Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy hangzana ha x Kornélné...

Hogy hangzana ha x Kornélné nevet venné fel valaki? A párom azt mondja nevetséges de nekem tetszik aranyos és ritka. Tervezzük az esküvőt és a néven gondolkodom felvegyem e a párom nevét. Tippek?

Figyelt kérdés
2011. okt. 1. 20:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
63%

Én mondjuk nem tudnám elképzelni, hogy úgy mutatkozzak be, hogy pl. Kovács Péterné.

Akkor hol vagyok én?

De végül is igaz, ha házas vagy, akkor azt fejezd ki a neveddel is.

Szép gesztus, mert jelzi, hogy összetartoztok.

2011. okt. 1. 20:48
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy érted mire gondoltam.Akivel meg tovább kommunikálok annak úgyis kiderül ki vagyok.
2011. okt. 1. 20:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Fel lehet úgy is venni a nevet, hogy mindkettőtőké benne legyen. Takácsné Nagy Anna, például ilyen formátumban.
2011. okt. 1. 20:55
 14/23 anonim ***** válasza:
79%

Mi az hogy minek házasodik az ember ha nem veszi fel a férje nevét?

Ez hülyeség.

Attól még én is külön egyéniség vagyok, és ő is. A -né toldalék pedig a birtoklást fejezi ki.

Engem eleve idegesít ha valaki a x y-né nevet veszi fel, mert így fingom sincs a keresztnevéről, csak akkor ha külön elmondja.

2011. okt. 1. 20:56
 15/23 anonim ***** válasza:
92%
Engem egyáltalán nem érdekel,hogy idegenek mit gondolnak,hogy házas vagyok e vagy sem.Én a férjem vezetéknevét vettem fel az Én keresztnevemhez,és ezáltal gyönyörű nevem lett.Ha nem lett volna ilyen szép vezetékneve a páromnak,fel sem vettem volna,maradtam volna lánynéven.nem a név számít,teljesen más.
2011. okt. 1. 20:56
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

mostanság már nemigen választják ezt a megoldást névválasztáskor,mert úgy érzik a nők,hogy akkor így már nincs saját nevük..!

neked csak ezt tetszik? azon nem gondolkodtál pl. hogy: Kisné Nagy Éva (csak mert így is felvennéd a nevét)

2011. okt. 1. 20:58
 17/23 anonim ***** válasza:
69%

Nem divat, de én is X Y-né lettem 3 évvel ezelőtt :)

Ezzel is kifejezem az összetartozásunkat. Mindenünket egymásnak adtuk/adjuk, a nevet miért ne :) A gyermekünk is a férjem vezetéknevét viseli, így mind a hárman egy névvel élünk, ez a hagyományos családmodell tetszik nekem :) Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, mi nem akartunk csak úgy együtt élni sem, lánynevet megtartani sem. X-né Z W pedig nem lett volna jó, mert nagyon hosszúak a vezetékneveink. Ezek miatt lettem X Y-né, és szeretem :)

Kornélné is tök jó :)

2011. okt. 1. 21:04
 18/23 A kérdező kommentje:
Az nem olyan.De még az a jó nem vagyunk egyformák,mindenkinek már a véleménye és ez a helyes.Engem nem érdekel régimódi-e vagy,hogy nem derül ki a neven nekem nem esik nehezemre többet beszélgetni,hogy megtudják a neven akinek nehezére esik azt lehet nem is érdekli.De ez visszafele is igaz ha mondjuk 3 testvérek és 2 iker akkor meg azt magyarázza az ember melyikhez ment férjhez??
2011. okt. 1. 21:05
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
akkor ezekszerint te nem gondolkodsz,hogy felvegyed-e a leendő férjed nevét,hanem:fel akarod venni!és inkább csak kiváncsi voltál ki mit gondol erről..
2011. okt. 1. 21:14
 20/23 A kérdező kommentje:
De gondolkodtam rajta és a sok ellenszólás erősített meg benne hogy ennél maradjak.
2011. okt. 1. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!