Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha öngyilkos...

Mit tennétek ha öngyilkos akarna lenni a gyereketek?

Figyelt kérdés

ezek közül bármelyik:

-öngyilkossági szándék elmondása

-öngyilkossági kísérlet

-sikeres öngyilkosság

2011. szept. 30. 09:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
59%

Az egyik barátom öngyilkos lett 19 évesen. Csodálatos volt a kapcsolata a szüleivel, ők se, és senki más se tudja a mai napig sem, hogy miért tette.

Nem mindig a szülő a hibás.

2011. szept. 30. 09:42
 12/26 anonim ***** válasza:
59%
Nem konnyu szulonek lenni,szerintem nem lehet mindenben oket hibaztatni,ha a gyermek rossz utra ter.A szulo is ember,o is hibazhat,nem csak az a dolga h egesz nap a gyereket lesse,h mikor van rossz kedve,vagy nem e akar ongyilkos lenni.En mikor gyerek voltam,ongyilkos akartam lenni,peldaul azert mert el hagyott a szerelmem,es majd bele orultem,elso nagy szerelem,16eves voltam,az is a szulo hibaja?
2011. szept. 30. 09:59
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

21 éves vagyok és élek. Tavaly júniusban tettem meg. Nagyon hosszú idő vezetett ahhoz, hogy olyan szintre jussak, hogy meg tudjam tenni. Anyám soha az életben nem ült le velem beszélgetni, soha nem kérdezett semmit, mindig csak az volt a lényeg, hogy kitűnő tanuló legyek. Ha már egy hármast hazavittem olyan pofont kaptam, hogy a fal adta a másikat, és SZÓ SZERINT. Összejöttem egy sráccal, aki törődött velem, lehet nem is szerelem volt, csak menekülés.Aztán leérettségiztem, felvettek fősulira, majd bejelentette anyám, hogy menjek el dolgozni. Napi 10 órát dolgoztam, levelezőn suli+este angol. Még ez sem volt elég neki, otthon is mindent nekem kellett. Aztán munkahelyem megszűnt, a fiúval szétmentünk, otthon terror, és megtettem. 4 napig feküdtem kómában, orvosok 5% esélyt adtak, hogy egészséges maradok. Klinikai pszichológus, tesztek, elmondtam mindezt. Zárójelentésen rajta volt, anyám kiakadt, hogy mért miatta?? Egy ideig jó volt minden, majd újra kezdte. Fél éve megismerkedtem egy férfival, tőlem 10 évvel idősebb. Összeköltöztünk, anyám azóta sem keresett egyszer sem. Itt ő volt a hibás, és hiába tettem bármit, mai napig nem fogja fel, hogy elrontotta a nevelést.

Ui.:egyedül nevelt.

2011. szept. 30. 10:31
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Több tucat ilyen esetet ismerek, nem tudnék mondani egyet sem, ahol nem a szülő volt a sáros. Lehet szépíteni, de sajnos ez a helyzet. Nyilván nem könnyű ezzel szembenézni.

Igyekezzünk nem ilyen szülővé válni, ennyi.

Aki pedig már elrontotta, az ismerje fel, hogy nem jó úton jár, ne áltassa magát, mert a gyerek issza meg a levét.

2011. szept. 30. 10:52
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nem nekünk kell itt látatlanban ítéletet hozni arról, hogy ebben az esetben a szülő a hibás vagy nem!

Egyébként NAGYON komolyan kell venni minden ilyesmit, ez nem vicc. Pszichiáterhez/pszichológushoz kell vinni rögtön. A depresszió egy olyan betegség, amit egyedül a gyerek és a szülő nem fognak tudni leküzdeni, legyenek bármilyen jó kapcsolatban.

Persze attól, hogy öngyilkos akar lenni, egyáltalán nem biztos, hogy depressziós, de ezt majd a szakember dolga eldönteni.

Én is átestem ugyanezen egyébként, úgyhogy tapasztalatból mondom.

18/F

2011. szept. 30. 12:38
 16/26 anonim ***** válasza:
51%

Akik azt mondják, hogy a szülők a hibásak, néztek már körül a mai világban? A tinédzserek utálatosak lettek.. Nem nézitek a híradóban, hogy mit művelnek egymással a gyerekek az iskolában? És amikor esetleg egy bántalmazott gyermek el meri mondani, hogy mi történt vele, pedig általában nem kerül napvilágra a sok megaláztatottság, akkor is mit tehet? Szól az osztályfőnöknek? Ha az elbeszélget a kölykökkel, lehet, hogy ők ölik meg az alázott gyereket, amiért beárulta őket.

Nekem jó az édesanyámmal a viszonyom, sajnos sokat kell dolgoznia, de ha bajom volt, elmondtam. Az ilyet is. Írt levelet az igazgatónak is, az osztályfőnöknek is, semmi haszna nem volt.

16 éves koromtól látogattam a pszichiátereket, pszichológusokat, többször is feküdtem bent, több hétig. Semmi eredménnyel.. Aztán tavaly az én kérésemre megint befeküdtem és egy rezidens volt az orvosom. Rámnézett és közölte, én nem vagyok depressziós, "csupán" személyiségzavar. Azóta sokkal jobban érzem magamat(főleg a gyógyszerelhagyások miatt).

Igaz, mondhatni, szörnyet neveltek belőlem, iszonyú bunkó vagyok, nem félek már a többi embertől, és inkább én vagyok, aki elsőként kerekedik felül.

Valószínű persze, hogy sok , nagyon sok szülő ostoba, arrogáns a gyerekéhez, ezt elismerem. Csak nem rögtön őket kell okolni, mindenért.

25/N

2011. szept. 30. 15:11
 17/26 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy még mindig sokan azt hiszitek, hogy csak depresszió okozhatja. elárulom, hogy a depresszió egy vegyi állapot. amikor a gyerek valami helyzet miatt lesz öngyilkos, azt problémának hívjuk.

10:52

én tudok olyat mondani, amiben nem a szülő volt a sáros

utolsó:

hát ki tehet arról hogy a gyerekek bunkón viselkednek ha nem a szülő?

ha épp az elszenvedő oldalán álltok, akkor mindent meg kell tenni hogy kivedd abból a káros környezetből.

mellesleg szerintem bizonyos szintig az ilyen mostoha körülmények közt is lehet embert faragni belőle megfelelő neveléssel.

2011. szept. 30. 16:07
 18/26 anonim ***** válasza:

"hát ki tehet arról hogy a gyerekek bunkón viselkednek ha nem a szülő?"

De itt nem más szülőjéről volt szó, nem értetted a lényeget... Itt legtöbben az öngyilkossági kísérletet tevő gyerek szülőét, szüleit "vádolják". Az én történetemben ezt cáfoltam csak meg. De végülis abban az esetben is megjátszhatja magát a gyerek, teszem azt a szülei előtt maga a kisangyal, a háta mögött meg állat. Nem követheti a gyereket mindenhová.

2011. szept. 30. 16:15
 19/26 anonim ***** válasza:
Szia,én tuti egyből elvinném a pszichiátriára,szülője elviszi a háziorvoshoz,az ír beutalót és minden területi kórházban van olyan,hogy pszichiátriai ambulancia.Engem ide vitt édesanyám.Nem akartam öngyilkos lenni,hanem hangokat hallottam,pontosan azt,hogy megöllek,nem menekülsz,halálra rémisztelek stb.Azt éreztem,hogy valaki belök a metró alá és közben halálosan féltem.Szóval az öngyilkosság nem mindig szándékos,nehogy azt higyjétek.Ha én akkor ott beesek a metró alá,akkor azt nem akartam volna megtenni!Szerencsémre van egy szerető édesanyám és egy férjem,akik azonnal tudták mit kell tenni.Egyébként édesapám hosszantartó rákos betegsége,szenvedése,halála és az azt követő gyász váltotta ki belőlem az egészet.Azonnal gyógyszerrel kezeltek,de rövid időn belül leállhattam róla,pszichológus segített a továbbiakban,ill. össze szedtem magamat és felálltam a kakiból.Csak így megy.De kell,hogy legalább egy ember melletted legyen,akinek fontos vagy,aki őszintén szeret.Azóta egy gyogyibogyót sem szedtem be és nem is jött vissza ez az állapot.Rengeteget tanultam belőle,megismertem magamat és a határaimat!Az biztos,hogy nem jutok vissza ugyan ide,mert már ismerem a jeleket.Büszke vagyok rá,hogy most itt tartok!!
2011. szept. 30. 17:52
 20/26 A kérdező kommentje:

16:15

pont hogy te nem érted a lényeget. a más szülő is szülő. és nem csak azt lehet vádolni, aki neveli, de leginkább senki nem vádol senkit, csak te érzed ezt annak. valószínűleg valamit magad elől is titkolsz.

teljesen mindegy egy bizonyos értelemben, hogy mi várja kint az életben. a te dolgod felnevelni őt. ha nem vagy rá képes, nem vagy jó szülő. hiába keresünk kifogásokat, az nem teszi jobbá a gyerek életét, és nem hozza vissza a halálból.

ez csak egy példa. vannak olyan gyerekek is, akik pont azért roppannak össze, mert nem akarják a beteg szüleiket terhelni további gondokkal. szerinted az ilyen gyerek állat? ilyenkor ki a hibás? lehet mutogatni másokra, meg arra, hogy az élet, vádolni akárkit, de ez nem változtat a helyzeten. ha mindenki megteszi a magától telhető legtöbbet, akkor is előfordulhat.

17:52

ez az esetek nagyon kis részében van így, ráadásul szerintem megelőzhető lehetett volna. például a legtöbb családban tabu a halál, ezért sem beszélnek róla, és nem tudják feldogozni sem. ráadásul a nyugati kultúrában hagyománya van a siránkozásnak. mindenki az önző érzései és vágyai felé fordul, és sosem azt látják, hogy egy lélek békére talált, vagy valami hasonló. nyilván ez erősen függ a vallástól, világszemlélettől, személyiségi fejlettségtől.

2011. okt. 1. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!