Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden pasi szokott ilyet...

Minden pasi szokott ilyet csinálni vagy csal az én párom. Normális ez vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Eddig "fiúim"nem ittak alkohol.A párom meg igen.Haza jön a munkából és megissza a 2 üveg sörét vagy 1 üveg borát az otthoni munka mellett.Nem azt mondom hogy taccs részegre vedeli magát,de megissza.Volt már hogy kicsit "berúgott".De ez ritka.

Engem nagyon tudd zavarni,hogy iszik alkoholt.De Tudom ,hogy ez nem megy a családi kassza rovására.Mindenünk megvan aminek meg kell lennie.Eljár dolgozni állandó munkahelye van nem alkalmi munkából élünk.Jó apa(2 gyerekünk van)rendes társ.Sose bántana minket.Mindenki párja megissza vagy csak az enyém?

2011. szept. 23. 11:54
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
76%

Van, aki megissza, van, aki nem.

Ismertem olyan idősebb embert, aki úgy 20 éves korától 80-ig szinte minden nap megivott 2-3 felest. Nem egyszerre, hanem étkezésenként egyet.

Soha nem volt részeg, soha nem lépte túl ezt a mennyiséget, ha véletlenül nem kapott olyan pálinkát, amit szeretett, akkor inkább kihagyta, ilyenkor soha nem reszketett érte, soha nem volt semmiféle testi, vagy lelki elvonási tünete ilyenkor.

Soha semmi egészségügyi problémája nem volt emiatt, soha nem volt agresszív.

Megitta, mert jólesett neki, de nem függött tőle.

Vannak viszont olyanok, akik nem tudnak megállni egy határnál.

Le fognak pontozni, de igenis van különbség aközött, aki azért iszik (mértékkel), mert szereti és aközött, aki azért iszik, mert függ tőle.

Nem tudom így megmondani, hogy a párod melyik kategória. Azért hosszútávon napi egy üveg bort, úgy, hogy tényleg minden nap megissza, kicsit soknak találok.

De ha nem részeges, nem durva veletek és főképp nem fokozódik az elfogyasztott mennyiség, én az én férjemnek ennyit még elviselnék, bár rajta meglepődnék, mert nem nagyon szokott inni.

Figyelj oda azért, hogy nem kezd-e egyre többet inni és hogy ha valami gond van, nem menekül-e az ivásba.

2011. szept. 23. 15:19
 32/41 anonim ***** válasza:
30%

Most tényleg le kell pontozni mindenkit, aki nem kiabálja rá az alkoholistát arra, aki többet merészel meginni, mint 1 hónapban 1 sör? Röhejesek vagytok (akinek nem inge...)

Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy az absztinens, ámde rettenetesen semmirekellő lusta dög sógoromra például sosem cserélném el az emberem, aki a nap végén kinyitja a söröcskéjét, és besegít itthon is.

2011. szept. 23. 15:26
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
És köszönöm a 15:19-es válaszolónak a szépen megfogalmazott gondolatokat, szívemből szólt.
2011. szept. 23. 15:28
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem is megiszik napi egy doboz sört itthon meló után, de csak nyáron vagy ha jó idő van. Télen teázik, üditőzik. Engem nem zavar, inkább itthon igyon meg egy sört, minthogy eljárjon kocsmázni...
2011. szept. 23. 15:35
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom is minden este megissza az 1-2 doboz sörét. Én már kérdeztem tőle, hogy ebben mi a jó, mert hogy én még szilveszterkor sem iszom. Azt mondta, hogy szereti, és nem tudná kihagyni. És különben is a férfiaknak ez jár. Innentől fogva nem tudok vele mit kezdeni, mert ezt már 20 éves kora óta csinálja, most 42. Úgyhogy megváltoztatni nem tudom, és hát otthonról is teljesen más példát hoztunk. Szerintem ti is teljesen más példát láttatok otthon, és ezért nem érted, hogy mi a jó az ivásban.
2011. szept. 23. 15:46
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Enyém nem.

Nem vagyok szakértő, nem tudom megmondani ez mennyire káros, de az biztos, hogy hozzászokik és olyan szokássá válik amit nehéz lesz egy idő után elhagynia (pl. ha nem ihat alkoholt valamiért, betegség egyéb).

Szóval nem csak annak lehetek alkoholproblémái aki részeg vadállat.

2011. szept. 23. 16:05
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Én nem viselném el.

Nyáron mló után volt hogy minden nap beültünk valahová vagy itthon 1-1 sör vagy koktélszerű,úgy oké.

Buli közben oké.Nyáron melegben csak úgy 1-2 sör is elmegy,de ne minden nap.

De hogy még ilyenkor is,és minden nap,nálam repülne,alkoholista nem kell.

Mert nekem ez már a kezdő alkoholista kategória.

Akkor se ha nem rúg be ennyitől.

24/N

2011. szept. 23. 17:12
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

az én barátom nem iszik ennyit. ha buli van, akkor gurul a rövid, a sör, meg ami van.

ha itthon vagyunk, akkor inkább én iszom meg néha egy sört este pár cigi mellett. de ez sem mindennapos.

tavaly nyáron minden este kinn ültem az erkélyen és ittam legalább 1 sört. híztam tőle vagy 5kg-t, és kicsit talán rá is szoktam. aztán leállítottam magam, újra lefogytam, és heti max 1x iszom alkoholt.

szerintem ez nem normális, de a ti életetek, ti döntitek el, h mi fér bele.

mondjuk még ha nem is iszik sokat, azért az a napi 3-400 ft sztem jobb helyre is mehetne mint sörre. ezen azért gondolkodj el.

2011. szept. 23. 18:23
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam napi szinten inni, ha elmegyünk szórakozni, akkor iszom valamennyit, de amúgy nem tud érdekelni az alkohol, nem is gondolok rá.
2011. szept. 23. 20:32
 40/41 anonim ***** válasza:
A párom nem, max heti 1x-2x egy sört. ennyi
2011. szept. 24. 15:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!