Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lett elterjedt a gyerekv...

Miért lett elterjedt a gyerekverés? (főleg ilyen hülye módon) Kérlek olvassátok el, lehet hogy rád is vonatkozik.

Figyelt kérdés

Szóval, 14 éves vagyok mégis borzalmas látni,ami manapság folyik az országban. Egyik nap láttam egy nőt a 2 éves gyerekével ,aki ,,elvileg" valamit rosszul csinált,de csendben üldögélt a babakocsijában... Na szóval és a nő elkezdte ütlegelni szegény gyereket és ráordított. A gyereknek elkezdtek potyogni a könnyei.. (olyan szomorú látvány volt). Ma meg láttam a buszon egy nőt 2 fiával (egyik 4 éves kb. a másik 6 kb.) A kisebb gyerek ivott egy termoszból ,amikor pedig befejezte és vissza akarta csavarni a kupakot,akkor az anyja megrázta és ráordított,hogy a másik irányba,te hülye gyerek! meg ilyenek :SS

Másrészt pedig tapasztaltam,hogy a felnőttek szeretik levezetni a feszültséget a gyerekeken.. Nagyon sokszor láttam már,hogy a semmiért üvöltöznek a gyerekeikkel. De miért?? Miért jó ez?? Egy 4 éves gyerek is érez,nem bokszzsák ,vagy pszihológus( nem tudom,hogy kell írni).

..és aztán csodálkoznak az idősek,hogy milyenek a mai fiatalok... Hát milyenek lesznek később,húsz év múlva a mostani kisgyerekek?? Ebben az a jó,hogy a felnőttek észre se veszik,hogy agresszívnak nevelik a gyerekeiket...

Egyébként rám nem vonatkozik,csak érdekel a téma ,másrészt pedig sajnálom a gyerekeket.

2011. szept. 27. 17:27
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
17:42 na ez is igaz. Egyébként én is kaptam... természetes.
2011. szept. 27. 17:44
 12/25 anonim ***** válasza:
55%

17:40

Ezek a szulonek a hibai! Amikor a gyermekkel van otthon, azt az idot kitudja hasznalni pl., de pontosan ez a tudatlansaguk miatt van, mert valoban ahogyan leirtad, hogy egymassal jarnak ossze a kismamak, es magyaran "pletykalnak", tehat lelkileg kiuresednek, de ezt nem erzik, ez pedig azt mutatja, hogy erre van igenyuk, mivel ez akkor kielegiti oket. Aztan eljon az ido, amikor idegesek, es agresszivak, es valoban a gyermekeket okoljak ezert, holott valojaban ok tehetnek rola.

A kerdezo peldaja is megdobbento, milyen ember az, aki egy ekkora gyermekkel igy viselkedik, es nem erzi azt, hogy onmagat alazza meg, hiszen az a baba vedekezni nem tud, meg teljesen kivan szolgaltatva az anyjanak. En tapasztalatbol tudom, hogy lehet szeretettel es turelmesen is gyermeket nevelni, persze tudni kell szervezni. A problema az, hogy a legtobb szulo onzo sajnos.

2011. szept. 27. 17:49
 13/25 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon egyetértek veled, kedves kérdező. Én is nagyon ki szoktam akadni az ilyen viselkedésen. Ami viszont szombaton történt velem, az még meglepőbb volt. A 3 éves fiammal vásároltunk és nagyon hosszú volt a sor. Kapott egy tejszeletet és csórikám azt szorongatta, hogy bontsuk már ki. Mondtam neki, hogy majd ha a kasszához értünk és kifizettük, akkor kibontom neki. A gyerkőc persze tovább próbálkozott. Nem volt hangos, de nyűglődött, hogy neki akkor is most kell a tejszelet. Teljesen nyugodtan magyaráztam kb. már harmadszorra a kicsinek, hogy mi az ábra, erre megszólalt egy öreglány mögöttem, hogy: "Én a maga helyében már akkora fülest adtam volna ennek a kölöknek, hogy a pult adja a másikat". Hát mit mondjak, köpni-nyelni nem tudtam. Végül csak annyit mondtam a nőnek, hogy "Még szerencse, hogy nem maga neveli." Erre aztán volt sértődés rendesen. Az a legdurvább, hogy társadalmilag az az elfogadott, ha bucira verjük a gyereket.
2011. szept. 27. 18:31
 14/25 A kérdező kommentje:

18:31 örülök neki,hogy vannak olyan szülők mint te.. Általában az ilyesmi kérdéseken a szülők jól megsértődnek és jönnek az ellentmondó válaszok. Annak az öregnéninek sem lehetett már ki a négy kereke,lehet hogy mindig is olyan volt... Viszont te jól csináltad szerintem,egy kisgyereket semmiképpen sem szabad megijeszteni(ugyanis én még emlékszem rá,hogy abból semmit sem tudtam felfogni csak rettegtem)

Egyébként szerintem az is elfogadhatatlan,ha egy gyerek veri a szülőt,főleg tizenévesen. Nem rég volt egy kérdés és leírta a szülő,hogy hagyja hogy verje a 15 éves lánya. Szerintem ez marhára nem normális dolog.

2011. szept. 27. 19:52
 15/25 anonim ***** válasza:
73%

Hűha, neked nagyon el kéne döntened, hogy meg akarod menteni a gyerekeket, akiket látsz, hogy vernek, vagy rajtunk akarod elverni emiatt a port - azaz azt a frusztrációt, amivel magad nem tudsz mit kezdeni?

A " ...lehet, hogy rád is vonatkozik" ez bizony agresszió a javából, még ha nem is róla. Olyan agressziót húzol fel az olvasóban ezzel a fél mondattal, hogy ihaj!

A kérdésed okosabbik felére a válasz: először is, vannak emberek, akik sajnos nagyon gyenge frusztráció-tűrássel bírnak, nagyon alacsony az érzelmi éntelligenciájuk, vagy maguk is áldozatok voltak. Akik vernek, azokat általában magukat is verték - ezt tanulták, azonosultak az agreszorral (a bántalmazú szülővel), és ezt adják tovább. Nagyon nehéz ám bántalmazott gyreekként felnőni és NEM továbbadni azt, amit az ember kap! Egy dolog, hogy elhatározza az ember, hogy nem teszi, egy másik, pedig, hogy az érzései, a tanult rossz magatartási mintái hogyan működnek.

Igen, sajnos nagyon sok gyerek van, akit bántalmaznak. Régen ez volt az általános "nevelési" minta: nem lacafacáztak, hanem azonnal ütöttek. Gondolj csak az elhíresült makarenkói nevelési módszerre.

Egy pofontól nem lesz az ember lelki sérült egy életre (általában nem, de van ellenpélda, ha az ember nagyon érzékenyés a pofon mellé adott kísérő - büntető - szöveh nagyon durván sértő, és emiatt különönsen mélyre megy az ember lelkében a fájdalom; de a verés soha nem megoldás. Csak gyűlölete és haragot szül, még ha az azonnal el is fojtódik - muszájból.

Azt szokták mondani, hogy a verés a nevelés csődje.

Jó szemed van, kritikus vénád, érzékenységes, okos meglátásaid - de mindig jó, ha tudod: az ember nem menthet meg mindenkit! Nem azt mondom, hogy fordulj el, ha verést látsz, hanem azt, hogy ne vegyél mindent magadra, a nyakadba - különönsen ne, ha láthatóan nagyon nehezen dolgozod fel azt, hogy másokat bántalmaznak.

Vannak infanitlis, brutális, szadista, a gyerekeiket nem szerető szülők. Mindig is voltak és lesznek is - de vannak szerető, kedves emberek is! Ezt nézd inkább, ne a másik oldalt!

2011. szept. 27. 20:03
 16/25 A kérdező kommentje:
20:03 Azt a félmondatot nem igazán úgy gondoltam,hülyén lett megfogalmazva. Azt ,hogy ,,Lehet ,hogy rád is vonatkozik.." úgy gondoltam,hogy lehet, hogy ő is tapasztalta, látta stb. Nem tudom,hogy ez msot mennyire érthető. .. és köszi a magyarázatot,értelmesen leírtad és megértettem,de akkor is bökte már a csőröm ez a kérdés. :P
2011. szept. 27. 20:10
 17/25 anonim ***** válasza:
55%

"Egy pofontól nem lesz az ember lelki sérült egy életre "

ezcsak egy divatszöveg tetroll:D

adhatsz te egy gyereknek akkora pofont is hogy elájul,agyrázkódást kap,de megütheted ugy ököllel hogy semi baja nemlesz,szóval nemkell a buta szöveg,a másik az hogy van e aszülőnek oka,mert ha nincs akor egy pofont seadjon ok nélkül.

2011. szept. 27. 20:13
 18/25 anonim ***** válasza:
73%
Ez csak 1 a sok rosszból ami megtörténhet egy emberrel az életben. De az a legrosszabb ha vkit gyerekkorában bántanak és nem szeretnek. És itt nemcsak a szülő bánthatja hanem bárki más (oszt társak, utcán ...) vagy betegségek, balesetek, stb...
2011. szept. 27. 20:46
 19/25 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen igazad volt. A gyerek semmiről sem tehet.Nekm 3 gyermekem van 13, 11 évesek és egy 8 hetes kisifú. Én még sohasem emeltem rájuk kezet, sohasem hülyé.ztem őket. Sokszor látom az utcán a szülőket hogy viselkednek a gyerekükkel, meg hogy beszélnek velük, sokszor a "bicska" kinyilna a zsebemben, ha lenne. Lehet mondjuk én azért vagyok ilyen, mert engem sokat vertek gyerekkoromban meg üvöltöztek velem. S én nem akartam olyan lenni mint a "szüleim".
2011. szept. 28. 05:24
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
Stressz, depresszió. Nem jókedvében üti a gyereket, gondolhatod! Nekem van több, örökmozgó, impulzív gyerekem, és mióta depressziós vagyok, sokszor rajtuk csattan minden. Én ettől még sz@rabbul érzem magam. Állandó kétségbeesés, rosszkedv az apjuk miatt(ő szeretne inkább új életet kezdeni, állandó fenygetettségben élek, mikor lép le), a jövő teljesen kivitelezhetetlen lett. Állandóan ezek a gondok mennek a fejemben, ilyenkor, ha nyűgös-hisztis a gyerek(ami pedig érthető), hamar elcsattan egy pofon, ami miatt aztán egy hétre szereztem magamnak is egy kis + lelkiismeretfurdalást. Én sem így képzeltem, aztán ez lett. És nem elfogadott, épp ellenkező irányban halad a társadalom.
2011. szept. 28. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!