Most mit csináljak? Érdemes így folytatnom? Mit tanácsoltok?
Nos, amiről szó lenne. Érettségikor még a családom - beleértve nagyszülőktől kezdve mindenkit -, nagyon azt akarta, hogy jogra járjak. Most, hogy már 3. éve járok a szakra, szinte mindenki 180°-os fordulatot vett, és azt hallom vissza, hogy a jogászok így, a jogászok úgy... hogy nem csinálnak semmit, csak magolnak, semmirekellők és nem tudnak semmit, nem tanulnak.
Elgondolkoztam azon, hogy akkor miért akarták, hogy erre a szakra járjak - ha utálják őket, és ez a véleményük róla? Ezzel azt akarnák sugallni felém, hogy én is csak egy semmirekellő vagyok, aki nem tanul - tanulmányaim nem ezt igazolják -, vagy hogy hagyjam ott az egyetemet és váltsak?
Szerintetek mit csináljak? Adjam fel ezt a 3 évet? Vagy ne foglalkozzak velük és folytassam?
Persze, most is lehet általánosítani, hogy milyenek a joghallgatók, jogászok, de ez nem mindenkire igaz! Úgy érzem, rám sem igaz!
Köszönöm
Én ezt alapjaiban nem értem. Magadért tanulsz és néhány beszólás miatt feladnád?
Ha feladod, könnyebben nevezhetnek semmirekellőnek, hisz megfutamodsz..
Lehet,csak hallottak valahol valamit, hogy a jogászokkal Dunát lehetne rekeszteni,amiben sajna van igazság.
Egyébként rajtad múlik, mit mutatsz abból,hogy mire vagy jó. Ha az életedben más területeken könnyen és jól megállod a helyed,akkor aligha kötekednének,nem? Elég fura,hogy ennyire irányítható vagy..
Nem vagyok irányítható, csak most már teljesen elbizonytalanodtam magamban, amennyit hallom a beszólásokat. Egy idő után azért ezekkel rendesen lehet hatni lelkileg az emberre...
Érettségikor két szak volt, ami között nem tudtam dönteni, a jog és az állatorvosi. Ők akkor még inkább megerősítettek abban, hogy így nem kell elszakadnom a barátaimtól és más nagyon fontos dolgoktól... De ugyanúgy szerettem volna egyik vagy a másikra járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!