Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki szegény, miért...

Ha valaki szegény, miért mondjon le az internetről?

Figyelt kérdés
sok olyan kérdés volt már, amiben a kérdésfeltevő arról írt, hogy egyáltalán nem jó az anyagi állapota, mit csináljon, hogyan tudna spórolni, stb., és mindig akad egy olyan válaszadó, aki azzal támad, hogy akkor mondja le a netet, adja el a gépet, bezzeg ide írkálni van pénze. a net havidíja már elég olcsó, a gépük pedig gondolom nem a legújabb macintosh gép. miért ezt találják egyes emberek megoldásnak? az a havi pár ezer ft szerintem senkit nem húzna ki a sz*rból.
2009. ápr. 26. 14:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

17:02 Nem vagyok azzal azonos akivel azonosítasz.

De még mindig azt mondom le lehet mondani az internetről. Igaz sok mindenből maradsz ki és kevesebb infohoz jutsz hozzá. S a mai információ éhes társadalomban olyan az info mint a kaja. De ha a között kell választani, hogy kifizetem a vizet, villanyt gáz, hogy tudjak világítani, fűteni és nincs netem akkor inkább az. Bár megjegyzem ha szegény vagy és nem tudod a számláidat fizetni és kikapcsolják a villanyod nem csak az nem lesz.

Igen is internetezek könyvtárban, sőt interneteztem főiskoláról is.

Az internet függőségünk lassan kezd olyan méreteket ölteni, mint a villanytól való függőségünk nem bírunk élni nélküle. Pedig lehet pl villany nélkül petróleum lámpával élni.

A kérdezőnek nincs gyereke és még tanul tehát otthon van. El tudja képzelni, hogy mit megtesznek a szülei azért,hogy ő azon az életszínvonalon élhessen amin?

Ahhoz,hogy egy fajta életszinvolnalat fenn tarthassunk sok mindenre van szükség. De nincs szükség olyan szinten internetre, mintha levegőt vennél.

2009. ápr. 26. 21:54
 12/17 anonim ***** válasza:
Én vagyok a 16:32-es és 17:02-es. Elnézést, hogy két hozzászólót összeházasítottam. Eddig büszke voltam arra, hogy felnőtt fejjel milyen jól megtanultam magyarul, de most elbizonytalanodtam. Érzésem szerint teljesen egyértelműen elmagyaráztam, hogy - a nagy szűkösség ellenére - miért lettem szélessávú internet előfizető. Háromezret szántam rá - annál többet úgy sem ér - háromezer alatti ajánlatom volt, így belevágtam. Ezt az Internet kávézóra történt hivatkozást sem értem igazán. Az egyetemi hozzáférés egyébként teljesen ingyenes? És éjjel-nappal hozzáférhető. Ezt a magyarázatot egyébként olyannak érzem, mint amikor nekem csak zuhanyozó van a lakásomban, a város (Budapesten lakom.) másik végén lakó barátomnak pedig fürdőkádja. Csak azért, mert 30 liter vizet megtakaríthatok, és kádban fürödhetek, még nem biztos, hogy megéri átutazni a várost. Az én zuhanyozóm ugyan pénzbe kerül, és nem is akkora kényelem, mint végigfeküdni egy fürdőkádban, de azért kéznél van.
2009. ápr. 26. 22:23
 13/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, valahogy sejtettem, hogy a mi anyagi létünk is bele lesz keverve a dologba, de nembaj.

:)

(senkit sem pontoztam le)

2009. ápr. 27. 16:34
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem internet kávézóról beszéltem hanem ingyen hozzáférhető helyekről. Igen az egyetemeken ingyenes. Nem nem férhető hozzá éjjel nappal. bár ha belógsz a haverodhoz a koliba amit megtehetsz nem neki ki van bent, akkor egész nap. De aki munkát keres az nem úgy fog találni,hogy a nap 24 órájában az interneten lóg. Az már függőség.

Nem kell,hogy éjjel is lásd a leveleid és az aktuális új hirdetéseket. S egyébként is vannak még sokan cégek és hirdetők akik nem használják az internetet a hirdetésekre hanem napilapokat és hirdetési újságokat. Igaz,hogy a hírleveleket éjjel küldik, de nem ül ott emberke azért hanem egy program teszi meg. A másik. Ha igazán munkát akarsz akkor el kell menned néhány interjúra ahhoz meg hiába van neted nem tudod magad virtuálisan át faxolni hogy hello?

2009. ápr. 27. 18:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Tényleg kár, hogy minden egyéb aktuálpolitikai kérdés belekeveredet, de erről nem a kérdés feltevője tehet, s talán nem is a válaszolók. Tényleg tele vagyunk gondokkal. A ma esti hozzászólónak: Mindenre empátiával kell válaszolni. Sajnos, nem lóghatok be a haveromhoz a koleszba, mert soha sem volt kollégista, s Ő is 54 éves akár csak én. Továbbá, jobb, ha minden az otthoni számítógépen van, amit más célokra is használok (t.i: fordítok, amit abba gépelek.).
2009. ápr. 27. 18:20
 16/17 anonim ***** válasza:

Drága 54 éves barátom!

Nem is rólad volt szó és semmi aktuál politika nem volt benne. Csak arra a kérdésedre reagáltam,hogy az egyetemeken ingyenes-e a net és csak írtam egy fiktív példát arra hogy ha egyetemista lennél,hogyan tudsz olyankor is hozzá férni ha az almamater bezárt.

S azt sem tudom mi a bajod a realitásokkal.

Lehet neked a munkád végett létszükséglet a net. De van akinek nem. Na mindegy.

2009. ápr. 27. 18:31
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

az a havi pár ezer? tegyük fel hogy akinek itt nagy a szája, az elküld nekem havi 5ezret (vagy mondjuk aki egyet ért veletek, az 1 ezrest, mind1). 2 hónap alatt ebből a pénzből veszek egy MACINTOSH-t!!!!!!!!

hülyék vagytok.

2010. márc. 13. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!