A férjem sokszor goromba velem, help?
Szerintem nem veszi észre magát, nem hiszi el nekem, hogy rosszul esik, ha otrombán beszél velem, és ha leteremt. Azt mondja, hogy azért csinálja, mert idegesítem, vagy mert nincs igazam szerinte. Néha csak mondok valamit, és egyszer csak úgy elkezd hőbörögni, hogy azt sem tudom, hogy mi van. Nekem nagyon ijesztő, ha így felemeli a hangját, kértem is többször, hogy ne csinálja, de nem ért egyet velem.
Legutóbb az autópályán kezdett el fröcsögni rám, az volt a vétkem, hogy vezettem, és háromszor vagy négyszer egymás után nem hallottam az autó zajától amit mond nekem, ő meg nem hitte el, hogy nem hallom. Tök kedves voltam vele, csak azt mondtam, hogy édesem, ne haragudj, de még mindig nem értem. Teljesen bepöccent tőle, beszélni sem lehetett vele utána. Szóval ilyen "komolyságú" ügyekről van szó általában. Nagyon bántó. Nem tud türelmesen beszélni. Az apja ugyanilyen, utálják egymást. Régen mindig mondta, hogy nem akar olyan lenni, mint az apja, de aztán olyan lett mégis.
Mit csináljak? Nagyon szeretem őt, de nagyon "tiszteletlenül" viselkedik velem, és nem bírom már... Egy intelligens, okos férfi egyébként, nem értem, hogy lehet ilyen. Én meg olyan vagyok, hogy nekem nem baj, ha vannak nézeteltérések, de az fontos, hogy normálisan, korrekten tudjuk megbeszélni, ne csak hőbörögve.
Ha idegesíted, akkor az felvet más kérdéseket is...
Például, hogy szeret-e egyáltalán. Ha nem volt mindig ilyen, akkor érdemes ebből a szemszögből is átgondolni.
Az enyém akkor ezek szerint más tészta, bocsi.
Ezen nem lehet túllépni!
Mi az, hogy a férjet idegesíti a felesége? Ha így van, akkor nem szeret Téged!
Nem köt össze benneteket lakáshitel és hasonló nyalánkségok?
Elsőre nekem úgy hangzik, hogy valóban nem szeret már, csak nem tud lépni, és emiatt feszkós és így vezeti le!
Ne legyen igazam, de sajnos beávállnak a jóslataim:-(
Hol a szeretet és tisztelet?
Amit írtál, az nem jogosít fel senkit arra, hogy így rádförmedjen. Türelmetlen és kiállhatatlan, miközben egy hihetetlenül narcisztikus személyiség lehet, ha ennyire csak másban lehet a hiba szerinte.
Ha többszöri megbeszélés után sem változik a helyzet én elgondolkoznék azon, hogy van-e értelme.. Persze mivel már házasok vagytok így "nehezebb".
Én ezeket nem tűrném el egy percig sem. Ha nem állsz a sarkadra teljesen el fog nyomni, és meg fogsz alázkodni előtte, ő pedig lényegében úgy érzi majd bármit megtehet.
Nem tudom mi a megoldás, én ilyen helyzetben biztos hogy egy szót se szólnék neki, csak csomagolnék és elmennék. Először csak pár napra/hétre, így kiderülne azért pár dolog (pl: keresne-e, hiányoznál-e neki, stb
nem vagy elég határozott, nem mondod elég határozottan!!!!
egyébként nem ő hall a füleddel és nem ő lát a szemeddel!!!!
A házasság után elengedte magát...
Ezen most nagyon elgondolkoztam, hogy lehet, hogy nem mondom elég határozottan. Nagyon könnyen megsértődik, ezért óvatosan szoktam mondani, ha akár egy kicsike gond van, mint ahogy írtam, pl. "Drágám, ne haragudj, nem hallottam, mit mondtál, jaj, ne haragudj, megint nem hallottam, ó, de tényleg, ne húzd fel magad, kicsit hangos az autó, azért nem hallottam, nem beszélsz halkan, csak hangos az autó, ne haragudj", ő meg közben felpörög. Idétlen egy helyzet.
Köszi, hogy írtad ezt, most ezen fogok agyalni, hogy akkor hogy kellene mondani, hogy "bm, de hát hangos az autó!", úgy hogy ne rágjon be ezen sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!