Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy győzzem meg anyuékat...

Hogy győzzem meg anyuékat hogy legyen kutyám?

Figyelt kérdés
3 éve elhoztunk már egy pici kutyust,de mikor egyszer a barátnőmmel levittük ő elengedte a pórázt és a kutyámat elütötte az autó.Régen még nem is nagyon vittem le sétálni mindig anyáékra maradt.De megváltoztam! Ha lenne kutyusom biztos levinném mindennap 3× biztos.De anyáék nem akarnak venni.Nekem meg annyira kéne mert hiányzik a régi.:( Hogy győzzem meg őket hogy megváltoztam? 15/L
2011. okt. 15. 08:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Figyeljetek! Ha foglalkozva és törődve van egy kutyával, akkor nem nyűg. Olyan érdekes az egyik válaszadó hozzászólása. Egy kutyának persze hogy szüksége van kajára, mit gondoltál, amikor hazavitted, fénnyel fog táplálkozni?

Ne haragudj, de belőled árad a gyűlölet a kutyátok iránt, pedig ő aztán nem tehet arról, hogy ott van. Ő csak szeretetre és odafigyelésre vágyik, amit Ti, felelősségteljes emberek tudtok neki megadni. Mert gondolom felelősségteljes felnőtt vagy, ha vállaltál egy kutyát.

Ne haragudjatok, de ezen nagyon ki tudok akadni.

Tipikus az az eset, amikor a 101 kiskutya hódított, s minden gyereknek olyan kutya kellett. Utána amikor felnőtt, dobták ki a szülők, mert foglalkozni is kell vele.

Ez aztán az intelligens emberi hozzáállás.

Kicsilány, neked azt tanácsolom, hogy várj még ezzel a kutyás dologgal. Ha a szüleid nem állatbarátok, akkor halott ügy. A kutyák is megérzik, hol nem szeretik őket.

Csak sajnálni tudom, hogy ennyi felelőtlen ember van.

2011. okt. 17. 21:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Az első válaszadóra céloztam az írásomban.

Én amúgy meg a kutyátok sajnálom, hogy ilyen ember a gazdája,aki egykor felelősséget vállalt érte, most meg kidobná legszívesebben.

2011. okt. 17. 21:14
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem mond meg anyukádnak hogy 12 évesen még gyerek voltál 15 évesen vizsont te már kamasznak tartod magad és képes lennél sétáltatni a kutyát, ha egy kisebbet vesztek jól el van a lakásban is és tuti nem rág szét semmit, legalább is a mienk ilyen.
2011. okt. 17. 22:00
 14/18 anonim ***** válasza:

Sehogy. Ha 15 évesen már olyan érett vagy, hogy gondozni, ápolni, kielégíteni, szórakoztatni stb. stb. tudnál egy kutyát, akkor azt is megérted biztos, hogy

a nem az nem. Anyudék nem akarják nekik nem hiányzik, őket is vedd figyelembe. Majd ha megnőssz, lehet annyi kutyád amennyit akarsz. Pénzed nincs, anyudék meg lehet másra gyüjtenek, mint kutyának vegyenek fontos dolgokat alomot, enni, oltásokat stb. Nem beszélve, ha kirándulni is jártok, nem egy leányálom vagy elvinni, vagy otthon másrahagyni sem.

De a sor elejére mégis azt tenném, hogy már egyet elvesztetek az meggyötri ám az embert. Ők értették már akkor is, hogy egy életet vesztenek el, lehet nem kérnek már belőle. És nem kívánják neked sem azt a csapást, mert már lehet felfognád, hogy micsoda bánat is igazán, mert a kutya is egy családtag. Lehet ők ezt nem mutatták ki akkor, de tuti nem volt nekik mindegy.

Kérj valami mást inkább, ne ilyen nagyot, ami ekkora felelősséggel jár, és hidd el, nem csak te csinálnád.

Itt mégsem egy új pólóról van szó, hanem egy életről.

2011. okt. 18. 01:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj én mikor olyan idős voltam mint te szintén szerettem volna 1 kutyát. Akkoriban a 4.emeleten laktunk, és anya azt mondta csak szenvedés lenne neki. Viszont kiegyeztünk kisállatokban (hörcsög, tengerimalac, egér...) Akkoriban nagyon nehezményeztem a dolgot, és haragudtam rá. Én tudom, hogy gondoskodtam volna róla mert a kisállatokra is vigyáztam, többnyire én almoltam etettem. Persze egy kutya sokkal nagyobb felelősség, és jó hogy végül sosem lett amíg ott laktunk. Aztán miután leérettségiztem elmentem otthonról kollégiumba, és ha lett volna kutya akkor nem tudom mi lett volna vele, mert ugyebár a koliban TILOS állatot tartani. aztán elköltöztünk egy családi házba és lett kutya is és macska is (1 tacskó, 3 macska, 3 tengerimalac, 1 törpenyúl, 2 törpehörcsög.) Azt már most mondom, hogy egyiket sem én akartam, csak a tengerimalacok az enyémek. Én kezdeményeztem, hogy jó lenne mindet ivartalanítani, mert elég sok kutya/macska kóborol az utcákon stb. Persze senki még csak hallani sem akart róla. Sőt akartak volna szaporulatot. Én ekkor már 25 éves voltam és azt mondtam bek@p6játok, és fogtam és mindet elvittem a dokihoz megműttetni, a saját költségemen. Lett is belőle cirkusz, én voltam a fekete bárány!. Utólag kiderült nagyon jól tettem, ugyanis jelenleg az a felállás, hogy mindenki - én is - megy kifelé külföldre dolgozni, és "teher"-ré vált a sok állat. A 2 testvérem otthon van folyton de nem nagyon törődnek velük. Enni-inni kapnak, de nem nagyon van velük foglalkozva. Ha állatod van az egyfajta kötöttséggel jár. Nem jöhetsz-mehetsz amikor kedved tartja. Én ha lenne kutyám, ami csak az enyém, igyekeznék úgy alakítani az életemet, hogy a lehető legtöbb helyre magammal tudjam vinni. A másik dolog színtén az anyagi költség amit előttem is írtak: mivel 15 vagy ezek a költségek tuti a szüleidre hárulnak majd. Nálunk rám hárultak amíg a szüleimmel éltem. A mai napig nem lenne oltva veszettség ellen, és chipje sem lenne, ha én nem viszem el dokihoz. Amúgy milyen fajta kutyát szeretnél?
2011. okt. 18. 12:07
 16/18 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van az előttem szólónak. Nekem cicáim voltak családi háznál, de én is ivartalanítottam őket, mert nem hiányzott évente kétszeri fialás. No nem azért, mert nem szeretem a macskákat ( imádom őket), de ha minden évben kétszer fial, akkor rengeteg kiscica lett volna, s nem tudtam volna mindet elajándékozni. Én meg nem vagyok híve a vízbetevés stb. módszernek.

Nagyon odafigyeltem rájuk, ha valami bajuk volt, állatorvos egyből.

Egyébként bérházba semmiképp nem ajánlok kutyatartást (ahogy írták is), mert az tényleg szenvedés egy kutyának, hisz nagyon sok mozgásra van szüksége. S nem elég neki az, amikor Te suliból hazaérsz, s leviszed.

Egy kertes házban szabadon mozoghat az udvaron, az a kutyusoknak való hely.

2011. okt. 18. 14:48
 17/18 anonim ***** válasza:
16%
Amúgy van még egy módszer de ez tuti tipp.Érzelmileg zsarold meg őket hogy öngyilkos leszel ha nem lehet kutyád.Lehet bejön.:)
2011. okt. 18. 14:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Csak beszélni tudsz velük, mást nem tehetsz, mert ők tartanak el, nekik kéne megteremteni a kutya etetésére, állatorvosra, játékokra, pórázra, nyakörvre stb. a pénzt. Ráadásul neked áldozatokat kellene hozni. Suli előtt levinni a kutyát sétálni. Hazaérsz sétálni. Este sétálni. Egy séta minimum 1 óra. Tanítani kell a kutyát, játszani vele. Amikor kicsi és még nem szobatiszta éjjel is levinni elvégezni a dolgát. Sok idő, nekem két nagytestű kutyám van udvarban, tudom mit jelent a kutyatartás.
2011. okt. 18. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!