Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az normális ha a...

Szerintetek az normális ha a barátom (32) havonta két-három hétvégét is a szüleinél tölt és nem együtt velem?

Figyelt kérdés
Másfél éve lakunk együtt, és ő minden második héten vagy még gyakrabban hétvégenként vidékre utazik a szüleihez, mert segít nekik a ház körüli munkákban. Néha én is megyek vele, de ott sem vagyunk együtt mert én a konyhában vagyok az anyukájával, ő pedig fát vág, füvet nyír...stb. Szerintem túl sok időt tölt a szüleinél, pedig már 32 éves. Én úgy gondolom, hogy a saját életét kéne élnie. Úgy érzem nem töltünk együtt elég időt mert sok hétvége kiesik és emiatt nem tudunk igazán közel kerülni egymáshoz lelkileg sem. És ez így megy mióta ismerem őt. Mi a véleményetek? Normális hogy ilyen sokszor megy a szülőkhöz?
2011. szept. 10. 11:34
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is teljesen normális. Pont nálunk is így van ez, kb. 2-3 hetente én, de ilyenkor én is elmegyek az én szüleimhez, ő is az övékhez, mert én is nagyon szeretem a szüleimet és azért mert van egy párom, még nem fogom őket elhanyagolni, és a pasimtól sem várom el, hogy elhanyagolja őket. Nem csak addig szülő a szülő, amig felnevel és taníttat, meg ruháztat, etet, stb., utána sem szabad hálátlannak lenni, hogy nem látogatjuk őket. Mi is 32 és 33 évesek vagyunk, de egyformán fontos, hogy ne csak egymással legyünk, hanem néha egy-egy hétvégét a szüleinknél is töltsünk. Persze ha nagyon gyakori és téged zavar, akkor meg lehet beszélni, hogy ritkítsatok ezeken a hazajárásokon, mert szeretnél vele több időt tölteni. Ha szeret és neki is fontos ez, akkor megérti. Nem azt kéred tőle, hogy egyáltalán ne menjen a szüleihze, persze segítsen nekik, de néha te is szeretnél egy-egy hétvégét vele tölteni és mondjuk elmenni kirándulni, vagy nem tudom, mi a hobbitok. Mi úgy oldjuk meg, hogy pl. pénteken hazamegyünk mindketten a szüleinkhez és szombat délután visszajövünk, ez is egy megoldás, és akkor már nem az egész hétvégét töltötte ott, hanem felét velük, felét veled. Ezt a szülei is biztos meg fogják érteni, az enyémek is megértették, hogy van egy párom, akivel szintén szeretnék együttlenni. Remélem segítettem.
2011. szept. 12. 11:48
 32/34 anonim ***** válasza:

Értem, amit mondasz, és meg is értelek, hogy szeretnél kettesben lenni a pároddal.

De, ahogy olvastam az írásodat, könnybe lábadt a szemem.

Úgy irigylem a párodat, hogy hazamehet, szükség van rá, szeretik a szülei, várják...

Bárcsak én mehetnék haza, de az én szüleim rám sem bagóznak, ha hazamegyek, akkor is csak kritizálnak, és anyám folyton összeírja, hogy hány forint értékben ettem nála.

Azt mondta, hogy, ha haza akarok menni, akkor fizessem ki a költségeit.

Mert eddig ő tartott el, most már fizessek neki én.

Őrülten rosszul esik!

Úgyhogy elhiszem, hogy neked ez a helyzet rossz, de nézd a jó oldalát.

A barátod szereti a családját, a családja is őt.

Nem is tudod, milyen szerencsések vagytok ezért!

2011. szept. 12. 12:20
 33/34 anonim ***** válasza:
Ez miatt szakítotok? Szüleidhez nem tudsz menni?
2011. szept. 12. 13:34
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Írta, hogy az ő szülei már nem élnek.

Szerintem se baj, ha kéthetente elmegy a szüleihez. Tiszteletben kell tartani, hogy segít a szüleinek. Biztos a szülei rendesek, s nem pedig kihasználják.

Ha nincs munkád, akkor Te is mehetsz vele, és segíthetsz amiben tudsz, biztos hálásak lennének a szülei, hogy ilyen barátnője van a fiuknak.

2011. szept. 12. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!