Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Babavállalás, de mikor?

Babavállalás, de mikor?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, barátom 28 éves (dolgozik, viszonylag jól keres 250 ezer).

7 éve vagyunk együtt, úgy érzem nagyon jól megvagyunk. egy ideje nagyon szeretnék gyereket. ha rokonságban találkozok kisgyerekkel anyai ösztönöket érzek magamban.

még két évet tanulok levelezőn, mellett dolgozom.

ha elvégzem a sulit, tehát 23 évesen szeretnék már gyereket. anyukám azonban ebben nem nagyon támogat. szerinte nekem még 5-8 évig várnom kellene ezzel, de volt olyan, hogy azt mondta, hogy ő nem is szülne a helyembe ebbe a világba.... tudom, hogy ha terhes lennék nem örülne neki..

én viszont egyre jobban szeretnék kisbabát, szerintem megfelelőek a körülményeink (van egy kis lakásunk, nincs hitelünk, ha végzek a sulival tanár leszek). vannak ennél sokkal rosszabb esetek..

Mit szóltok az én esetemben a "korai" gyerekvállaláshoz? Karrier vagy gyerek? Gyerek vagy karrier?

(mellesleg anyósom lenne a világ legboldogabb embere.. a barátomon kívül :) )

2011. szept. 13. 22:04
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
46%
Egy ideje nagyon szeretnék gyereket.És a párod szeretne?A nők folyton sírnak ha apuka terhesen lelép, miközben ők gyereket akarnak maguknak,meg se fordul a fejükben hogy párkpacsoltban két ember van.
2011. szept. 13. 22:20
 12/59 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nem korai:) Főleg, hogy már régóta együtt vagytok, tervezitek, van anyagi lehetőségetek melléje.

Én kiskoromban mindig arról álmodtam, hogy fiatal anyuka leszek, aztán most 21 évesen döbbentem rá, hogy 23-24 évesen még semmim nem lesz a gyerekvállaláshoz...Van egy párom aki orvosira jár, 25-26 évesen végez, ergo én is annyi leszek mivel egyidősök vagyunk...Hogy mikorra lesz elegendő pénzünk??? jó kérdés...

Én azt mondom ha van lehetőségetek ez Rád és a párodra tartozik. Senki másra:)

2011. szept. 13. 22:21
 13/59 anonim ***** válasza:
65%

nem az a kérdés hogy anyud minek örülne, hanem hogy ti ketten mit akartok, és meg is tudjátok-e valósítani (legyen-e baba, és fel tudjátok nevelni normálisan)

ha megfelelőek a körülmények, akkor mire kéne várni? nem minden ember vágyik arra, hogy a munkában élje ki magát, (többek között én sem)

2011. szept. 13. 22:22
 14/59 A kérdező kommentje:

Mentálisan anyukám egy érdekes eset.. nekem egy közeli rokonom mondta, hogy szerinte anyukám irigy rám. Most nem részletezem, hogy milyen előzmények alapján.. volt valóságalapja!

Más tészta: a párommal jól megvagyunk, mint már leírtam!

2011. szept. 13. 22:23
 15/59 anonim ***** válasza:
63%
A legfőbb kérdés az, hogy mit tudnál tenni, ha egyedül maradnál? Ne dugd homokba a fejed, megtörténhet, hogy a párod elhagy, és akkor hogyan tovább? Hol laknál, ki segítene anyagilag, kire számíthatnál? Anyukádra..
2011. szept. 13. 22:24
 16/59 anonim ***** válasza:
43%

"sokszor mondja 44 évesen, hogy ő is szülne még egyet, ha lenne kinek.. "

Hát az ő lelki problemajat nem Veled kell kompenzalnia.

Legyen csak irigy, az ő hataskore az ő érzései, majd neki kell tennie a megszunteteseert, nem Neked!

Ő erzi rosszul magat, es Te kell hogy tegyel ez ellen?! Micsoda hulye gondolatmenet!:) Még rád keni, hogy miattad rossz neki!:)

Őneki van még 15 termékeny éve, majd ha a sors ugy hozza szul, ha meg nem, akkor orokbe is fogadhat, vagy mehet olyan palyara, ahol gyerekekkel kel foglalkozni, vagy lehet nagymama!!!!

35N

35N

2011. szept. 13. 22:27
 17/59 A kérdező kommentje:

22:24!

hát ez az!

körülbelül ez anyukám jó érve! de ha belegondolunk, hány ember van ugyanebben a cipőben.. és mégis van/ lesz gyerekük. egyszer olvastam itt egy történetet, hogy egy pár hogy tervezte a "tökéletes" életet, karriert építettek, sok pénzt felhalmoztak és mire 35 évesen akart gyereket és kiderült, hogy nem lehet neki (pedig 25 évesen a karrier miatt elvetett egy gyereket)

én attól félek, hogy egyszer csak késő lesz. szeretnék fiatalon anyuka lenni, fiatal lenni a gyerekemmel. még nem vagyok besavanyodva.

2011. szept. 13. 22:29
 18/59 anonim ***** válasza:
51%

Esetleg mondd neki, hoyg majd lesz neki is kinek szulnie, utánad is szulhet, nincs az megszabva, hoyg nem lehet fiatalabb a testvéred, minta gyereked. Ez tenyleg komoly pszichés eset, ha azert megoletné a saját vérét, a sajét unokajat 2 masik ember gyerekét, akik akarják a gyereket!!!!!), mert meg kell varni, hogy ő szuljon elobb még egyet...!...Szerintem a keruleti szakrendelo pszichiaterehez nyugodtan elmehetsz evvel a problemaval, mert emberelet forog kockan, ez szinte kozveszélyes magatartas, amit őt csinal a manipulaciojaval!...

35N

2011. szept. 13. 22:31
 19/59 anonim ***** válasza:
73%
Engem más zavarna mint anyukádat, én azt javasolnám előbb hivatalosan is kössétek össze az életeteket, és házasság után jöhet a gyerek is.
2011. szept. 13. 22:32
 20/59 anonim ***** válasza:
39%

"22:24!

hát ez az!

körülbelül ez anyukám jó érve!"

Instállom, mi az érve? Hogy bár ő szeretne kisbabat, a Te kisbabadat latni sem akarja?....Bár ő babara vagyik, de ha volna egy, akkor elzavarna, nem gondosodna rola?....

Nooooormááális???!

35N

2011. szept. 13. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!