Odaadnom a szerelmem a megélhetésemért? Megéri ezt tovább folytatnom?
Egy 18 éves lány vagyok, idén fogok érettségizni.
15 éves korom óta együtt vagyok a barátommal, akit eleinte tiszta szívből szerettem, de ő nagyon rosszul bánt velem. Csak nem láttam,mert elvakított a szerelem. Egyébként eléggé csúnya srác rajtam kívül soha egy lánynak sem jött be. Én régen a személyiségébe szerettem bele, amiről (kb.1 éve kiderült) ,hogy csak egy álca volt. Kiszerettem belőle, így hogy megtudtam milyen is valójában, képtelen vagyok szeretni őt. :( Szakítani akartam,de rájöttem,hogy neki jól fizető szakmája lesz, (ez már biztos) nekem pedig a tanulmányi eredményeim miatt biztos,hogy nem... Ahelyett,hogy napi 9 órát dolgoznék a megélhetésemért, inkább vele maradnék és elvállalnám a "háziasszony" szerepét és még az anyagiakkal sem lenne gondom sose. Csak ehez ugye el kell játszanom,hogy szeretem őt. Melyiket válasszam?
Nálunk a párom mondta hogy legyek háztartásbeli, mert keres annyit. Aztán rá 2 hónapra mondta, hogy mégiscsak jobb lenne ha én is mennék, mert szeretne költözni. Számítottam rá,addig is kerestem munkát, így nem estem pofára. De te még eshetsz. Mi van ha egyszer csak kidob? Akkor miből fogod eltartani magad?
Nem akarok gonosznak tűnni, de ezt gondold át még egyszer.
A másik, hogy még fiatal vagy. Inkább keress mást, aki mellett boldog lehetsz!
22/L
Szia!
amikor en palyat vaélasztpttam, bar 100%-ban erdeklodesi koromnek megfelelo volt, megis nyomott alatban, hoyg meno szkma. Hát mire kijottem az egyetemrol: mar nem volt az. Mert mar minden efféle posztot betoltottek azok, akik mar akkor diplomasok voltak, amikor en még altalanos- és kozepiskolas.
Tehat az ilyesmit: NEM LEHET ELORE TUDNI!
A szerelmi szalrol meg: ha most mar realizaltad, hogy rosszul banik Veled, akkor attol csak szenvedni fogsz ezutan, hogyha talalkozni kell. Nem csak a tanulmanyaidba, karrieredbe fektetett erot fogja ez megnyirbalni, de még az egészségedet is.
Ne válassz egyértelmű rosszat!
35N
Tehát akkor semmi bajod azzal, hogy prosti legyél.
Akkor legyél tényleg az! Ahhoz egyáltalán nem kell korán kelni.
"elvállalnám a "háziasszony" szerepét és még az anyagiakkal sem lenne gondom sose"
A háziasszony: a gazdasszony. Ő a felelos az anyagiakert, ő kell gazdalkodjon vele. Egy gazdasszonynal jobban senkinek nincsen inkabb dolga az anyagiakkal.;)
Ne bántsátok már...
18 éves, 18 évesen még majdhogynem gyerek. Az, hogy még most úgy gondolja, talán ez lenne a legjobb választás, hisz az anyagi háttér meglenne, nem kellene soha dolgozni, mert az milyen rossz már, szülne gyerekeket, és akkor minden szép és jó lenne.
Nem tagadom, nekem is eszembe jutott ennyi idős koromban, hogy elég lenne egy gazdag pali, és akkor minden király lenne. DE!!!! szerencsére az eszem több volt, tanultam, dolgoztam, mára már biztos egzisztenciával, jó munkával és keresettel a saját lábamon állok. Nem kell csak amiatt egy férfi mellett maradnom, mert pénze van, hanem azért, mert szeretem és viszontszeret.
Ne menj bele, tönkretennéd az életed. Nem tudhatod, mit hoz a jövő (baleset, munkanélküliség, megcsalás, elhagyás), de úgy éveket, évtizedeket leélni egy olyan valaki mellett, akit nem is szeretsz, csak a pénz miatt.. Önmagad ásod el.
A legszebb éveid jönnek most, fiatal vagy, inkább tanulj, sportolj, láss világot, és élvezd az életet! Ezeket biztos, hogy soha senki nem fogja elvenni tőled! :)
35N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!