Hogy hangzana ha x Kornélné nevet venné fel valaki? A párom azt mondja nevetséges de nekem tetszik aranyos és ritka. Tervezzük az esküvőt és a néven gondolkodom felvegyem e a párom nevét. Tippek?
Én mondjuk nem tudnám elképzelni, hogy úgy mutatkozzak be, hogy pl. Kovács Péterné.
Akkor hol vagyok én?
De végül is igaz, ha házas vagy, akkor azt fejezd ki a neveddel is.
Szép gesztus, mert jelzi, hogy összetartoztok.
Mi az hogy minek házasodik az ember ha nem veszi fel a férje nevét?
Ez hülyeség.
Attól még én is külön egyéniség vagyok, és ő is. A -né toldalék pedig a birtoklást fejezi ki.
Engem eleve idegesít ha valaki a x y-né nevet veszi fel, mert így fingom sincs a keresztnevéről, csak akkor ha külön elmondja.
mostanság már nemigen választják ezt a megoldást névválasztáskor,mert úgy érzik a nők,hogy akkor így már nincs saját nevük..!
neked csak ezt tetszik? azon nem gondolkodtál pl. hogy: Kisné Nagy Éva (csak mert így is felvennéd a nevét)
Nem divat, de én is X Y-né lettem 3 évvel ezelőtt :)
Ezzel is kifejezem az összetartozásunkat. Mindenünket egymásnak adtuk/adjuk, a nevet miért ne :) A gyermekünk is a férjem vezetéknevét viseli, így mind a hárman egy névvel élünk, ez a hagyományos családmodell tetszik nekem :) Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, mi nem akartunk csak úgy együtt élni sem, lánynevet megtartani sem. X-né Z W pedig nem lett volna jó, mert nagyon hosszúak a vezetékneveink. Ezek miatt lettem X Y-né, és szeretem :)
Kornélné is tök jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!