Kősőbbi (min.2 éves kor körül) bilizés hívei, válaszolnátok?
Kisfiam 27hónapos. Már 1évesen megkapta a bilijét, de nem igazán érdekelte. Kb.3hónapja, az esti tejivásnál elkezdte mondani, kaka-kaka ami a pisit jelenti nála.
Üveget le, bilit elő, kezeslábasból ki, pelus le, csücs a bilire. Nekünk lecsukható fedeles, szék alakú van. A simára nem és nem akart ráülni.
Természetesen pisi nem volt, úgyhogy vissza öltöztettem. Egy este kb. 4-5x játszuk ezt el.
Tegnap olvastam itt, hogy könnyebb, ha sima pelus helyett bugyi pelenkát használunk és akár magától is lehúzhatja a gyermek a "bugyit" és könnyebben hozzászokik a bilihez így.
De mi a WC-re is rá szoktuk ültetni (szűkítő nélkül, ott vagyok mellette és fogom) és előfordult már, hogy ő maga kérte, hogy ültessem rá. Többször sikerült már belepisilni, egyszer mellé (rosszul állt a kukac) és már kaka is sikerült.
Viszont erőltetni nem szabad (tapasztalat), mert utána a látványától is elszalad.
NEM MINDEN GYEREK EGYFORMA! Van akinél korábban, van akinél később jön el az idő. Figyeld a pici reakcióit és ne hallgass másra! :)
2év3hós a lányom, én nem erőltetem neki. Néha szól pisi vagy kaki közben. Néha pelenkázáskor ráültetem a vécére (szűkítőre), ott ülünk pár percet és kész.
Szerintem ráér még, majd ha kaki előtt és pisi előtt fog szólni, na majd akkor elkezdek jobban foglalkozni a témával.
Szerintem te is ráérsz még.
Mindjárt itt a jobb idő, akkor úgyis könnyebben megy az egész.
én fiam is 2 éves (MA)
várom a jobb időt és a jelzését. fölösleges erőltetni, mert csak fölösen bosszankodsz és a gyereket is feszültté teszed vele. mire jó? semmire, max, hogy ovis korában szorongva ágyba fog vizelni...
Persze,várok ! :)
Pont a szorongást (is) szeretném elkerülni!
A kistesója nyár végén fog születni, így ő is hatással lesz a szobatisztaság kialakulására.
Boldog szülinapot a Picurinak !!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!