Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy paranoid skizofrén áldozata?

Egy paranoid skizofrén áldozata?

Figyelt kérdés

Anyámmal élek együtt. Kaját nem hoz, erről már több kérdésemben is szó van. Most tervezi totálisan kiüríteni az egészet.

Ma fürödtem. 9 fele. Ő elment aludni. Hallottam hogy ki be mászkál a szobájából de gondoltam nem lesz baj. Egyszer csak elkezdett dörömbölni a fürdőszoba ajtón, hogy őt zavarja a fény. Nem igazán értettem, mert bent alszik a szobájában a lakás másik felén.

Mondtam hogy mindjárt befejezem, épp borotválkoztam, zaj nélkül, erre lekapcsolta a lámpát.

A telefonommal világítva folytattam erre feltépte az ajtót, hogy azonnal menjek ki zavarja, hogy ott vagyok. Kimentem, kicsit morogtam.

Erre elkezdett hozzámvágni mindenfélét. Gyakorlatilag össze vissza beszélt, fenyegetett, hogy kijelent a lakásból. Kedvesen kezeltem, de folyamatosan mondta mondta. Azt mondta zaklatom és nem hagyom élni. Majd bement aludni. Én is bementem. Gondoltam jobb a nyugodtság.

Erre kijött többször és a beszélt hozzám, szintén össze-vissza. Majd többször visszament és megismételte.

Majd kijött, hogy ő hallja, hogy hallgatom vissza amit mondott nekem és nagyon megbánom, Kedvesen mondtam neki, hogy az utcán beszéltek, ha nagyon aludni akar menjen. Erre elkezdte feltúrni a lakást, közölte, hogy már intézi jegyzővel a kijelentésemet. Embereket zaklat akikkel elhiteti, hogy én vagyok a sátán. Az egész földet felforgatja, hogy igaza legyen.

Most hangosan telefonál valamelyik áldozatával.

Nem igazán értem, hogy miből indult ki ez a konfliktus.

Eléggé zavarosan fogja fel a dolgokat, össze vissza beszél, rendkívül agresszív és persze megközelíthetetlen.

Most például a tvbe szeretné berakni a történetét.

Konkrétan megkattant. De magyarországon nem foglalkoznak az ilyen emberekkel. Én is kezdek megzakkanni tőle. Már magamba forduló lettem. Szakadnak a szálak a külvilággal és az ambícióimmal.

2011. okt. 7. 22:41
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Emlékszik.
2011. okt. 7. 22:54
 12/29 A kérdező kommentje:
Többször megtámadott már, de kárt nem tudott bennem tenni, és bizonyítékaim sincsenek rá.
2011. okt. 7. 22:55
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg ennyire súlyos a helyzet és nem te ferdíted a dolgot, meg nincs oka hogy így bánjon veled akkor szerintem keress valami szakembert (először a tudta nélkül ,mert egyértelmű hogy reagálna rá) aztán majd a szakember megmondja mit lehet tenni, hogyan kell viselkedni vele hogy hogyan kell beadagolni hogy segitségre van szüksége. Az elejét amugy nemnagyon értem , mit tervez kiüríteni?
2011. okt. 7. 22:55
 14/29 anonim ***** válasza:
Az ügyeletet azért írtam, hátha azt mondják, ilyen tünetekkel beviszik valahova. Nem normális, még kárt tehet magában, másokban...benned. Miért kell megvárni, hogy valami komolyabb probléma legyen?!
2011. okt. 7. 22:56
 15/29 anonim ***** válasza:
Ha bánt, és nyoma van, arról kellene látleletet vetetned. beszéld meg a háziorvossal mi a teendő, lehet, hogy gyámság alá is kellene venni. Összetett a probléma, szakember segítsége nélkül nem fog menni.
2011. okt. 7. 22:58
 16/29 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a hűtőszekrényt. Hogy ne ehessek, nem akarom bezáratni.................. !!!!!!!!!! De az sem allapot, hogy tonkretesz. Sajnos en is beragadtam ebbe a dologba. Mar alig tudom folytatni az eletem mert totalisan rammaszott, tonkretett. De ugy gondolom nem en vagyok az aki segitsrpgre szorul.
2011. okt. 7. 22:58
 17/29 A kérdező kommentje:
Nem szeretném megalázni, el kene innen mennem. Majd vesz egy kutyat es az azt csinalja amit mond neki.
2011. okt. 7. 22:59
 18/29 anonim ***** válasza:
74%
nem te vagy az a fiu aki kb.2 honapja azt irta hogy valoszinuleg meg akar mergezni az anyukad a kajaval?
2011. okt. 7. 23:01
 19/29 A kérdező kommentje:
De, lehet. Mondott ilyet es fura iapze volt az etelnek. Raadasul komoly gyogyszereket talaltam neha eldugva. Van ra okom, hogy ezt feltetelezzem. De most nem erzem ugy, h barmi ilyenre keszulne.
2011. okt. 7. 23:07
 20/29 anonim ***** válasza:

hát ez tényleg nem túl jó így, miért nem keresel munkát és költözöl el?

hány éves vagy? ha suliba jársz és egyetemista vagy, mellette meg lehet oldani a munkát plusz ott a diákhitel is. és szoctámot is bizonyára kapnál...valamit csinálj, ha nem akarsz tönkremenni.

2011. okt. 7. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!