Ennyi idős vagyok, és lassan stabil munkahelyet szerzek suli mellett, de nem. Egyszerűen nem állok rá készen pszichésen, még mindig egy nagy gyerek vagyok sok szempontból, ha pedig vállalsz egy gyereket már nincs visszaút.
2011. szept. 12. 19:47
12/43 anonim válasza:
Te dolgod.
Gondold át, mit tudnál adni a gyerekednek, és hogy érett e vagy már e ehhez.Nem e fog fél év múlva rád jönni az újra tini-bulizós korszak,vagy esetleg nem e lesz teher ide - oda vinni őt,folyamatos sírás,de persze sok előnye is van.
Ahogy te szeretnéd, meg a párod. Döntsétek el ti.
2011. szept. 12. 19:47
13/43 anonim válasza:
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:46 - ez lennék én.
Arról nem is beszélve, hogy lelkileg, érzelmileg az anyajelölt mennyire érzi felnőttnek magát a feladathoz...
2011. szept. 12. 19:48
14/43 anonim válasza:
Szülni akkor kell, ha késztetést érzel rá, vágysz a kisbabára, szereted a férjed és tisztában vagy az áldozatokkal is. Ez lehet akár 19 éves korban is. Én ebben a korban teljesen felkészülten vártam a kislányomat.
15/43 anonim válasza:
19 évesen:
- Még lehet, hogy nincs nagyon tartós kapcsolatod, de elég kicsi az esélye, hogy házas vagy, hogy biztos legyen a háttér
- Gyerekekhez lehet, hogy értesz, de egész nap mellette lenni...
- Még szinte biztos, hogy tanulsz egyetemen
- Nincs elég pénzed a gyereknevelésre
Saját lakás van?
Én még nem vállalnám be. Várnék pár évet.
16/43 anonim válasza:
Nem a kor számít. Engem anyukám 19 évesen szült, de már dolgozott előtte (akkoriban sokan voltak így), és férjnél is volt egy éve. Náluk már természetes volt ez. Most sokan mondják, hogy ez a kor korai a babához, hisz sokan még tanulnak, buliznak, stb. Én 24 évesen szültem, de még így is sokan morogtak, hogy korai volt, pedig én is befejezett sulival, melóval a hátam mögött vállaltam, házasságban. Aki morogni akar majd, az fog is. Neked kell eldöntened, mennyire bírnád vállalni- pénz, türelem, hozzáállás...
17/43 anonim válasza:
Ha minden háttér megvan, és nem egy átmeneti elmezavar, amit az első ébren töltött este után megbánsz, akkor semmi probléma vele.
18/43 anonim válasza:
Hát, már egy évvel elmúltam 19, de direkt nem estem volna teherbe. Terveim vannak még a gyerek előtt, suli, külföld, ilyesmik. Ha becsúszott volna, és anyagilag megengedhettem volna magamnak, akkor viszont biztos h megtartottam volna.
20L
19/43 anonim válasza:
19 évesen azt gondoltam, hogy ez egy normális, kivitelezhető, sőt jó dolog. Ma már (22 leszek) úgy vagyok vele, hogy bár mindennél jobban vágyom rá, még most is várunk egy kicsit. Amióta külön élek a szüleimtől (egy éve), azóta tudom, mi is az élet igazán. Én várnék. Nem sokat, 2-3 évet. De ez az én véleményem :)
2011. szept. 12. 19:49
20/43 anonim válasza:
Én nem éreztem magam akkor elég érettnek, de van olyan ismerősöm, aki ennyi idősen szült, és teljesen jól elvannak. Most, hogy óvodás a gyerek, ő egyetemre jár.
Felnőtt ember vagy, még ha fiatal is. Pont ugyanazt kell ilyen korban mérlegelni, mint később. Elég stabil a kapcsolatotok? Érettnek érzed magad arra, hogy egy embert megszülj, felnevelj, kialakítsd az értékrendjét? Készen állsz a gyerekvállalással járó áldozatokra? Ha ezeket és a hasonló kérdéseket végigzongorázod, és a válaszod igen, akkor hajrá :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!