Babavállalás, de mikor?
21 éves lány vagyok, barátom 28 éves (dolgozik, viszonylag jól keres 250 ezer).
7 éve vagyunk együtt, úgy érzem nagyon jól megvagyunk. egy ideje nagyon szeretnék gyereket. ha rokonságban találkozok kisgyerekkel anyai ösztönöket érzek magamban.
még két évet tanulok levelezőn, mellett dolgozom.
ha elvégzem a sulit, tehát 23 évesen szeretnék már gyereket. anyukám azonban ebben nem nagyon támogat. szerinte nekem még 5-8 évig várnom kellene ezzel, de volt olyan, hogy azt mondta, hogy ő nem is szülne a helyembe ebbe a világba.... tudom, hogy ha terhes lennék nem örülne neki..
én viszont egyre jobban szeretnék kisbabát, szerintem megfelelőek a körülményeink (van egy kis lakásunk, nincs hitelünk, ha végzek a sulival tanár leszek). vannak ennél sokkal rosszabb esetek..
Mit szóltok az én esetemben a "korai" gyerekvállaláshoz? Karrier vagy gyerek? Gyerek vagy karrier?
(mellesleg anyósom lenne a világ legboldogabb embere.. a barátomon kívül :) )
köszönöm az eddigi válaszokat!
köszönöm a megerősítéseket! van még két évem, addig megpróbálok mentálisan felkészülni az anyaságra, és az egészségemre is oda figyelni!
nem fogok magyarázkodni, hogy nekünk mink van és mink nincs. én és párom is úgy gondoljuk, hogy a körülményeink megfelelőek!
pont ma olvastam az újságban, hogy készítettek egy felmérést, hány gyereknek nem jut reggeli, tízórai stb.
egyenlőre úgy látszik, hogy a mi gyerekünknek meglesz, ami kell. (nem elkényeztetve)
az, hogy mire kell számítani.. hát ja végül is akkor senki ne szüljön gyereket.. aki nem milliárdos. sztem a család a szeretet nem luxus függvénye! mindenre van megoldás!
én nem fogom magamat egy-két hozzászóló miatt ettől az örömtől visszatartani. most is azon dolgozok, hogy meglegyen minden, rakunk félre stb. aki szerint ez nem elég, azt sajnálom.
anyukámékat én mindig támogattam mindenben, attól, hogy valakinek nem könnyű az élete, nem kell még utálkozni vagy a másiknak aláásni. ez nem csak anyámra vonatkozik, hanem mindenkire. de aki szívesen költi erre az energiáját annak hajrá, mérgezze csak magát az utálattal..
én pozitívan gondolkodom, és ez nem egyenlő a felelőtlenséggel. hiszem azt, hogy meg tudom állni a helyem az életben (sok nehézség ellenére is) akár tanárként akár anyaként akár feleségként. ha akadály jön, meg fogok küzdeni vele, párom segítségével.
lehet ebben a történetben a hibát, a kifogást keresni. sok mindenért lehetnék szomorú, de nem leszek.
mindenkinek szép napot!
Csak egy embernek szúrt szemet rajtam kívül, hogy 14 évesen jöttél össze az akkor 21 éves pároddal? Gondolom, senki más nem volt előtte neked. Honnan tudod, hogy egyszer nem leszel kívácsi más férfiakra is? Ráadásul ő is elég fiatal volt még akkoriban, őrajta is simán kijöhet a kíváncsiság, aztán megcsalás ez-az.
De ezt a gyerek-témát nektek kell eldönteni, habár én azt javaslom, hogy csak akkor szülj, ha már van egy munkahely, ahova visszavesznek szülés után, hogy neked is legyen SAJÁT kereseted, mert ha szétmentek, akkor a havi 250 ugrott, te meg ott állsz majd az x éves gyerekkel semmi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!