Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kősőbbi (min.2 éves kor...

Kősőbbi (min.2 éves kor körül) bilizés hívei, válaszolnátok?

Figyelt kérdés
A kisfiam 21 hónapos. Nem szól, ha kakál, ha pisil. (mondjuk még 7-8 szót mond). 1-2 hónapja jutottunk odáig, hogy ha megkérdezem, hogy van-e kaka (amit már érzek :), akkor vigyorog, ha van. Ha nincs, akkor mintha meg sem hallaná a kérdést. Érdemes már most mutogatni a bilit, vagy várjak még vele pár hónapot?
2011. márc. 18. 08:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam 27hónapos. Már 1évesen megkapta a bilijét, de nem igazán érdekelte. Kb.3hónapja, az esti tejivásnál elkezdte mondani, kaka-kaka ami a pisit jelenti nála.

Üveget le, bilit elő, kezeslábasból ki, pelus le, csücs a bilire. Nekünk lecsukható fedeles, szék alakú van. A simára nem és nem akart ráülni.

Természetesen pisi nem volt, úgyhogy vissza öltöztettem. Egy este kb. 4-5x játszuk ezt el.

Tegnap olvastam itt, hogy könnyebb, ha sima pelus helyett bugyi pelenkát használunk és akár magától is lehúzhatja a gyermek a "bugyit" és könnyebben hozzászokik a bilihez így.

De mi a WC-re is rá szoktuk ültetni (szűkítő nélkül, ott vagyok mellette és fogom) és előfordult már, hogy ő maga kérte, hogy ültessem rá. Többször sikerült már belepisilni, egyszer mellé (rosszul állt a kukac) és már kaka is sikerült.

Viszont erőltetni nem szabad (tapasztalat), mert utána a látványától is elszalad.

NEM MINDEN GYEREK EGYFORMA! Van akinél korábban, van akinél később jön el az idő. Figyeld a pici reakcióit és ne hallgass másra! :)

2011. márc. 18. 09:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan várhatsz még vele. Az én kislányom 2.5 évesen érett meg a bilire, és pár nap alatt teljesen szobatiszta lett nappalra. Én nem erőltettem a dolgot.
2011. márc. 18. 09:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy vagyok vele,hogy majd a nyáron leszoktatom,most 2 éves a lánykám,még nem szól,ha pisilni,kakilni kell,úgyhogy várok még. Kaptunk már bilit,de nem hajlandó ráülni se,én meg nem erőltetem. Lehet,hogy ha minden nap elővenném és mutogatnám neki, egyszer-kétszer belepisilna,de sztem a nyáron egy hét alatt szobatiszta lesz,ha meg most kezdeném el, akkor is a nyáron lenne ebből valami.
2011. márc. 18. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

2év3hós a lányom, én nem erőltetem neki. Néha szól pisi vagy kaki közben. Néha pelenkázáskor ráültetem a vécére (szűkítőre), ott ülünk pár percet és kész.

Szerintem ráér még, majd ha kaki előtt és pisi előtt fog szólni, na majd akkor elkezdek jobban foglalkozni a témával.

Szerintem te is ráérsz még.

Mindjárt itt a jobb idő, akkor úgyis könnyebben megy az egész.

2011. márc. 18. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:
2 éves 3 hónapos a kislányom. már érdekli, de ha csak bugyit kap, bepisil. majd nyáron , most ráadásul olyan idő is van, ha elmennénk vhova pelenka nélkül, nem szaladgálhatna átázva mert megfázna hamar.
2011. márc. 18. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:
lányom dettó,jövő héten lesz 2 éves azon kívül hogy néha rákéretőzik a wc-re miután én ott ültem meg hogy szól ha van kaka ha már megtörtént semmi jelét nem adja hogy szeretne pelenka nélkül úgy csinálni mint a nagyok,én is várok(várnék a helyedben )nyárig
2011. márc. 18. 14:29
 7/9 anonim ***** válasza:

én fiam is 2 éves (MA)

várom a jobb időt és a jelzését. fölösleges erőltetni, mert csak fölösen bosszankodsz és a gyereket is feszültté teszed vele. mire jó? semmire, max, hogy ovis korában szorongva ágyba fog vizelni...

2011. márc. 19. 11:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Boldog szülinapot az utolsónak :)
2011. márc. 19. 14:05
 9/9 A kérdező kommentje:

Persze,várok ! :)

Pont a szorongást (is) szeretném elkerülni!

A kistesója nyár végén fog születni, így ő is hatással lesz a szobatisztaság kialakulására.

Boldog szülinapot a Picurinak !!! :)

2011. márc. 19. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!