Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az normális ha a...

Szerintetek az normális ha a barátom (32) havonta két-három hétvégét is a szüleinél tölt és nem együtt velem?

Figyelt kérdés
Másfél éve lakunk együtt, és ő minden második héten vagy még gyakrabban hétvégenként vidékre utazik a szüleihez, mert segít nekik a ház körüli munkákban. Néha én is megyek vele, de ott sem vagyunk együtt mert én a konyhában vagyok az anyukájával, ő pedig fát vág, füvet nyír...stb. Szerintem túl sok időt tölt a szüleinél, pedig már 32 éves. Én úgy gondolom, hogy a saját életét kéne élnie. Úgy érzem nem töltünk együtt elég időt mert sok hétvége kiesik és emiatt nem tudunk igazán közel kerülni egymáshoz lelkileg sem. És ez így megy mióta ismerem őt. Mi a véleményetek? Normális hogy ilyen sokszor megy a szülőkhöz?
2011. szept. 10. 11:34
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Próbáltam beszélni vele hogy csak minden harmadik hétvégén menjen a szüleihez, hogy többet együtt tudjunk lenni.Sajnos nem hatották meg a szavaim. Olyan jó lenne többször együtt bringázni, főzni, sétálni,beszélgetni...stb.

Egyébként nincs bajom a szüleivel, aranyos emberek, de lehetőleg a hétvégéimet javarészt a kedvesemmel akarom kettesben tölteni és nem az anyóssal meg az apóssal.Ráadásul sokat vitatkozik a párom az anyukájával és még hallgatni is rossz ha ott vagyok, arról nem is beszélve hogy reggel hétkor ott már ébresztő van mert dolgozni kell.

2011. szept. 10. 12:02
 12/34 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező és a te szüleid? Még ez jutott eszembe, menjetek egy csomót a te szüleidhez, hátha úgy észreveszi magát.:)
2011. szept. 10. 12:10
 13/34 A kérdező kommentje:
Sajnos az én szüleim már meghaltak.
2011. szept. 10. 12:12
 14/34 anonim ***** válasza:
Ha nincs sok munka es a szulei nem elesettek akkor azert megy oda mert ott van "otthon" es a szulei a tarsai es nem TE! Ismerek ilyen part: a srac MINDENT a az anyjaval es a noverevel beszel meg es csaladi kupaktanacs eredmenyet osztja meg a lannyal. Meg a gyerekukkel kapcsolatos dolgokat is vele beszeli meg, meddig szoptasson meg ilyenek! Arra nem tudok biztos modszert, hogy hogy lehet ezen valtoztatni, valoszinuleg minden parnal mas mukodne hatasosan. Hozzaszoltam, mert egyetertek veled, hogy nincs ez rendjen, de ne haragudj, hogy nem tudok segiteni.
2011. szept. 10. 12:31
 15/34 anonim ***** válasza:
Ha 1,5 év alatt nem kerültél közel hozzá,akkor az nem ezeknek a hétvégéknek tudható be.Vagy tényleg nem ismered,vagy pedig eleve ő zárkózottabb típus...
2011. szept. 10. 12:36
 16/34 anonim ***** válasza:
54%
Hát ti legalább együtt éltek. Az én barátom mostanában gyakorlatilag minden hétvégén hazamegy pénteken és vasárnap este jön vissza. És még csak együtt sem lakunk, hétköznap meg ugye dolgozik. Azt mondja hogy én ezt nem értem mert ha hétköznap otthon lenne akkor tudna segíteni akkor. Csakhogy érdekes ez régen nem volt gond, akkor nem kellett állandóan rohannia haza. De én megértem ha valami fontos van, de hogy azért is haza megy, mert reggel neki kell főznie a vendégekre az nekem már kicsit sok. Van még két testvére ők szinte sosem segítenek, de az nem baj. Én megkérdeztem tőle, hogy ez akkor is így lesz ha családja lesz, meg gyerekei? Végülis már nem lakik ott. Ez olyan mintha anyámat minden hétvégén hazarángatná vidékre a nagymamám, hogy takarítson ki, vagy nem tudom. Na mindegy, én megértelek, bár az is tény hogy ti legalább együtt éltek.
2011. szept. 10. 12:39
 17/34 A kérdező kommentje:
Én is attól tartok, hogyha esetleg lennének gyerekeink akkor sem tudna változtatni ezen a szokásán. Pedig akkor már saját családja lenne. A te helyzetedet is sajnálom kedves utolsó hozzászóló. Kitartást!
2011. szept. 10. 12:49
 18/34 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok(12:39). Köszönöm, neked is kitartás! Igazából én azzal is elégedett lennék ha havonta egy hétvégét rám szánna úgy hogy itt maradunk Pesten. Mert mondja mindig hogy menjek vele haza, de annak nem sok értelmét látom, hogy míg ő kint van én fent üljek a szobában. Nekem azért rossz mert régen ez nem így volt. Igazából az nem is zavarna ha minden 2. hétvégén menne, mert nekem is van családom, meg barátaim, de ez így sok. :( Amúgy nagyon szeretnek a szülei, nekem sincs semmi bajom velük. Te jól kijössz a szülőkkel?
2011. szept. 10. 13:03
 19/34 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy neked még rosszabb a helyzeted, nem is értem hogy miért nem igénylik a párjaink azt, hogy többet legyünk együtt. Egyébként jóban vagyok a szüleivel. Engem is szokott hívni a párom, hogy menjek vele, de én azért nem megyek mindig vele, mert ott sem vagyunk együtt. És akkor már inkább vagyok itthon és takarítok, filmet nézek stb minthogy egy idegen környezetben kelljen alkalmazkodnom. Ott soha nincs csend, illetve, ha már ott vagyok, illik segíteni, és általában fáradtan jövünk haza vasárnap és még együtt sem voltunk. Szóval emiatt csak nagyon ritkán megyek.
2011. szept. 10. 13:13
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem örülj neki, hogy ilyen fontos a családja. És ha lesz gyerek? Akkor sem baj. Majd vihetitek magatokkal, legalább ő is azt látja, hogy milyen fontos a család. Nagyon jó ember lehet, ha ennyire fontosak a szülei. Nálunk baba is van, mégis szó nélkül megy segíteni a szüleinek, ha kell. Havi 2 hétvége nem a világ, legalább addig pihizhetsz, olvashatsz, nem kell főznöd, azt

csinálsz, amit akarsz. Vagy beidőzítheted a nagytakarítást, bevásárlást, amit így hétközben nem kell, és akkor több időt tölthettek együtt. Hétvégi programnak meg ott van a másik 2 hétvége.

Szerintem örülj, hogy ennyire szereti a szüleit, (valószínű hogy majd a saját családját is így fogja), tudod hol van, nem nők után kujtorog. Tudod, rengetegen összetennék a két kezüket, ha ilyen párjuk lenne. :)

Gondolkodj el ezeken! :)

2011. szept. 10. 14:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!