Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nézi rossz szemmel az...

Miért nézi rossz szemmel az anyuka, ha rajta kívül valaki más is beszélget vagy netán meg símitja az egy hónapos kisbabát?

Figyelt kérdés
Csak azt nem értem, hogy ha most féltékeny mindenkire, akkor mi lesz, hogyha bölcsibe vagy oviba kell vinni? Ha mindenkitől távol tartja, a későbbiekben nem fog félős lenni a kicsi?
2011. szept. 24. 22:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Azért, mert még nagyon pici. Mindenki ennyire óvja. Mire bölcsibe vagy oviba megy, remélhetőleg nem fogja ennyire óvni, de most még jól teszi.
2011. szept. 24. 22:36
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az egyhónapos baba még nagyon pici, gyenge az immunrendszere, nem csodálom, ha az anyuka nem rajong azért, hogy idegenek simogassák. Egy ilyen kicsi babának még nincsen szüksége társaságra, minden igényét bőven kielégíti az anyuka. Félős inkább attól lesz, ha ilyenkor nem elég szoros a kapcsolata az anyával.
2011. szept. 24. 22:38
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Most még az anyukájára van a legnagyobb szüksége.Másrészt én pl. azt nem szerettem,ha a kis kezét akarták fogdosni,puszilgatni,amit vitt utána a szájába.Bármilyen fertőzést,bacit benyelhet így.
2011. szept. 24. 22:45
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
mifelenk 6 hetes koraig nem is illik menni csak kozeli csaladtagoknak. pont azert mert ilyenkor meg sokkal konyebben elkapnak barmit
2011. szept. 24. 23:07
 5/13 A kérdező kommentje:
Konkrétan arra gondolok,hogy az is baj,ha a nagyszülők beszélnek a babához,amikor sír,felvenni sem szabad.Milyen lesz a későbbi kapcsolatuk ezek után a babával,lehet félni fog,ha ők vigyáznak rá, vagy nem marad senkivel?
2011. szept. 24. 23:36
 6/13 anonim ***** válasza:

nekem még nincs gyerekem, de én se venném jó néven, ha az 1 hónaposomat csak úgy taperolná mindenki. én se szeretem, ha idegenek hozzám érnek, valszeg a gyerek se, az, hogy kicsi és nem tud ellenkezni, nem jelenti, hogy ővele bármit meg lehet tenni.

beszélni hozzá még elmegy, bár már láttam olyat idiótát, aki ordítva gügyögött a békésen alvó csecsemőnek...

2011. szept. 24. 23:36
 7/13 anonim ***** válasza:
ja hogy nagyszülők. az más, nekik mondjuk lehetne engedni, csak lehet, hogy fél az anyuka, hogy rászoktatják, hogy mindig felveszik, amikor elsírja magát, az meg nem jó, mert onnantól mindig fel kell venni, ha sír...
2011. szept. 24. 23:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Ami lemaradt:ha most kicsi korában nem szokja meg, hogy a szülőkön kívül még van más is, úgy gondolom a későbbiekben gondot fog okozni.Szerintem fontos,hogy legalább a szük családi kört ismerje meg folyamatosan!
2011. szept. 24. 23:39
 9/13 anonim ***** válasza:
A saját anyja kezébe nem adja az anyuka a gyereket, vagy az anyóséba? Bármelyikről is van szó, mindenképpen azt jelzi, hogy a köztük lévő kapcsolat nem felhőtlen, nem a feltétlen bizalomról szól. A gyerek még nagyon kicsi, az ő szempontjából még mindegy, hogy odaadják a nagyszülők kezébe vagy sem, nekem mindenesetre elég furcsa, ha valaki attól félti a gyerekét, aki őt illetve a párját felnevelte.
2011. szept. 24. 23:58
 10/13 anonim ***** válasza:
66%

Hát, ha nekem lesz babám, akkor pár hónapos korig nem is fogom engedni, hogy rajtam, anyun és a páromon kívül valaki megfogja.

Az én gyerekem én vagyok felelős érte. Én hordtam ki és én szültem meg. Nem akarom, hogy bárki idegen vagy egy kevésbé fontos rokon helyettem fogja amikor én akarom. Lehet mondani, hogy önző vagyok, de ebben a dologban egyáltalán nem érdekel más véleménye. És én sem vagyok olyan pofátlan, hogy összefogdossam mások csecsemőjét. Még akkor is, ha rokon. Csak akkor fogom meg ha kifejezetten mondják, vagy oda adják a kezembe.

2011. szept. 25. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!