Babavállalás, de mikor?
21 éves lány vagyok, barátom 28 éves (dolgozik, viszonylag jól keres 250 ezer).
7 éve vagyunk együtt, úgy érzem nagyon jól megvagyunk. egy ideje nagyon szeretnék gyereket. ha rokonságban találkozok kisgyerekkel anyai ösztönöket érzek magamban.
még két évet tanulok levelezőn, mellett dolgozom.
ha elvégzem a sulit, tehát 23 évesen szeretnék már gyereket. anyukám azonban ebben nem nagyon támogat. szerinte nekem még 5-8 évig várnom kellene ezzel, de volt olyan, hogy azt mondta, hogy ő nem is szülne a helyembe ebbe a világba.... tudom, hogy ha terhes lennék nem örülne neki..
én viszont egyre jobban szeretnék kisbabát, szerintem megfelelőek a körülményeink (van egy kis lakásunk, nincs hitelünk, ha végzek a sulival tanár leszek). vannak ennél sokkal rosszabb esetek..
Mit szóltok az én esetemben a "korai" gyerekvállaláshoz? Karrier vagy gyerek? Gyerek vagy karrier?
(mellesleg anyósom lenne a világ legboldogabb embere.. a barátomon kívül :) )
én tudom, hogy anyukám egy nem normális eset.. ezt már párszor bebizonyította rajtam.. például nyolc napon túl gyógyulóval..
de nekem van egy beteg apukám, nem tehetem, hogy szakítom a kapcsolatot és nem járok haza.
anyukámnak vannak "jó" és "rossz" időszakai..
nehéz ez. ráadásul iszonyat módon kezd "zülleni" anyám dohányzik, 30 kilót hízott..
nem tudom mit tegyek, 250 kilometerre lakom, míg otthon éltem nem tudtam segíteni, pedig rongyosra beszéltem a számat.. mikor hazamegyek hétvégén és segítenék, mint a falra hányt borsó..
ez egy összetett problémakör, mint mindig minden..
neki már barátai sincsenek, nem beszél a faluban senkivel. utálkozik, gyűlölködik. mindenkiben az ellenséget látja.
ez csapódik ki most rajtam. próbálok boldogabb lenni, mint ő. és ez nem tetszik neki.
voltunk bevásárolni, kaptam a páromtól ékszert, és azt mondta, hogy a qvák szoktak ékszert kapni...
igazából nem is értem miért írtam ide, ez már annyira összetett. barátnőim sőt a barátom se tudja ezt átérezni. akinek "normális" anyja/ apja van az nem tudja micsoda fájdalom ez..
Most eltereled a temat.. az a tema, hogy anyukad tiltasa indok-.e arra, hoyg ne szulj. Nem indok rá. Annyira közveszélyes a tenykedese, amit gyerekvallalasod elleneben csinal, hogy szaksegitseget hivhatsz hozza, életveszélyes.
Isten ments, hogy ennek a mentalis zavaros nőnek a normajahoz igazodj, és megolj egy _akart_, _vágyott_ gyereket! Lehet, soha tobbe nem lehet akkor gyereked - irtal is erre peldat. A termőképességedet tenned kockara??
Komolyan, kerj segitseget, ez nagy falat Neked!
Mondjuk a szakrendelon kivul még egy 12 lepeses anonim programba is jarhatnal (kodependens csoport, vagy bantalmazott csoport, mindkettő illik a helyzetedre)
35N
köszönöm a segítséget!
igazából az én fájdalmam a legkevesebb..
anyámnak régen normális élete volt, mióta munkanélküli azóta ilyen problémás mentálisan.. ő nem fogad el szaksegítséget. mondtam neki mindenki a maga életének a kovácsa. ő nem is akarja szebbé tenni a sajátját.. elzárkózni azonban nem tudok a helyzet elől, apám fontos nekem..
megfogadom a tanácsotokat, és nem törődöm vele. meg kell erősödnöm addig.. hogy mire ott tartok 200% ig biztos legyek benne, és ne tudjon senki megrendíteni.
Apropó, ha Apukad van, anyukaddal él, akkor hogy érti azt, hogy "szulne, HA LENNE KINEK"????? Hogy erti azt, hoyg nincs kinek?:-o
35N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!