Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van barátomnak, hogy ne...

Igaza van barátomnak, hogy ne legyen gyerekem, mert beteg vagyok és szegény családba ne szülessen gyerek, csak ha tökéletes a helyzetünk?

Figyelt kérdés

Epilepsziás vagyok és szerinte emiatt nem kellene vállalnom gyereket, pedig mondtam, hogy ma már az epilepsziás nők is szülhetnek komplikációk nélkül, volt kolléganőmnek is van két egészséges gyereke, az orvosom is mondta, hogy lehetne, csak nagyobb ellenőrzést igényel a terhesség. Igaz, hogy van esély, hogy a gyerek is beteg lesz, de ennek kicsi az esélye.

A másik, hogy csak akkor legyen gyerek szerinte,ha minden tökéletes, abban igaza van,hogy kell,hogy az anyagiak rendezve legyenek,de olyan,hogy tökéletes nem igazán létezik, akkor a legtöbben nem is szülnének. Próbáltam felhozni barátnőm példáját,aki viszonylag szegényen is két olyan boldog gyereket nevelt, amilyet még nem láttam. Megtanította őket az élet igazi értékeinek a megbecsülésére és úgy gondolom, hogy a nevelésen múlik szinte minden, hogy milyen lesz a gyerek.

Mit gondoltok ezekről? Én 29, párom 33 éves.

2011. szept. 26. 09:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
19%

Lehet szülni, nem hiszem hogy beteg lesz a gyerek...

A párod tuti, hogy csak kifogást keres. Vagy fél, hogy beteg lesz a gyerek, és nincs kedve kínlódva élni. ezt is megértem.

Értem hogy barátnőd is szegénységben szült, azonban az a véleményem, hogy az ilyen gyerekekből lesznek később a bűnözők, mert ők mindig hátrányban élnek a gazdagabb szülők gyerekeivel szemben.. Óvodában nincs olyan drága játékuk , mint a másiknak, de nem érti miért, suliban nincs olyan drága telefonja, mint a másiknak, s tudja h azért, mert az ő szülei nem keresnek olyan jól, magasabb suliban peedig kellemetlenül érzi magát, mert neki nincsenek olyan márkás ruhái, és mert nincs kocsi a segge alatt. A szülei kapcsolatai sem olyan jók, így neki sem lesz jól kereső munkája. Tehát egész életében kevesebb lesz neki, mint a másiknak. Ezt megelégeli, megy lopni, bűnözni, vagy idővel megkattan... Egyszerű szociológia..Tehát ha nem akarsz lelki sérült gyereket nevelni, csak akkor vállald be, ha normálisan tudod majd öltöztetni és ellátni minden jóval, ami a másik gyereknek is kijárt!

2011. szept. 26. 10:12
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

Kétéves korom óta vagyok epilepsziás, azóta gyógyszert kell szednem, így tünetmentes vagyok.

3 gyönyörű gyerekem van, mindhármat hüvelyi úton szültem, természetesen előtte kikértem az a kezelőorvosom véleményét, sőt a nőgyógyászom még írásban is kérte.

A fiamon 2 éves korában jelentkeztek a tünetek, azóta ő is gyógyszert kap,a két lányom -pillanatnyila, mert ugye örökölhető, de nem feltétlenül öröklik- tünetmentes, remélem ők m"megúszták" /2 és 3 évesek/.

Arra figyelj, hogy mielőtt babát vállaltok, kérjétek ki az ideggyógyász véleményét, lehet, hogy gyógyszert kell váltanod, nekem is elhagyta a Lamictalt, a Convulex megmaradt.

Remélem tudtam segíteni!

2011. szept. 26. 10:26
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

A mostani párom maximálisan mellettem van /tőle van a két lányom/, ő is jár velünk az orvoshoz, amikor teheti.

31 éves vagyok.

2011. szept. 26. 10:28
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

Édesapám asztmás volt, nem kezeltette, bele is halt. Én egészséges vagyok. Szültem 2 gyermeket, mindkettő asztmás. Semmi gond, úgy fogjuk fel, hogy lehetett volna rosszabb is, az asztmával ha kezelve van, egész jól együtt lehet élni. Amennyire én tudom az epilepsziával is. (persze ez erről a betegségről csupán egy kivülálló véleménye, tehát, ha nem igy van, akkor elnézést kérek) eszembe sem jut, hogy egy szép nap nem lesznek unokáim, csak mert a gyermekem asztmás.

Ha szeretnél, akkor szerintem a megfelelő orvosi figyelem mellett miért ne? Persze nem csak az orvosnak, neked is oda kell figyelned magadra. De szerintem nem kell ezt neked részletezni.

2011. szept. 26. 12:55
 15/22 anonim ***** válasza:
90%
donorpetesejt, basszus... ki találta ki ezt a hülyeséget? nem elég, hogy veszélyeztetettebb terhes lenne, mint az átlag, de ráadásul egy olyan gyerekért csinálja, aki nem is az övé? gondolkozz már...
2011. szept. 26. 16:00
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Megnyugtatóak voltak a válaszok azoktól, akik epilepsziásak és van gyerekük, vagy ismernek olyat, akinek van. A barátom lehet, hogy kicsit hárít, de mondta, hogy szeretne gyereket, csak fél,hogy a kicsi is egészséges legyen, felvetette az örökbefogadást, de én azt nem igazán szeretném, csak,ha máshogy nem lehetne. Anyagi helyzetünk még nem rendeződött, de reméljük 1-2 éven belül sikerül.
2011. szept. 26. 17:59
 17/22 A kérdező kommentje:
Azt tudni kell, hogy maga a terhesség is görcskésséget okoz terhes nőknél, a szoptatásnál pedig a gyerek szervezetébe juthat a gyógyszerből, ezért mindig figyelni kell, hogy van-e változás a gyerek viselkedésénél.
2011. szept. 26. 18:09
 18/22 anonim ***** válasza:
93%

" A kérdező kommentje:

Azt tudni kell, hogy maga a terhesség is görcskésséget okoz terhes nőknél, a szoptatásnál pedig a gyerek szervezetébe juthat a gyógyszerből, ezért mindig figyelni kell, hogy van-e változás a gyerek viselkedésénél."

Idézem az ideggyógyász szakvéleményét:

A /megszületett/gyereknek SZOPNIA KELL, mert

2011. szept. 27. 20:21
 19/22 anonim ***** válasza:
93%

Na mégegyszer, mert valamit elnyomtam:

Idézem az ideggyógyász szakvéleményét:

A /megszületett/gyereknek SZOPNIA KELL, mert KÜLÖNBEN GYÓGYSZERELVONÁSI TÜNETEI

2011. szept. 27. 20:22
 20/22 anonim ***** válasza:
95%

LESZNEK.

Ugyebár a véredben lévő gyógyszer bekerül a magzat szervezetébe is, ezért kell a tejjel is kapnia, és fokozatosan megvonni, amikor elapad a tejed. Amikor lehet fejjél /ha majd babátok lesz/, fagyasztóban sokáig eláll.

Remélem összeolvasható, amiket írtam, sz*rakodik a billentyűzetem.

2011. szept. 27. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!