Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy, hogy a...

Csak én érzem úgy, hogy a családom akadályoz?

Figyelt kérdés

Több kategóriába is beleillene a problémám,de mégis ide írom,hátha valaki tud segíteni a döntésben. 20 éves lány vagyok,még otthon lakom a szüleimmel. Sajnos nagyon nehéz az anyagi helyzetünk,minden fillér számít. (lakáshitel,egyedülálló az anyukám,egyedül nevelt fel minket)Úgy néz ki,hogy nagynehezen sikerült munkahelyet találnom,és megpróbálok neki segíteni. Végzettségeim alapján van egy érettségim,és utána végeztem egy okj-s képzést,tehát van egy középfokú okj-s szakmám is. Párom egyetemista,távkapcsolatban élünk sajnos,de nagyon szeretném ha összejönne neki a diploma. Nagyon nehéz nélküle,de átvészeljük valahogy.

Most jön a probléma:

Amikor megszereztem a szakmámat nagyon optimista voltam,úgy gondoltam,hogy sikerülni fog elhelyezkedni,de sajnos rá kellett jönnöm,hogy nem fog menni. Már-már ott tartottam,hogy szinte bármilyen munkát elvállaltam volna,csak legyen pénzem. Nagyon szeretnék én is belevágni egy diploma megszerzésébe,de anyukám mindig azt mondja,hogy felesleges pénzkidobás lenne,úgysem mennék vele semmire. Levelezőre járnék,hogy tudjak mellette dolgozni,legyen miből kifizetni. Ehhez viszont a fizetésemből félre kéne tenni,és nem tudnék annyit hazaadni,mint eddig. Tudom,hogy nagy szükség van itthon minden egyes forintra,de így az álmainak lőttek.

3 éven belül valószínű,hogy menyasszony leszek,és akkor el is fogok költözni itthonról. Szeretnék én is letenni valamit az asztalra,hogy a párom is büszke legyen rám. De úgy érzem,ezt most jelen pillanatban nem tehetem meg. Szerintetek mikor vágjak bele legkésőbb az egyetembe? Érdemes egyáltalán? Vagy igazuk van,hogy nem megyek vele semmire?

Bocsi,hogy ilyen hosszú lett,és köszönöm ha válaszoltok!

2011. szept. 13. 10:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Következő kérdésem: szerintetek mely szakmák jó? Hozzáteszem nem vagyok valami nagy műszaki beállítottságú... :-)
2011. szept. 13. 11:03
 12/18 A kérdező kommentje:
k
2011. szept. 13. 11:04
 13/18 A kérdező kommentje:

Van egy ismerősöm aki mindig azt mondja,hogy "mindegy milyen,csak diploma legyen"... Hááát nem tudom.

Egyébként álláskeresőként azt vettem észre,hogy hiába az van a hirdetésben,hogy középfokú végzettség szükséges az állás betöltéséhez,ha jön valaki aki diplomás,és hajlandó annyiért vállalni,amennyit a munkaadó ad,akkor ő sokkal nagyobb előnyben van,mint én.

2011. szept. 13. 11:08
 14/18 anonim ***** válasza:

szereted a nyelveket? Tudsz is?

azzal érdemes ha már ennyire emberközeli melót akarsz

2011. szept. 13. 11:18
 15/18 A kérdező kommentje:
Angolul egész jól tudok. Az olaszt vagy a spanyol még szívesen tanulnám. Nem feltétlenül emberközpontú melót szeretnék,valami olyat,amit lehet is hasznosítani.
2011. szept. 13. 11:20
 16/18 anonim ***** válasza:

Akkor egy nyelvszak jó lehet. Igaz, hogy betegre fogod magad tanulni, de cserébe egy csomó jó állás van pusztán nyelvismerettel, és elég jól is fizetnek. No meg néhány nyelv felsőfokú ismerete azt is jelenti, hogy könnyedén ki tudsz menni egy csomó országba dolgozni, akár rendezvényszervezőként.

Az egészségturizmust tényleg hagyd, abban igaza van a szüleidnek, hogy kidobott pénz.

Jó szak még a gépészmérnök, villamosmérnök, könyvelő, logisztikus, agrármérnök, gyógyszerész, ilyesmik. Mostanában a logisztikát nyomatják nagyon, szóval az esetleg érdekes lehet, nézz utána.

Amik felejtősek: általában azok a szakok, amik nem kapcsolódnak semmihez, pl. kommunikáció (kiegészítésnek jó, de önmagában mit sem ér), a turizmusos szakok (túlképzés van), a "menedzser" szakok (második diplomának jó, ha már van egy területen végzettséged, de önmagában megint csak nem ér semmit), meg biztos van még, ami nem jut az eszembe. Iskolából igyekezz az adott szakhoz kapcsolódó legjobb iskolát választani, ugyanis a munkaadók általában nem szeretik a gyenge, nevenincs vagy rossz hírű egyetemen végzetteket (lehet bírálni, de tény, hogy amikor a főnököm informatikust keresett, akinek az önéletrajzában mondjuk a GDF szerepelt, az írhatott bármit, be se hívta - ellenben az ELTE és a BME jó ajánlólevél volt). Semmiképp ne a reklámok, hanem független értékelések alapján dönts (egyébként tipikusan a gyengébb iskolák csinálnak nagy hírverést, nem véletlenül...)

2011. szept. 13. 17:53
 17/18 anonim ***** válasza:
Vannak államilag finanszírozott képzések is, majdnem minden szakirányban (bátyám programozónak tanul Szegeden, párom hr szakra jár Pesten, mindketten állami támogatással levelezőn). Ha olyanra jelentkezel, akkor meg tudod spórolni a tandíjat.
2011. szept. 14. 07:16
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha ennyire szereted a nyelveket és az embereket akkor én a helyedben ezekkel kezdeném. 5-6 nyelvvel már lehetsz sztyuárdesz repülőn. Hajón pincérnő. Mindegyiknél emberekkel foglakozol! És azok jól keresnek meg minden! Hm? Erre nem gondoltál? Vagy jobban szereted a szilárd talajt?
2011. szept. 15. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!