azt nem írtad, hogy amikor józan, tisztában vele, mit tett? Emlékszik rá? Bármi is erre a kérdésre a válasz, talán megdöbben, ha látja is magát. Próbáld meg részegen lefilmezni mobillal, fényképezővel, mindegy, mivel, aztán egyik jó pillanatában mutasd meg neki, és öntsd ki a szívedet. Én pl. a barátnőimmel szoktam ezt csinálni, csak épp fordítva. Amikor be vannak rúgva, egy csomószor kérik, hogy kamerázzam le őket, amint valami hülyeséget csinálnak. (Pózerek... =D) Meg is teszem, de másnapra törlöm őket, azzal a mondattal, hogy nem akarom, hogy lássák magukat ilyen állapotban. Ilyenkor működik, és elszégyellik magukat, bár tény, velük sokkal könnyebb bánni, mint a te apukáddal, mert ők csak vihorásznak, esetleg villantanak nyilvánosan, semmi komolyabb.

És beszélj minden közeli ismerősödnek, barátodnak és tanárodnak erről. Ne hagyd, hogy ez gúzsba kössön, ha beszélsz róla, meglátod, könnyebb lesz. Nem kell szégyellned magad az apád miatt, csak saját magára hoz szégyent. Minél többen tudják, akikben megbízol, annál többen tudnak segíteni.

Ha ez nem jönne be valamiért, az előttem lévők elmondtak mindent, ami nekem is eszembe jutott. Tartsatok össze, ti hárman, mert egymásra számítanotok kell, nem szabad hagynotok, hogy az apád szétválasszon titeket.

16/l

2011. okt. 16. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!