Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom a férjemet arra...

Van jogom a férjemet arra kényszeríteni, hogy menjen dolgozni?

Figyelt kérdés
Én rokkantsági nyugdíjas vagyok, 57 ezret kapok, tehát én sem dolgozom. Keresgélek munkát, szoktam önéletrajzot küldözgetni, néha jelentkezni egy-egy munkáltatónál. Férjem most lépett ki a munkahelyéről, 3 hónapig álláskeresési járadékot fog kapni. Van jogom ahhoz, hogy követeljem, hogy keresgéljen munkát magának, már most azonnal? Csak mivel én sem dolgozom, olyan vagyok, mint aki bort iszik és vizet prédikál. Szerintetek?
2011. szept. 16. 17:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nem találtam más kifejezést, mint: "követelőzni". De nálunk inkább az a probléma, hogy elég elnéző vagyok vele és szeretnék határozottabb lenni, mert úgy érzem ha belenyugszom, hogy nem dolgozik, azzal nem jutunk sehová.

Ma is lett volna egy jó munkahely, itt lett volna a másik utcában, de oda sem ment el jelentkezni. Az pedig hogy pihenni akar 3 hónapig, nem érvényes, mert 10 hónapja szinte mindig itthon volt, be se járt dolgozni és elnézték neki. (Döglődik a cég, feljelentették a cégvezetést) Tehát szerintem már itt lenne az ideje, hogy csináljon valami értelmeset, ne csak itthon üljön és játsszon a gépen.

2011. szept. 16. 18:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Elmodhatod neki határozottan a problémádat, hogy szerinted ez így nem működik. Ha pedig azt vágja a fejedhez, hogy te sem csinálsz semmit...nos az az intelligenciájáról egy nagyon jó kis képet fog adni.
2011. szept. 16. 18:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Előbb kelett volna már lépned...
2011. szept. 16. 18:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát akkor sux van.

Az van hogy ő sem te sem vagytok kellően motiváltak.

Ami a sux.

A másik hogy gondolom te csinálod az összes házimunkát.

Tény hogy el lehet szokni a munkától. Másik tény hogy akit agyon hajtottak (most úgy látom ő nem) az sokszor táppénz helyet vannak munkanélkülin.

(Főleg ha kb. ugyan annyit adtok haza, akkor) van egy fegyver. "Vegye ki ő is a részét a házimunkából, vagy és legyen férfi és dolgozzon!" - szöveg.

2011. szept. 16. 19:27
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Remélhetőleg rá fog jönni, hogy valamiből élnetek kell.
2011. szept. 16. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!