Nehéz helyzetben vagyok, mit tegyek?
Utolsóban is van igazság, de mivel itt most a lány kérdezett, teljes joggal őt osztja mindenki, mert undorító, amit csinál(t).
Mindenkinek ment a zöld kezecske :)
A kérdező meg ne ész nélkül pontozzon le mindenkit, hanem szóljon hozzá a válaszokhoz! Vagy csak ahhoz van eszed, h házas emberekre nyomulj??
ez nem fórum , tudom , de köszi az utolsónak_:)
Értem én , hogy most a kérdés a lényeg; de próbálok "két" fejjel gondolkodni. Az a gond szerintem , hogy majdnem mindenki első felindulásában arra gondol hogy ez a lány egy családromboló.Ami talán igaz is. De mindig van ok, és okozat.
Ha a kérdező pontozott le, akkor meg még jobban érvényes , amit írtam , mert télleg gyerek még :D
Sajnos ilyen fiatalon minden lány romantikus, és elhiszi, hogy szeretik, ami talán igaz is a férfi részéről. De a tény az, hogy az a férfi, aki képes otthagyni a családját egy kislányért, hát ott komoly gond van. Lehet hogy fellángolt, mert miért ne lehetne. Lehet hogy a házassága nem volt jó. De hogy hazudott a feleségének az a gáz. Előbb kell elválni és utána mást keresni szerintem.
A kérdezőnek: drágám, ahogy hazudott a feleségnek, neked is fog. Lehet hogy nem most, de később biztosan. Lehet hogy most szerelmes beléd. De az is lehet, hogy később megbánja, és visszakéri magát a feleséghez, akinek ha van egy csöpp esze nem fogadja vissza. Aztán meg lesz a nagy lelkiismeret furdalás... Mert az lesz. Kívánom neked, hogy ne kelljen átélned a pasi kínlódását.
A szüleidet megértem, én se kedvelném a kislányom elcsábítóját. És nem azért mert megtette, hanem azért mert gyerek vagy, és ő hajlandó volt egy gyerekkel kezdeni. Sajnálom, biztos úgy gondolod hogy nem vagy gyerek, de mi mindannyian tudjuk hogy az vagy. Mindannyian voltunk 16-17 évesek :) És mi is beleestünk volna egy felnőtt pasiba, mint ahogy mondják is előttem sokan. És mi is ragaszkodtunk volna ehhez a pasashoz, valószínű. A szüleink meg ugyanúgy kikészültek volna.
Hát, ha nem tudsz túllépni a pasason, akkor maradj vele. Hátha jó lesz. A szüleid meg majdcsak megbékélnek, hiszen a lányuk vagy, és elsősorban az a feladatuk, hogy melletted állnak, ők is jóban-rosszban. Ha esetleg a pasi téged is otthagy, majd hallgathatod, hogy mi megmondtuk. De hát ez van. Ha meg mégis együtt maradtok, akkor szerencséd volt.
De felfoghatjuk úgy is, hogy neked ez egy fiatalkori szerelem. Ami valószínűleg el fog múlni. A kérdés az, hogy emellett tényleg tudod csinálni a magad dolgát, értem ezalatt a tanulást, és nem esel teherbe... Akkor a magad részéről nem bánhatod meg később. És ez a lényeg.
Minden kapcsolatnál, és ez rád is igaz, nem árt megtudni a férfi előzően hogy viselkedett más nőkkel. Mert ez előre vetíti, hogy veled hogy fog. Ez a nagy igazság. És nem szabad homokba dugni a fejedet, hogy de velem más lesz, mert engem szeret a másikat meg nem szerette. Ha ezt így gondolod, akkor te leszel a hibás, ha utána téged is átver. Félre ne értsd, nem azt mondom, hogy most nem szeret téged, mert elhiszem hogy szeret, és te is elhiheted, mert ugye én nem tudhatom. de a tény, hogy később, ha estleg már terhes lesz neki a kapcsolat, vagy elmúlik a láng, akkor simán a feleség helyzetébe kerülsz. Úgyhogy neked kell észrevenned magad. Mert szólni nem fog az tuti. Ennyi amit tudnod kell.
A szüleiddel meg ne vidd kenyértörésre a dolgot. Ők maradhatnak neked bármi is történik.
a 09:49-es vagyok
Egyébként, csak arra lennék kíváncsi, hogy egy szülő ebben a helyzetben sajnos mégis mit tehet? Én is kerülhetek ilyen szülői helyzetbe, és abszolút tanácstalan lennék. Tudom hogy ez nem ide tartozik, csak költői kérdés.
Ja és a kérdezőnek: belegondoltál már a szüleid helyzetébe? Te nem tartanád gáznak ami a lányoddal történik? Mert egy felnőtt nő és férfi igen. Persze van olyan szülő aki sose fogadja el a gyereke práját, de ez a helyzet más ám! Tudod, nem önmagában a szerelmeddel van gondjuk, hanem azzal, hogy egyrészt úgy gondolják, a szerelmednek kellett volna okosabbnak lenni és nem kikezdeni egy kislánnyal, vagy hagyni magát elcsábítani, nem tudom hogy történt. másrészt, hogy hazudott a saját feleségének, akit régen biztosan szeretett. Meg attól is félnek, hogy mitatta nem tudsz rendesen tanulni, inkább ez a legnagyobb félelmük szerintem. Ha 25 lennél akkor nem lenne egyébként gond hogy 35 a pasi. És még miért tiltanak egyébként? Megkérdezted már tőlük? de úgy ám, hogy nem vágsz pofákat, és higgadtan végighallgatod őket! még akkor is ha nem tetszik amit mondanak.
18 évesen én is megfenyegettem a szüleimet, hogy ha nem fogadják el a szerelmemet, akkor elköltözöm, és szóba se fogok velük állni (de az a fiú akkor 21 volt!) és szó szerint azt modták, hogy menjek nyugodtan, és kórusban nevettek. És még hozzátették, hogy a bőröndöt ki ne dobjam, mert lehet hogy ott is majd pakolnom kell és jöhetek vissza. Hát őszintén vérig voltam sértve, mert tényleg oda voltam a pasasért. De igáig nem fajult, mert rájöttem hogy tényeleg nem hozzám való.
Üdv,
Nem gond a 10év korkülönbség, ha nem 17lennél, nem 15évesen kezdődött volna a kapcsolat.
Azzal, hogy a férfi(érett nagykorú családos) elcsábított, te meg kamasz lányként boldogan ugrottál a nyakába, és az ágyába is, tönkre ment egy család. Hibás vagy, hogy hagytad magad. Joggal kövezhetnének meg, egy apró "mentséged van" túl fiatal és naiv vagy. Szerelmes vagy? valószínűleg egy frászt. Annyi tisztaszívből kirobbanó rajongásod lesz még! Jogosan féltenek a szüleid, és akarnak tőle eltiltani, 27éves te meg még 18se vagy, és a szerető, akit kihasznál, még akkor is, ha nem úgy tűnik!
Hogy mit tegyél, hagyd ott!! keress egy fiatalabbat, akinek nem rombolsz bele az életébe, "Van egy fia,aki nekem nem gond" de a fiának te igen! és mindenki másnak is. Ugyanis gyerek vagy még, és képzeld el a feleségét, hogyan érezheti magát?
Nem bántásként, de jobb ha elgondolkodsz azon, hogy kilépsz a kapcsolatból, és számot vetsz azzal, mit is sikerült tennie a "párodnak" általad. Mert ebben a felállásban eszköz voltál.
És nem most érted meg, hogy sok hisztis tyúk itt oltogat, milyen nő is leszel, hanem ha egyszer te is kapcsolatban leszel, kiszolgáltatva egy gyerekkel a karodon/oldaladon..
Egy fiatal kismama tanácsa.
(nekem van olyan volt barátom, akinek van felesége besikerült csemetéje és félrejár, nálam is próbálkozott, a régi szép időkre... de nem szabad, még akkor sem, ha tudod, egy görény a kapcsolatában, mert mindig az utolsó aki az ágyban volt, lesz a hibás, ha tönkre megy egy házasság, egy család, nem is a házasság intézményét védjük, hanem a család apa-anya-gyerek szentségét, annak egy olyan köteléknek kell lennie, amit nem szabad szét tépni, nézz rá anyukádra, és apudra, és képzeld el velük mi lenne, ha hasonló felállásba kerülnének! játsz ezzel a gondolattal)
Szerintem meg nem ribanc, hanem átb.szták - egy 15 éves lányt azért sokszor nem nehéz. A pasinak kellett volna, hogy több esze és tartása legyen, ő volt a felnőtt.
Akáhogy lesz, 2 dologra ügyelj: hogy mindig VÉDEKEZZ, (óvszer, vagy a trombózishajlamot kiszűrő "APC rezisztencia" vérvizsgálat után tabetta) és a tanulást ne hanyagold el, illetve azokat a dolgokat, amik fontosak Neked, önmagad megvalósításához! ... Ne vedd fel, hogy leribancoznak, nyilván nem szép dolog családos emberrel kezdeni, de gondolom, a fickó jól beetetett, hogy rossz a házassága, stb. és 15 évesen elhitted. Ugyanakkor egyetértek, fennáll a veszély, hogy melletted se marad majd meg.
De ha tanulsz és teszel azért, hogy minél több legyél, akkor pár év múlva senkit nem fog érdekelni, hogy kivel, mit csináltál fiatalabb korodban, meg hogy ki ribancozott le.
Hypathia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!