16 éves lányok, válaszolnátok?
Húgomnak szeretnék ajándékot venni, 16 éves. Németországban lakom, már egy éve, és annak ellenére, hogy sokat beszélünk, nem tudom mégis mire vágyna. Én már nem emlékszem milyen igényeim voltak 16 évesen, de hát más kor van.. :)
Örülnék, ha írnátok, hogy ti minek örülnétek, mire van szükségetek, stb.
Előre is köszönöm a válaszokat :)
21L
hát szereti a világítós cuccokat? az én tesóm most 16 éves és világítós körömlakkra gyúr,de ha olyat nem tudszbeszerezni akkoraz én tesom ezeket szeretné még :
-világítós nadrág
-világítós cipő
világítós dolgok
-jó parfümök
-szép magassarkúk
-aranyos/szép/jó minőségű ékszerek
stb..
de nem tudom hogy a te tesod mit szeret :P mostanában nagyon felkapottak a világítós cuccok :D már világítós élő hús-vér macska is létezik! O.o
Szerintem egy 21 éves lány nincs még olyan nagyon messze a 16 éves kortól, hogy ne emlékezne arra, hogy maga mit szeretett volna a szülinapjára vagy a névnapjára kapni. Ugye? :)
Szerintem parfümöt ne vegyél, mert azt csak annak érdemes venni, akiről pontosan tudod, hogy ezt vagy azt a márkát szereti. Brahira venni nagy ciki, mert a hiába trendi egy parfüm, ha az, akinek szándod, teljesen más karakter, más a bőrtípusa, az anyagcseréje.stb. Az egyiken jól áll, a másikon nem, a harmadikon meg mintha WC-spayt fújt volna magára. :(
Ékszert csak akkor, ha tudod, hogy örülne neki és azt is, hogy nagyjából milyen az a stílus, ami passzol hozzá. Érdemes inkább ezüsttel próbálkozni, vagy nagyon finom kidolgozású arannyal.
Ha szeret olvasni, vegyél neki könyvet. Nem kell, hogy magyar nyelvű legyen, nyugodtan vehetsz neki németül is bármit. Kiváló nyelvtanulási lehetőség.
Ha tehetségesen rajzol, akkor pl. nagyon jó ötlet egy színes ceruza vagy - pasztellceruza-, esetleg pasztellkréta-készlet. Nem éppen olcsó, nem biztos, hogy meg tudod fizetni, de ha igen, akkor nagyon jó ajándék.
Vehetsz neki márkás töltőtollat is, a jobbak ebből sem olcsóak, de kiválóak ajándékként.
Ha pl. szeret kötni, akkor vehetsz neki egy igen jó minőségű (és ennek megfelelően nem olcsó) fa kötőtű-készletet - a legjobb csiszolt rózsafából készül, mobil: rá lehet csavarozni az egyes tűkre a különböző hosszúságú damilokat. Nagyon szép, elegáns, ízléses doboza van és praktikus is.
Vehetsz neki CD-t vagy DVD-t, olyanokat, amelyek spec. német klasszisok, és csak itt kaphatóak. Biztosan nagyon örülne neki. Van egypár film, amiről otthon mégcsak nem is hallottak. Ha azt szeretnéd, hogy felvágjon az osztálytársai előtt, akkor nyugodtan keress filmeket neki. (Van egy csomó, ami németül van és angol felirattal, ha véletlenül angolul tanul).
Remélem, tudtam neked segíteni néhány ötlettel.
Köszönöm szépen a segítséget, már egész sok ötlet összegyűlt :)
Utolsó, igazából nem az a problémám, hogy nem emlékszem 5 évvel ezelőttre, csak nekem teljesen más igényeim voltak :D Meg én akkor még nem jártam el bulizni, nem sminkeltem magam, nem öltöztem úgy mint ő, parfümöt se használtam még akkor szerintem, hajat se vasaltam. Én szerintem éretlenebb voltam az ő korában, magassarkút is csak hírből ismertem :D Ezért gondoltam, hogy aki most éli meg azt a kort, jobban tudna segíteni.
Tavaly az volt a bajom, h túl sok mindent tudtam volna venni neki, most meg nem tudom mi lenne a legtökéletesebb :D
Mégegyszer nagyon köszönöm az összes választ!
Szerintem, akiben van empátia, az kortól függtelnül ré tud hangolódni arra, hogy minek örülhetne egy 16 éves. És nem kell agyongörcsölni magad azon, hogy mi volna neki a legtökéletesebb - te adsz, valamit, szívből, a másik pedig pedig örül annak, amit kap.
(Ps: és ne legyen bűntudatod amiatt, mert te jól keresel Németországban, és egyáltalán itt élsz. Nem kell lefizetni a 16 évest, hogy ne irigykedjen rá, mert őgyis fog. Az irigységét azonban fordíthatja arra is, hogy azon igyekszik, hogy ő maga hogyan boldul.)
Minden jót!
Köszönöm szépen :)
Félreértés ne essék, nem keresek jól. Aupairnek jöttem ki, nyelvet tanulni. 250 eurót kapok, de nem kapok teljes ellátást, szóval nem tudom az egészet megtartani.
Irigykedni nem hinném, h irigykedik, meg decemberben költözöm haza, úgyhogy már nem is maradok sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!