Akiknek sikerült, vagy ismer olyat akinek sikerült: hogyan sikerült kitörni a nyomorból? Hogyan indultál, és hogyan élsz ma?
Nem tudom, nem mondom, hogy "nyomorban" élünk, mert vannak sokkal rosszabb helyzetben nálunk...de azért elég elkeserítő egyik hónapról a másikra élni, nézni, hogy mit eszünk ma, mit holnap...a pizza nálunk pl. luxuscikk...Minimálbér alatt keresnek a szüleim...sosem volt külön szobám...
Mi a párommal kertes házról álmodunk, és arról, hogy nem kell rettegnünk miből fizetünk számlát...Ebből még nem teljesült semmi, de bízunk, ha nem is 30 évesen de talán negyvenévesen lehet egy saját kis otthonunk...:-S
(ez offra sikerült, bocs...)
21-L
A férjem, bár akkor még nem ismertem, elmeséléséből tudom. 20 évesen becsúszott egy gyerek, megnősült. Szülők elfordultak tőle, neki egy szakközepe volt. Sokszor éheztek, nem tudtak fűteni, stb.
Azóta eltelt közel 20 év, leérettségizett közben estin, elvégzett egy kárszakértői OKJ-st. Ma más műszaki vezetőként dolgozik és ő tartja rendben a cég autóparkját. Havi 4-500 ezer a keresete mindennel együtt.
Időközben felsőoktatást is elkezdte.
A munkahelye valószínűleg meg fog szűnni, de nincs nyelvtudása, ez az egyetlen hátrány. Ezért most egy darabig az én fizumból fogunk élni, ő pedig néhány hónapig non-stop angolul tanul. Minden más (végzettség, komoly szakmai tapasztalat) megvan, utána már könnyen fog új munkát találni.
A tőzsdéhez lóvé is kellett,,,Honnan??
Mondjuk lehet netten csinálni demóba egy ideig.
Ismerek ilyet a rokonságból.
Mondhatjuk, hogy szinte a semmiből indult. A múlt rendszerben csak annyi volt a dolga, hogy lop-csal hazudik, a rendszerváltáskor jókor, jó helyen volt, némi politika, nagy és jelentős állami vállalatok, tőzsde, több saját vállalat, kutatások. Szóval tett is érte, de ha gerinccel csinálja, sehol se tartana. A többi ilyen esetben is ez szokott lenni a kulcs, ahogy látom. :D
Most van több ingatlana (ebből 3 a főváros legdrágább részein), két felsőkategóriás kocsija, évente 2 hónapot utazgatással töltenek, a gyerek külföldön tanul, nem egy olcsó helyen, és még így is van több milliója, tehát nem aggódik, ha emelik 5 forinttal a benzint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!