Tényleg nekem kéne alkalmazkodnom hozzá?
Tesóm majdnem 2 évvel ezelött bejelentette h terhes. Akkor mikor már semmit nem lehetett csinálni. Én akkor még suliba jártam,utolsó éves voltam a suliban. Céljaim voltak. érettségi után ott akartam maradni suliba 2 évre h az OKJ-s szakképesítést megszerezzem. időközbe eladtuk a lakást vettünk egy nagyobbat,mert tesóm nem bírta elviselni az anyósát.(Aki egyébként szó szerint mindent megcsinált neki,és egy árva fillért nem kért azért h ott laknak a gyerekkel együtt) Tesóm azért is akart haza költözni,h a barátjával félretegyenek h tudjanak saját lakást venni. Anyám 30 ezer Ft-ot kért tőlük a reszire meg a kajára,nekem is áldozatot kellett hoznom. Ott maradtam a nyári melóhelyemen ahol már 10 hónapja dolgozok. Én itthon 50 ezer ft-ot=ebbe a 12 ezer Ft-os kajajegy is benn van) adok le egy magamra,a 68 ezres fizetésemből. Tesóm barátja egy évet lakott Kb nálunk,ugy egy hónapja költözött el a tesómtól,mert szakítottak. A srác amugy heti 20 ezer Ft-ot keres,a tesóm kapja a Gyedet,meg a csp,meg 6 órába dolgozik.neki is bejön vagy havi 80 ezer Ft.de ugy képzeljétek el h azt 30 ezer Ft-t amibe megegyeztek az egy év alatt amig itt lakott a tesóm barátja jó ha 3szor adták oda. Mióta elköltözött,tesóm ugyanugy nem ad semmit. Helyette nekem kell többet adni,ha enni akarunk... Teóm mostanában rákapott arra,h bulizni járjon,ilyenkor a gyereket itthon hagyja vkinek a nyakára,vagy csak ugy egyedül itthon hagyja... Eleinte még sajnáltam is és vigyáztam is este a gyerekre,mert jaja,szegény biztos szeretne buliba menni,had menjen. de ez már rendszeres,sőt néha hétköznap is elmegy kocsmázni. nekem már rohadt elegem van belőle h ilyenkor a mi nyakunkra hagyja a gyereket. Mi nem kértük tőle h szüljön,ha meg már megszülte akkor ne a másikat szivassa mégjobban. Ott tartok h ha elmegyek itthonról dolgozni,be kell zárnom a szoba ajtómat,mert ha nem zárom be akkor annyira nem figyel a gyerekre h hagyja h ragacsos kézzel bejöjjön meg összetapogasson mindent. Sőt! ma reggel az is kiderült,h amig én éjszaka dolgoztam ő itt üdögelt a szobámba a gép elött. Hónapok óta bejárkált a szobámba amig én dolgoztam h internetezzen. Tudni kell,h amikor beköttettem a netet ugy egyeztünk meg h havi 1000Ft-t ő áll,az 5000 Ft-os csekkből. Nos szeptember óta adott 500Ft-t... Egydarabig vártam KB. Novemberig h hátha adja a maradék pénzt,meg a következő havit,is de nem... Mikor meg szóltam neki h mivel nem fizette azt a keveset se amit kértem többet nem internetezhet,akkor kölcsönkért pénzt h nekem oda tudja adni ,és le tudjon ülni netezni.. Hozzá kell tennem,a gyereknek volt egy darab pelenkája,de inkább a netet akarta volna kifizetni nem h pelenkát vegyen. Én vissza adtam neki a pénzt és mondtam hez volt az utolsó h netezett. Ez volt novemberbe. persze uttána is néha redes voltam és ugyh nem fizetett semmit,néha meg engedtem h netezzen ha nem vagyok itthon. Annyit kértem ha netezik a gyerek aludjon,és ne az én szobámba rendetlenkedjen,amig ő itt ül. A cérna ott szakadt el,mikor aznap délelött takarítottam,felmostam,megpucoltam a tükröt,és mikor hazajöttem délutános műszakból a szobám ragadt a kosztól,tükrömön apró kéznyomok voltak,tesóm itt ült a gép leött. nem szóltam mert fáradt voltam. megfürödtem és lefeküdtem aludni. Kérte h maradjon még egy kicsit,mondtamjó és lefeküdtem. Aludtam volna ha nem kapcsolja a hangfalat és kezd el zenét halgatni. Szerintetek? Akkor kipattantam az ágyból.és elküldtem melegebb éghajlatra! A szobám miatt,meg h így vissza élt a bizalmammal. Ez decemberbe volt. Töröltem a felhasználó fiokját,az enyémnél meg jelszót változtattam. ma derült ki h ő amig nem vagyok itthon bejárkál h netezzen. feltöte felhasználó fiokom jelszavát. Többször gyanítotam már h be járkál de bizonyítékom nem volt,nem akartam vádaskodni. Meg aztán a ygereket is mindig hagyta bejönni garázdálkodni a szobámba. A multkor szombat éjszaka még dolgoznom kellett,délelött aludtam volnma. Nem tudtam tesóm az erkélyen telefonált a gyereke meg bejött hozzám és rámolt. erre ébredtem. Ugy látszik majd az alváshoz is be kell zárnom az ajtómat. Most ott tartunk h ha elmegyek itthonról dolgozni vagy akárhova,be kell zárnom a szobám ajtaját,mint vmi albérlőnek. Ő nem fizet semmit,de mégcsak el se szok mosgatni meg semmi,és én nekem kell alkalmazkodnom, h lehessen magánéletem.
Mit csináljak? Tényleg nekem kell zárnom az ajtóm,meg alkalmazkodnom hozzá? meddig türjek? Lassan ott tartok h inkább elmegyek albérletbe,annyira nem bírom elviselni. Tönkrette az álmaimat,a céljaimat,bele kényszerített h 20 évesen érettségi után dolgozzak,és ő meg 23 évesen él mint a kiskirályok. Már anyámnak is elege van belőle,de nem tud vele mit csinálni. meg vagyunk lőve a gyerek miatt
En azt az egyet nem ertem, hogy a tesodnak hol van a penze???? Meg a tamponjat es a tusfurdojet is ti veszitek meg? Na ne mar, komolyan!
A tesod gyedet, csaladi p.-t es fizetest kap, ezt irtad. Plusz meg min. havi 10000 Ft gyerektartast kellene kapnia, es igy mar nem is 80 hanem 90 ezer lenne a havi bevetele.
Ne haragudj, de anyukad miert engedi ezt meg???
Igen, a gyereke es az unokaja, de konyorgom! Anyukad felnevelt mar benneteket, es annak a kisgyereknek is van apja!
Ne te es ne anyukad tartsatok el az egeszseges, eleteros fiatalokat!
Ne hagyd hogy igy menjen ez tovabb allj a sarkadra, es legyel szigoru, beszelj anyukaddal, es igenis a tesod adja le a penzenek a nagy reszet!!!!
Adnek en a tesodnak olyan bulit, hogy azt megemlegetne!
Persze hogy nem kellett volna neki gyereket szulnie. Ilyenkor mondom, hogy nem azok a nok a gyilkosok akik elvetetik a gyerekuket, hiszen nem tudnak eltartani, hanem azok a gyilkosok akik megszulik, lokik-bokik utjukban van a nyomorult gyerek, es egy gomboc fagylaltot nem tudnak neki megadni.
Ne engedjetek hogy a gyerek apja nem fizet gyerektartast! Menjen el 3 munkahelyre, menjen ki kulfoldre, es dolgozzon, tartsa el a gyereket!
Anyukad es te tonkrementek a tesod meg tovabbra is bulizgat, es a markaba rohog.
Felhaborito a viselkedese, de nagyban hibasak vagytok ti is.
Igenis adja le a penzet anyukadnak!
Ha bulira van penze a tesodnak, akkor legyen penze ennivalora es tamponra is.
Arra vigyazzatok, beszelj vele, hogy nehogy megegy gyereket odaszuljon nektek, mert akkor lesz megcsak vilag vege nalatok azt hiszem!
Igen,anyu mindig megvette a tusit,meg tampont,és azt ő is használta. Most csak nekem veszi meg magának. Én is megvenném magamnak,de mivel a fizumból 16-17 ezer Ft- meg,amiből a bérlet 5000 Ft-t nem tom magamnak megvenni. Ebből a 10en párezer Ft-ból élek egy hónapba!
Tesóm a pénzét hova rakja? Nem tudjuk... Állítólag nem kapja meg a fizetését,ebbe hónapba se kapott még fizut,de ő ezt elég nyugodtam tűri.. Én is nyugodt lennék,ha lenne 2 barom aki eltart... Buliba nem ő fizet,hanem mindig vmelyik barátnője állja a belépőjét,meg a piáját. Állítólag.Röhej,h akkor ezek a barátok mikor pelenka vagy törlőkendő kell a gyereknek akkor nincsenek sehol... Akkor megint csak mi vagyunk azok akik pénzt adnak pelenkára meg ilyenekre...
tegnap óta zárom a szobám ajtaját ha dolgozni megyek. Úgy élel itthon abba a laksába,ami elméletileg ha lejár a kölcsön az enyém lesz mint vmi mocskos albérlő. De úgy is érzem magam.... :S
A bulikat állítólag nem ő fizeti hanem vmelyik barátnője akinek nincs kivel elmennie
Egy buli legjobb esetben is 3000 ft/alkalom (belépő, ital egész éjjel, cigi), és ezzel nagyon keveset mondtam. Ha valami felkapott discóba jár, még több, én abból indultam ki, mennyit költök egy rock kocsmában. Szerintem kamuzik, hogy más állja neki, nincs az a hülye, aki ennyit kifizet, teljesen ellátja rendszeresen a bulikban. Az egy dolog, hogy 1-2 italra vagy a belépőre meghívja, de hogy mindent áll, azt nem hiszem, akármilyen magányos az illető.
Biztos, hogy hazudik Nektek, nem csak ebben. Azt se hiszem el, hogy nem kap fizetést. Kap, csak nem akar Nektek adni belőle. Az is biztos, hogy megbánta, hogy szült, de ez akkor is bunkóság. Tény, hogy nehezebb lesz így pasit találnia, én se sok olyan pasit ismerek (főleg a bulizósak közt), akik nem nyelnének egy nagyot, ha kiderülne, hogy a nekik tetsző csajnak gyereke van. De végülis nem lehetetlen... Van olyan ismerősöm, aki megszülte 19 évesen a véletlen-gyerekét, és pár év múlva ugyan, de lett egy kitartó párja. Szerintem akkor sabadulnátok meg tőle...
Addig meg kotonra ne sajnáljátok a pénzt, tegyetek a táskájába, (nekem is Anyukám 18 éves korom után mindig tett bele, úgy volt vele, inkább, mint hogy...), mert fogamzásgátló tablettára gondolom, nem költ.
Amúgy meg tudod ez úgy működik, hogy ha valaki különösebb büntetés nélkül ( a lecseszés nem számít annak) így viselkedhet, annál jobban fogja csinálni.
Képzeljétek! Letörlt iwiw ismerősei közül is! Azért mert én is kiritam egy olyan szöveget név szerint neki címezve amiből a közös ismerősök számára is kiderül milyen aljas. Annyi volt a léynege h ott netezzen ahol ő fizeti a netet.
Meg hát ha már bejárkál a szomámba és feltöri a gép jelszavát h netezzen akkor minek irkál iwiw üzifalra? Erre letörölt,h ne tudjam olvasni mit irkál ki... Pofátlanul bejelöltem megint.
Tök nyomorék,arra nem gondolt h anyáméról vagy nagybátyáméról látjuk hogyan irja ki iwiw üzifalra,h "jó partí volt legközelebb megismételjük. Megint annyit iszunk mint... " mert ilyeneket szokott ki irni. Amivel a közös ismerősök elött minket is lejárat,mert tőlünk kérdezgetik h hova teszi ilyenkor a gyereket...
:( Nagyon el vagyok keseredve! Ott tartunk h anyu szombattól nem tud főzni mert tesóm még mindig nem kapott fizetést állítólag,és a gyerek apján se hajtja be a gyerejtartást,tökre nem fogolalkozik vele! Ő meg a gyerek mindennap átmennek az egyik barátnőjéhez kajálni(ez a barátnője szokta őt buliba is hívni,meg fizetni az egész buliját,meg ő volt az is aki mindennap bejárt de egy szóval se említette h terhes a tesóm. pedig régen mi is jóba voltunk vele amyuval,de ma már nem. Nagyon meg haragudtunk rá,amiért titkolta h terhes a tesóm...na mindegy.)
Ma el kellett mennem a bankba h A-hitelt(a fizetésem dupláját 120.ezer Ft-ot) vegyek fel h anya tudjon főzni,meg fel tudjon adni pár számlát. ott tartunk h a netet is lemondanánk ha nem lenne hűségnyilatkozat,szeptemberig tart-és ha elöbb lemondjuk akkor sokkal többet kell fizetni mint az a havi 5000 Ft. A Tv-is csak ugy maradhat h nekem jövő hónaptól le kell adnom az egész fizetéséemet,kivéve 5000Ft-t mert ez a bérletem ára,amiből egy doboz cigire futja majd még,és ennyi.
Dolgozok a semmiért! tesómmal hiába próbálunk beszélni,nem lehet csak vállrándítás a válasz! :( Meg fenyegettük azzal is h elvesszük tőle a gyereket,de arra meg csak annyit mondott h holnap kapok pénzt(azóta is kapja) meg azt is szokta mondani h holnap du összepakolok és elmegyek innen a gyerekkel együtt+ Azóta is megy....
Annyira idegesít h feladtam ezért a szemét dög miatt a céljaimat,és nem fogom tudni megvalósítani. Annyi pénzem nincs h vegyek magamnak egy nadrágot a turiba... :(
Az jutott eszembe, hogy hol éri ez meg Neked, hogy továbbra is otthon lakj? Illetne Téged azért valami cserébe, hogy 18 éves fejjel elmentél dolgozni...
Ha már feladtad a tanulásra irányuló terveidet, kijárna, hogy legalább egy kis pénzed, életed legyen!
Tehát: Ha már le kell adnod otthonra az egész fizetésedet, ennyi erővel, főleg lakótárssal, lakótársakkal, albérletbe is elmehetnél. Ha betársulnál 2, akár idegen, de szimpatikus diákányhoz vagy dolgozó láynhoz (pl. hirdetés útján), legalább a kajádat nem enné el előled senki, és a cuccaidat, netedet senki nem
tekintené sajátjának.
Ha anyukád nem tudja kemény kézzel fogni a pofátlan tesódat (végülis ő az anyja!) akkor Te szerintem nem sokat tehetsz... Ez meg így nem élet. Lépj le. Bár gondolom, benned van, hogy nem akarod Anyukádat ott hagyni, hogy egyedül fizesse a nagy lakás rezsijét...
Így viszont legyetek nagyon, nagyon határozottak. Ne tűrjetek, mondjátok meg, hogy nagy változások lesznek.
Tudod mit csinálj? Menj el a főnökéhez, (vagy hívd fel) és kérdezd meg, miért nem kap a tesód fizetést!! Lehet, hogy csodálkozva azt fogja mondani, hogy dehát ekkor és ekkor kapott! A beszélgetést, ha tudod, rögzíteni kéne, és lejátszani a tesódnak.
Ha meg tényleg nem kap, kényszerítse anyukád, hogy új munkát keressen, ahol rendesen fizetik. A gyerek menjen bölcsödébe, a szociális helyzetre tekintettel fel kell, hogy vegyék.
Ha meg az a csaj még eteti is, miért nem veszi oda magához? Kínlódjon vele ő - meg neki biztos jobb az anyagi helyzete, ha buliban és azon kívűl is ellátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!