Babavállalás, de mikor?
21 éves lány vagyok, barátom 28 éves (dolgozik, viszonylag jól keres 250 ezer).
7 éve vagyunk együtt, úgy érzem nagyon jól megvagyunk. egy ideje nagyon szeretnék gyereket. ha rokonságban találkozok kisgyerekkel anyai ösztönöket érzek magamban.
még két évet tanulok levelezőn, mellett dolgozom.
ha elvégzem a sulit, tehát 23 évesen szeretnék már gyereket. anyukám azonban ebben nem nagyon támogat. szerinte nekem még 5-8 évig várnom kellene ezzel, de volt olyan, hogy azt mondta, hogy ő nem is szülne a helyembe ebbe a világba.... tudom, hogy ha terhes lennék nem örülne neki..
én viszont egyre jobban szeretnék kisbabát, szerintem megfelelőek a körülményeink (van egy kis lakásunk, nincs hitelünk, ha végzek a sulival tanár leszek). vannak ennél sokkal rosszabb esetek..
Mit szóltok az én esetemben a "korai" gyerekvállaláshoz? Karrier vagy gyerek? Gyerek vagy karrier?
(mellesleg anyósom lenne a világ legboldogabb embere.. a barátomon kívül :) )
Szerintem nem korai:) Főleg, hogy már régóta együtt vagytok, tervezitek, van anyagi lehetőségetek melléje.
Én kiskoromban mindig arról álmodtam, hogy fiatal anyuka leszek, aztán most 21 évesen döbbentem rá, hogy 23-24 évesen még semmim nem lesz a gyerekvállaláshoz...Van egy párom aki orvosira jár, 25-26 évesen végez, ergo én is annyi leszek mivel egyidősök vagyunk...Hogy mikorra lesz elegendő pénzünk??? jó kérdés...
Én azt mondom ha van lehetőségetek ez Rád és a párodra tartozik. Senki másra:)
nem az a kérdés hogy anyud minek örülne, hanem hogy ti ketten mit akartok, és meg is tudjátok-e valósítani (legyen-e baba, és fel tudjátok nevelni normálisan)
ha megfelelőek a körülmények, akkor mire kéne várni? nem minden ember vágyik arra, hogy a munkában élje ki magát, (többek között én sem)
Mentálisan anyukám egy érdekes eset.. nekem egy közeli rokonom mondta, hogy szerinte anyukám irigy rám. Most nem részletezem, hogy milyen előzmények alapján.. volt valóságalapja!
Más tészta: a párommal jól megvagyunk, mint már leírtam!
"sokszor mondja 44 évesen, hogy ő is szülne még egyet, ha lenne kinek.. "
Hát az ő lelki problemajat nem Veled kell kompenzalnia.
Legyen csak irigy, az ő hataskore az ő érzései, majd neki kell tennie a megszunteteseert, nem Neked!
Ő erzi rosszul magat, es Te kell hogy tegyel ez ellen?! Micsoda hulye gondolatmenet!:) Még rád keni, hogy miattad rossz neki!:)
Őneki van még 15 termékeny éve, majd ha a sors ugy hozza szul, ha meg nem, akkor orokbe is fogadhat, vagy mehet olyan palyara, ahol gyerekekkel kel foglalkozni, vagy lehet nagymama!!!!
35N
35N
22:24!
hát ez az!
körülbelül ez anyukám jó érve! de ha belegondolunk, hány ember van ugyanebben a cipőben.. és mégis van/ lesz gyerekük. egyszer olvastam itt egy történetet, hogy egy pár hogy tervezte a "tökéletes" életet, karriert építettek, sok pénzt felhalmoztak és mire 35 évesen akart gyereket és kiderült, hogy nem lehet neki (pedig 25 évesen a karrier miatt elvetett egy gyereket)
én attól félek, hogy egyszer csak késő lesz. szeretnék fiatalon anyuka lenni, fiatal lenni a gyerekemmel. még nem vagyok besavanyodva.
Esetleg mondd neki, hoyg majd lesz neki is kinek szulnie, utánad is szulhet, nincs az megszabva, hoyg nem lehet fiatalabb a testvéred, minta gyereked. Ez tenyleg komoly pszichés eset, ha azert megoletné a saját vérét, a sajét unokajat 2 masik ember gyerekét, akik akarják a gyereket!!!!!), mert meg kell varni, hogy ő szuljon elobb még egyet...!...Szerintem a keruleti szakrendelo pszichiaterehez nyugodtan elmehetsz evvel a problemaval, mert emberelet forog kockan, ez szinte kozveszélyes magatartas, amit őt csinal a manipulaciojaval!...
35N
"22:24!
hát ez az!
körülbelül ez anyukám jó érve!"
Instállom, mi az érve? Hogy bár ő szeretne kisbabat, a Te kisbabadat latni sem akarja?....Bár ő babara vagyik, de ha volna egy, akkor elzavarna, nem gondosodna rola?....
Nooooormááális???!
35N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!