Hogy sikerült túltenned magad a megcsaláson?
Azért az nem mindegy, h miért csalt meg (és hogyan) - mert ettől is függ sztem, h meg tudod-e bocsátani.
Értem ez alatt, h ha csak szex volt, és mondjuk már több éve vagytok együtt, akkor sztem az nem "akkora" gáz, mintha előadná a nagy Hősszerelmest és ezzel együtt lenne szeretője vagy konkrét kapcsolata.
Szerintem két lehetőség van: az első, és talán a leginkább hasznos és célszerű, ha tényleg őszintén átbeszélitek, mi vezetett a megcsaláshoz. Ugyanis csak nagyon ritkán kizárólag a megcsalást elkövető "bűne" a dolog. Többnyire valami megold(hat)atlan különbözőség (pl. szexuális étvágy), és/vagy befásulás (a kapcsolat már csak mint valami részvénytársaság igazgatótanácsa működik, aminek fő célja a villanyszámla kifizetése, és a csempe színének eldöntése) van a háttérben. Ezeket érdemes felderíteni, és lehetőleg elpucolni. Igenis kell egymásra is idő, és ez még a padlólapnál is fontosabb. (Ha van gyerek, akkor a gyerekkel egyforma fontosságú, már ha azt szeretnénk, hogy az a gyerek családban és ne csonka családban nőjön fel.)
A másik eset, hogy valamelyikük (általában a hímnemű) "gyárilag" ilyen. Mármint vadász. Azzal nincs mit tenni, vagy úgymond megérik egy tartós kapcsolatra, vagy ilyen marad élete végéig - ami nem baj, mert kőbe sehol nincs az vésve, hogy a Homo Sapiens Sapiens egy életre választ párt. Csak neked, aki viszont így szeretné, ez nem tartható. Ez esetben sajnos lapát.
Elfogadni kell a megtortenteket, nem pedig megbocsajtani. Onkontroll es egy beszelgetes a paroddal, hogy kideruljon ennek a megcsalasnak az oka.
Ha ugy erzed, hogy hibaztal, akkor ezt elismered, es valatoztatsz, es vigyazni fogsz arra, hogy ne ismetlodjon meg ez az esemeny.
Tehat fontos, hogy az okot derisd ki, es aztan tudod eldonteni azt, hogy eltudod-e fogadni, es tul tudsz ezen lepni, es megtudsz-e bizni a parodban ezekutan.
Egyenlőre sehogy, de ha jobban belegondolok...
Májusban bukott le a drága, eljöttem tőle, azóta nem is láttam, nem is hallottam róla semmit. Egyszerűen felszívódott. :D
Igazi emberes viselkedés, nem igaz? :)
Ha meg akarsz neki bocsátani, az már egy nagyon jó lépés afelé, hogy rendbe jöjjenek a dolgok. Az idő minden sebet begyógyít. De ha még egyszer képes átverni, akkor szerintem több esélyt nem érdemel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!