Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bilizés után hogy lehet wc-re...

Bilizés után hogy lehet wc-re szoktatni a 2,5 éves kicsiket?

Figyelt kérdés

Hirtelen, egyik napról a másikra átütő sikereket értünk el a bilizéssel... :) Mostmár oda végzi (3 nap alatt!!) a kisdolgát és nagydolgát is. Ennek örülök. Nem vagyok türelmetlen, de mi a következő, hogy lehet a wc-re szoktatni majd?

Van szükítője, de oda nem hajlandó ráülni csupasz fenékkel. Mióta mászni tud, azóta követ minket a wc-re, tehát látja, tudja, hogy mi, felnőttek oda szoktunk.... De ő hogyan? Fellépője is van, nem érdekli, amúgy magas kislány, és simán rá tud ülni a wc-re.

Van ennek valami trükkje, vagy egyszercsak majd magától szól, hogy oda akar? Azért vagyok gondban, mert akkor ha elmegyünk itthonról, akkor vigyem a bilit mindenhova? :(

2011. jún. 1. 13:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugy alakult, hogy nagyon gyorsan lett 27 hónaposan szobatiszta bilire (bilivel, nem tudom hogy irjam). Pisi is, kaki is oda ment. Wc szükitőt ő sem szerette, azóta sem. Mindig szól ha kell neki, és volt, hogy akkor szólt mikor nem otthol voltunk, és olyankor wcre ültettem (nagyszülőknél, rokonoknál). És sétáláskor gyakran pisiltünk a földre, fűbe stb. Igy megszokta, hogy lehet máshova is. De ehhez idő kellett. ma már ha otthol vagyunk szó nélkül megy, letolja a nacit és végzi a dolgát. És a wcre is felülne magátol, ha tudna, mert próbálkozik, csak félek, hogy belecsuszik :)

Várj még picit, had szokja, hogy nem pelusba megy, és szerintem Te is próbálkozz a wc-vel nagyszülőknél.

2011. jún. 1. 13:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Oké, jó ötlet!! :) És nagyon szépen köszi!!! :)
2011. jún. 1. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy hét otthoni bilizés után, elmentünk a Kikába vásárolni. Még nem voltam biztos benne, hogy kibírja, így adtam rá pelust. Ő olyan okos volt, hogy szólt, hogy pisilnie kell. Elszaladtunk a WC-re (otthon hallani sem akart róla), és belepisilt. Na, azon nyomban vettünk neki, egy kombinált vécéülőkét (van rajta kicsi és nagy ülőke is), ez nagyon tetszett neki. Többet nem is használta a bilit.
2011. jún. 1. 14:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Jaj, de jó ilyet is olvasni!!! :))) Köszi!! És hol vettétek azt a kombinált wc ülőkét? Én eddig csak Londonban láttam ilyet az unokatestvéreméknél.
2011. jún. 1. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!