Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor "érnek" meg a férfiak?

Mikor "érnek" meg a férfiak?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, 2 éve élek párkapcsolatban, a párom 24 éves. Az van, hogy nekem már sokszor eszembe jut, hogy mi lenne ha összeházasodnánk, vagy együtt élnénk, rajta viszont egyeltalán nem látok ilyesmit, pedig mindig mondja, hogy velem képzeli el az életét, csak ő még túl fiatalnak érzi magát. De mégis meddig fogja fiatalnak érezni magát?

Jó én nem ragaszkodom annyira ezekhez a dolgokhoz, csak néha megfordul a fejemben, hogy egy lépéssel haladhatna már a kapcsolatunk. Viszont rajta nem látom. Más fiúk hogy vannak ezzel? Mikor jön el az az időszak, amikor úgy érzi egy fiú, hogy már "felnőtt" ahhoz, hogy pl eljegyezzen?

2011. okt. 12. 17:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

OMG! odaadjam a házasságmániás barátomat? biztosan szívesen feleségül venne, ha ez a nagy álmod :P

mint kiderült én lány vagyok, 23 évesek vagyunk a párommal, ő folyton azzal nyaggat, h feleségül akar venni, nekem meg a hideg futkos a hátamon a házasság gondolatától.

örülj neki, h veled van, szeret. érezzétek jól magatokat, utazzatok, lássatok világot, bulizzatok, éljetek.

családot alapítani ráértek 30 évesen is.

2011. okt. 12. 17:55
 12/28 anonim ***** válasza:
Minél jobban "erőlteted" annál később fog érni.....
2011. okt. 12. 17:56
 13/28 A kérdező kommentje:
De nem erőltetem értsétek már meg na! :D
2011. okt. 12. 17:58
 14/28 anonim ***** válasza:
39%
Nem sürgős neki. Így is megkap tőled mindent, amit szeretne. Minek akkor megnősülni?
2011. okt. 12. 18:28
 15/28 anonim ***** válasza:

Hát szerintem 35 éves korára nő be az átlag feje lágya, aztán vannak kivételek.

Nekem mindig is a 40 körüliek tetszettek, viszont családot soha nem akartam, de hála istennek így is bő a választék :)

Idővel változik a te párod is :)

2011. okt. 12. 18:29
 16/28 anonim ***** válasza:

Ez nincs korhoz kötve. Ki mikor.

Amúgy meg sokat dob a lantban ha a férfi is komolynak érzi a kapcsolatát.

Hidd el, ha ő is biztos abban, hogy egész életét melletted akarja leélni akkor megfogja kérni a kezed. Lehet hamarabb mint gondolnád.

Párommal 1,5 éve voltunk együtt amikor megkérte a kezem. Ez volt júliusban. Most 27 éves. Nemrég lettünk 2 évesek.

2011. okt. 12. 18:31
 17/28 anonim ***** válasza:

Nekem 21-23 éves korom körül volt egy barátnőm, akkor még vágytam házasságra, de azóta úgy gondolom, 30 körül majd visszatérek erre témára. Igaz, azóta nem volt "stabil" barátnőm, pedig lehetett volna, csak nem szeretnék nagyon elköteleződni még.

Az érés bonyolult dolog amúgy, nagyon függ attól, ki mit hoz otthonról a fejében. Van, aki nagyon erős, pozitív családi háttérrel rendelkezik, számára az az életben az "alapbeállítás", hogy a család jó, a családra törekedni kell. Ha az ilyenek nem eszmélnek időben, akkor 40 évesen fedezik csak fel, hogy egyedül is jól lehet élni, jó dolog függetlennek és önállónak lenni, kipróbálni dolgokat. Aztán vannak, akik azt hozzák otthonról, hogy a családból ki kell szabadulni, egyedül kell élni, kalandozni, akár karriert építeni, kihasználni a fiatalságot. Ha ezek nincsenek észnél, akkor 40 körül kapcsolnak csak, hogy kéne már valami stabilitás, esetleg család. A családnak és az egyedüllétnek is megvan a maga ideje és a maga értékei, ezért nem hiszem, hogy pont ebben az "átmeneti" korosztályban (18-30 év) a családalapítási vágy alapján kellene megítélni, hogy ki mennyire "érett". Várj türelmesen, és inkább próbáld megérteni, hogy Te mit hoztál otthonról a családról, és mit hozott a barátod.

25f

2011. okt. 12. 22:06
 18/28 anonim ***** válasza:
72%

"Mikor "érnek" meg a férfiak?"

Mi az az érettség? A legtöbb ember azt érti rajta, hogy "X. Y. érett ember, ha az elvárásaimnak megfelelően viselkedik". Te most pl. az éretten azt érted, hogy aki hajlandó feleségül venni téged, az érett.

"nekem már sokszor eszembe jut, hogy mi lenne ha összeházasodnánk, vagy együtt élnénk, rajta viszont egyeltalán nem látok ilyesmit, pedig mindig mondja, hogy velem képzeli el az életét"

Szóval MINDIG MONDJA, hogy veled képzeli el az életét, de NEM LÁTOD rajta, hogy esetleg együtt akarna élni veled. Nem rossz!

Amúgy azt meg kell értened, hogy a férfiakat a házasság nem hozza annyira lázba, mint a nőket. A nőknek ez azért fontos, mert a házasság elején esküvő van, amit 1 éven át lehet tervezni, meg menyasszonyiruha-tervekről beszélgetni a barátnőkkel, és aztán amikor eljön a Nagy Nap, akkor jól megmutatni a barátnőknek, hogy micsoda flancra futja nekünk (és persze templomi esküvő akkor is, ha életében először lát belülről templomot, meg a többi hasonló jellemző elem). A nők életének ez a (gyakran vélt) fénypontja, de ez a nők egymás közti meccse, a férfiak számára nem kiemelten fontos, inkább fárasztó.

Szóval nem a férfi fogja általában erőltetni ezt a házasodjunk már-dolgot.

2011. okt. 12. 22:27
 19/28 anonim ***** válasza:

Attól függ mit nevezünk éretségnek hisz attól hogy egy nő gyereket akkar családot még nem lesz érett csak benne van az alapvettő anyai össztön.

A férfiakban ezzel szemben a létfenntartás ösztöne dolgozik etért tünek önzönek mert a saját tülélésük helyezik előtérbe. Az ember akkor lesz éret ha ezeket az öszönöket háttérbe szoritják.

2011. okt. 12. 22:45
 20/28 A kérdező kommentje:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:27

Én nem akarok flancos esküvőt, szép ruhát, nagy dinom-dánomot, semmi ilyesmire nem vágyom, sőt!!! Én csak szeretnék már vele együtt élni, minden nap az ebédet NEKI főzni stb, stb... De NEM olyan fontos, csak vannak ilyen fajta gondolataim, "álmodozásaim"...

Igen, mindig mondja, hogy velem képzeli el az életét, ezzel nincs is semmi gond, csak nem LÉP, érted? De ez sem baj. nekem nagyon jó igy is, hisz együtt alszunk minden nap, minden nap találkozunk és semmi panaszra nincs okom.

Egyébként köszi a választ neked is és a többieknek is. Természetesen kivárom, tudok várni és nem erőltetek semmit.

2011. okt. 12. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!