Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Babavállalás, de mikor?

Babavállalás, de mikor?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, barátom 28 éves (dolgozik, viszonylag jól keres 250 ezer).

7 éve vagyunk együtt, úgy érzem nagyon jól megvagyunk. egy ideje nagyon szeretnék gyereket. ha rokonságban találkozok kisgyerekkel anyai ösztönöket érzek magamban.

még két évet tanulok levelezőn, mellett dolgozom.

ha elvégzem a sulit, tehát 23 évesen szeretnék már gyereket. anyukám azonban ebben nem nagyon támogat. szerinte nekem még 5-8 évig várnom kellene ezzel, de volt olyan, hogy azt mondta, hogy ő nem is szülne a helyembe ebbe a világba.... tudom, hogy ha terhes lennék nem örülne neki..

én viszont egyre jobban szeretnék kisbabát, szerintem megfelelőek a körülményeink (van egy kis lakásunk, nincs hitelünk, ha végzek a sulival tanár leszek). vannak ennél sokkal rosszabb esetek..

Mit szóltok az én esetemben a "korai" gyerekvállaláshoz? Karrier vagy gyerek? Gyerek vagy karrier?

(mellesleg anyósom lenne a világ legboldogabb embere.. a barátomon kívül :) )

2011. szept. 13. 22:04
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
09.06 vagyok. Írásom után olvastam a kommentjeidet. Még mindig az a véleményem, hogy csakis ti dönthettek arról, hogy legyen-e gyereketek, miután alaposan, felelősségteljesen átgondoltátok. Anyukádnak nagyon nehéz élete lehetett és lehet most is, hiszen 2 beteg emberről gondoskodik, nagyon nehéz dolog ám! Azt nem csinálja jól, hogy a saját boldogtalanságáért másokat hibáztat és úgy gondolja, ha ő nem boldog, más se legyen az.
2011. szept. 14. 09:23
 42/59 anonim ***** válasza:
74%

IGen ilyenkor szokott lenni a szokásos hiba: "párom jól keres, gyereket akarok." A nagy frászt! Majd ha TE jól keresel akkor akarj gyereket! NEm a másikkal eltartatni majd. Sajnos a mai világba számíthatsz arra, hogy a másik lelép egy másik nővel. S ha nem vagy önellátó, akkor mit csinálsz?

Szüljél, ha lediplomáztál, van jól fizető állásod, karriered. Addig ne, mert akkor csak egy megkeseredett hitelből élő kismama leszel, akit -BÁR NEM KÍVÁNOM!- ha elhagy a férje, akkor vége. Sok faszinak nem kell olyan nő aki szült már.

2011. szept. 14. 10:42
 43/59 anonim ***** válasza:
64%
Nekem is volt egy gyerekmániás korszakom úgy 1-2 éve. Aztán végiggondoltam a dolgokat és felismertem, hogy gyereket akkor fogok vállalni, ha egyedül és képes leszek megfelelő anyagi körülmények közt felnevelni, mert mindig benne van a pakliban, hogy szétmegyünk a párommal vagy ne adj Isten elhalálozik.
2011. szept. 14. 10:51
 44/59 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó vagyok: azért gondoltam ezt végig, mert az egy dolog, hogy ketten a párommal tisztességesen el tudtuk volna tartani, de ha egyedülálló maradtam volna, nem tudom mihez kezdtem volna a 90 ezres kezdő tanári nettómmal és egy gyerekkel a karomon. Én is tanár leszek.
2011. szept. 14. 10:53
 45/59 anonim ***** válasza:
78%

Nekem is egyből ez jutott eszembe: leírod hogy párod mennyit keres. És? TE mennyit keresel? Leírod van egy "kis" lakásotok. Egész véletlenül nem PÁROD lakása? nekem nagyon úgy tűnik hogy adott egy sikeres srác, jó munkával, és adott egy lány, akinek semmije sincs a párján kívül, és tanár lesz (ergo éhbér körüli összeget fog keresni), szülei vidéken, beteg apuka, beteg testvér, idegbeteg mama (tehát szüleire se számíthat igazán).

ÍGY akarsz gyereket szülni???

Igen tudom, rossz belegondolni, mert romantika, meg mert rózsaszín felhők, de sajnos a realitás az, hogy a kapcsolatod bármikor tönkremehet, és akkor csak magadra számíthatsz. Az a havi 250 nem a te pénzed, és nyilván a lakás se a tied. Ha szétmentek, akkor hogy fogsz gondoskodni egy gyerekről? Ha már nem lesz havi 250, meg lakás? Mész az utcára? EBBE kéne belegondolni! Ugyanis egy gyerek FELELŐSSÉG, és marhára nem úgy kéne szülni hogy "majd csak lesz valami", meg "van aki sokkal rosszabb körülmények közé szül". ÉS? Nehogy már az legyen a mérce! Végülis miért ne rabolhatnék ki valakit, hisz van aki embert öl...

Tudom,tudom, ti sose fogtok szétmenni. Ne dugd homokba a fejed, az élet nem romantikus regény. Amíg a saját életedet teszed fel egy kapcsolatra, addig a te dolgod, de amikor már egy gyerek életét is, az iszonyatos felelőtlenség!

2011. szept. 14. 10:54
 46/59 anonim ***** válasza:

Akkor az utolsó néhány válaszoló konkrétan leírta, hogy az eladónők, az óvónők, tanárnők, bölcsődei gondozónők, titkárnők, ügyintézőnők ne szüljenek, mert keveset keresnek. Esetleg akkor szüljenek, ha vannak olyan szerencsések, hogy kipusztult a családjuk és rájuk hagyott egy házat, meg egy kis lét, ugye?

Hol éltek ti? Ti éltek a mesevilágban, nem a kérdező!

2011. szept. 14. 12:08
 47/59 anonim ***** válasza:
43%
10.54 ott a pont! Megalájk, zöld kéz :)
2011. szept. 14. 12:10
 48/59 anonim ***** válasza:
44%
Ezazzz szüljetek csak sorban! S mindjárt 6-os ikreket is! Az állambácsi nyakára...ti adófizetők meg fizessétek csak nekik a kuRás tartást...
2011. szept. 14. 12:12
 49/59 anonim ***** válasza:
65%
Nem arról van itt szó hogy csak a milliomosok szülhetnek gyereket, de azért a 21 éves nincstelen diáklány, aki mégcsak a családjára se számíthat, valljuk be nem éppen egy ideális anyajelölt...
2011. szept. 14. 12:32
 50/59 anonim ***** válasza:
Az a 21éves diáklány akkor szeretne gyereket szülni, mikor végzett tanárnő lesz.
2011. szept. 14. 12:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!